mircang9 Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 Am incercat sa instalez acel adon pentru Firefox Mozilla dar zice ca sunt incompatibile. Am instalat ultima versiune de Firefox 7.0.1 si tot aceeasi problema. Daca incerci sa-l convertesti din ePUB in PDF. O sa caut un convertor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 8, 2011 Partajează Postat Octombrie 8, 2011 La mine Add-On-ul este EPUBReader 1.4.1.0 si merge cu Firefox 7.0.1 Link spre comentariu
mircang9 Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Iata ce am mai gasit pe net: http://hackaday.com/2011/01/08/pic-spec ... m-routine/ si http://hackaday.com/2011/03/16/dspic-ba ... -analyzer/ Am convertit din ePUB in pdf. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 mircang9, ti-a venit kit-ul? Al meu https://estore.ti.com/TMDX5535EZDSP-C55 ... P2615.aspx implineste azi 3 saptamani de cand il am si n-am apucat sa ma joc cu el aproape deloc... Saptamana asta n-am mai citit nimic . Tu? Link spre comentariu
mircang9 Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Salut, Am ajuns pe la: http://www.circuitcellar.com/microchip2 ... T1750.html. Pe langa ce s-a discutat aici vreau ceva cat mai apropiat de un real-time spectrum analyser si o implementare cat mai apropiata de ceea ce vreau sa fac. Link-ul de mai sus se apropie cel mai bine din restul cate am gasit pana acum. Asa ca acum o sa citesc cum a facut. Pe langa ce este facut aici eu va trebui sa lucrez doar cu un bandpass filter din cele 20 si sa restrang mult mai mult banda de trecere si apoi sa implementez inversa IFFT pentru ca banda de terecere filtrata sa o refac in domeniu timp si o generez cu modulul PWM din Kit-ul ce mi-a sosit ieri. Kit-ul la mine este dsPIC starter kit DM330011 si face programming/debugging la dsPIC33FJ256GP506. Ceea ce am vazut in link-ul de mai sus este ca foloseste doua intrari pentru ADC adica AN9 si AN8. L-am intrebat prin e-mail si nu mi-a raspuns. Poate il intrebi tu la: [email protected]. Nu stiu inca de ce a folosit doua frecvente de esantionare pentru canale diferite la ADC. O sa citesc cum a facut. Abia am inceput sa citesc. Am gasit fisierul dsp.h in care sunt prototipurile functiilor pentru transformari FFT si IFFT. Si eu doar trebuie sa le apelez. Si asa cred ca poate scap de atatea calcule, intrucat dsPIC are deja in compilatorul C30 functiile gata construite. Azi mi-am luat 4 mufe jack si astfel leg placa demo direct la laptop prin placa de sunet. Am si un osciloscop pe laptop care imi arata ce scoate placa demo. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Nu stiu inca de ce a folosit doua frecvente de esantionare pentru canale diferite la ADC.La FFT frecventele analizate sunt fs/n (frecventa de esantionare/n). La frecvente joase ai nevoie de rezolutie in frecventa de ordinul zecilor de Hz. Daca folosesti aceeasi rezolutie pentru tot spectrul audio iti iese n mult prea mare. Nu ai nevoie de atatea benzi si e prea costisitor sa calculezi un FFT cu asa multe puncte.Banuiala mea e ca a facut un artificiu: a luat mai intai frecventele joase si a calculat un FFT in doar cateva puncte, pana in 2 KHz. Apoi a luat restul spectrului si a mai facut un alt FFT de cateva puncte, de data asta pana la 15 KHz.In felul asta obtine o rezolutie de ordinul Hz-ilor in spectrul frecventelor joase si de ordinul KHz-ilor in spectrul frecventelor inalte, fara sa omoare procesorul cu un FFT in 1024 de puncte cand el are nevoie sa afiseze doar 20. Link spre comentariu
mircang9 Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Eu am nevoie sa analizez NU tot spectrul audio ( 0 Hz-20 KHz ) ci doar intre 0Hz-3,5KHz pentru ca ceea ce vreau sa fac este doar pentru banda vocala folosita pe linia telefonica unde nu se emit frecventele mai mari de 3,5 KHz. Placuta mea demo are doar o intrare trasa la convertorul ADC si NU doua. Si cred ca pe 10 biti lucreaza ADC la AN0.Convertorul la dsPICul acesta poate fi setat doar pentru canalele AN2 si AN3 sa lucreze pe 12 biti. Asta ar insemna sa "stric" ( modific ) placa ceea ce nu mi-ar place. E cu componente SMD. Cred ca-mi ajunge doar o intrare de ADC care este acum si DOAR o singura frecventa de esantionare.Sper ca-mi ajung cei 10 biti de la convertorul ADC. dsPICu lucreaza la 12 MHz. Cred ca viteza de lucrua dsPICului si cei 10 biti de la ADC si o rata de esantionare de 8000 Hz este suficienta, cred. Ce zici ?Placuta aceasta DEMO functioneaza foarte fain: inregistreaza, baga intr-un CODEC, si reda din CODEC inregistrarea. Merge si cu o melodie. Melodia o inregistreaza in acel FLASH de 4 Mb, pe care o pot sterge apasand pe un buton si este gata pentru o noua inregistrare. Pentru intrare are doua ramuri: la ADC si la CODEC. Pentru iesire are doua ramuri: din CODEC sau din PWM. La demo-ul care este momentan inscris iesirea inregistrarii se face doar din CODEC, iar din PWM nu iese nimic. Cred ca programul din dsPIC nu lucreaza si cu PWMu ci doar cu CODECu. La intrare am selectie prin-un jumper de la microfon sau LINE IN, iar la iesire am selectie printr-un alt jumper pentru iesire din CODEC sau din PWM. O sa vad daca in CDul cu resurse are demo si cu iesire din PWM. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Ce am scris mai sus era doar pentru VU-metrul din link. Proiectul tau e alta poveste. Nu am lucrat cu dsPIC si nu stiu daca un dsPIC33FJ256GP506 cu ceas de 12 MHz si conversie la 8 KHz/10 biti e de ajuns. Link spre comentariu
mircang9 Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Am modificat un program in asa fel incat muzica ( fisier cu melodie format mp3 ) sa fie convertita din analogic in digital. Procesorul lucreaza la 40 MHz. Frecventa de esantionare 8 KHz. Numarul de esantioane 128 preluate toate "deodata" ( "in paralel" ) prin transfer DMA. Folosesc doar canalul AN0 de la ADC. Bag esantioanele in vectorul int samples[128]. Apoi imediat le trimit la iesire prin PWM si apoi la difuzor. Si apoi iar esantionare -> trimit la PWM -> difuzor, si asa mai departe.Astfel prelucrarea audio este in timp real: transformare din analog in digital si invers.Acum intentionez sa aplic imediat dupa esantionare transformata fourier rapida. Apoi aplic inversatransformatei fourier si abia apoi PWM si redare in difuzor.Apoi la final interpun si filtrarea trece banda si cred ca proiectul acesta va fi cam "gata".Daca maresc dimensiunea vectorului samples ( putere a lui 2 ) cum s-ar reflecta acest lucru in rezultate adica in redare ?Daca maresc rata de esantionare de la 8000 in sus cum se va reflecta acest lucru in redarea melodiei ? Probabil sunetul va fi mai continuu, mai clar, desi nici acum nu sunt sesizate discontinuitati in melodia redata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum