Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CNC indoit cutite de stanta

Vizitator vlaco

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctc

1

Vizitator dorinspeedy

Eu personal nu am vazut sau auzit de o astfel de masina in 20 de ani in domeniul incaltamintei, nici macar la atelierele care fac numai cutite pentru stanta, poate or exista, dar tinand cont ca suntem in secolul 21, nu prea mai foloseste lumea cutite clasice ci masini de croit CNC,asta-i viitorul.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Eu personal nu am vazut sau auzit de o astfel de masina in 20 de ani in domeniul incaltamintei, nici macar la atelierele care fac numai cutite pentru stanta, poate or exista, dar tinand cont ca suntem in secolul 21, nu prea mai foloseste lumea cutite clasice ci masini de croit CNC,asta-i viitorul.

Exista de cel putin 6 ani in Romania masini pentru indoit cutite de stanta , stiu sigur ca o firma era in Brasov si una sau doua in Bucuresti . Aceste masini profileaza cutitul de stantat sau bigul ( pentru industria de ambalaje din carton ) , aceste cutite nu se sudeaza precum cele din industria de incaltaminte . Cutitele pentru ambalaje din carton au inaltimea uzuala 23,8 mm si grosimi de 2 sau 3 puncte si se monteaza in matrite din placaj . Cutitele pentru incaltaminte vin de obicei in rola ,sunt mult mai groase primesc acelasi tratament de masura ,profilare , dar stantele sunt inchise prin sudare a cutitului format. Mai rar se pot utiliza in incaltaminte si stante , din placaj , specifice industriei ambalajelor din hartie si carton , cu rezultate deosebite in privinta preciziei de stantare si a finetii modelului.
Link spre comentariu
Vizitator dorinspeedy

Nu spun ca n-or exista, dar cutitele pentru stante au forme complexe si nici nu stiu ce tip de masina cnc ar putea sa le indoaie dupa un fisier CAD pentru incaltaminte, ori e o masina specializata pentru asa ceva, bineinteles ca exista masini CNC care indoaie tabla, tevi, sarme si alte chestii dar nu prea cred ca sunt abordabile la nivel de hobby.

Link spre comentariu
Vizitator gemis

Nu spun ca n-or exista, dar cutitele pentru stante au forme complexe si nici nu stiu ce tip de masina cnc ar putea sa le indoaie dupa un fisier CAD pentru incaltaminte, ori e o masina specializata pentru asa ceva, bineinteles ca exista masini CNC care indoaie tabla, tevi, sarme si alte chestii dar nu prea cred ca sunt abordabile la nivel de hobby.

salut,o singura data am vazut la linea pelle-simac(bologna)o masina care indoia cutite de stantat piele dupa fisiere cad.cutitele oricum nu ieseau prinse la capat si tb verificata forma,completind ce era in interior(intarituri,lame,stifturi,perforatori)urmatorii ani cind am fost nu am mai vazut abordata acea tehnologie.lucrez de multi ani in domeniu si indoi cutitele pe masini de indoit clasice
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări