Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcator panou solar

Vizitator stephaneka

Postări Recomandate

Vizitator stephaneka

salut!am un minipanou dinacesta de la un fel de lampa solara.scoate aprox 9v .as dori sa stiu daca si cum as putea sa creez un incarcator pt telefon.(am adaptoare pt telefoane).va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristi71

3

• Dr.L

2

• Spitfire

1

• gica70

1

Top autori în acest subiect

Ce curent poate furniza acel minipanou in plin soare?Puneti un multimetru digital pe ampermetru la bornele lui si vedeti ce va ofera acel panou in materie de curent...Daca poate furniza cca. 200 mA, inseriati cu panoul 5 diode 1N4007 sau orice alte diode cu siliciu, cu scopul de a scadea tensiunea de la 9V la cca. 6V(pentru a nu periclita circuitul de incarcare al acumulatorului), apoi il puteti conecta la mufa de alimentare a telefonului.

Link spre comentariu

Mai bun ar fi un LM7085 conectat intre panou si mufa incarcatorului:

Posted Image

Si cel mai bun ar fi un incarcator auto,a carui intare se conecteaza direct la panou :da

Link spre comentariu
Vizitator stephaneka

Mai bun ar fi un LM7085 conectat intre panou si mufa incarcatorului:

Posted Image

Si cel mai bun ar fi un incarcator auto,a carui intare se conecteaza direct la panou :da

ce este pm? :nas:
Link spre comentariu
Vizitator stephaneka

:speriat private mesage

draga prietene eu nu prea stiu sa umblu pe sit-eul acesta debea astazi am dat de el.imi cer scuze.a si am incercat prima varianta cu diodele de siliciu si nu vrea sa mearga adica daca e la umbra scade tensiunea daca il duc la soare creste la fel ca la inceput
Link spre comentariu

in primul rind bine ai venit printre noi, era doar o gluma emoticonul, nu trebuie sa te superi..realizeaza montajul din imagine cu 7805..este un stabilizator de 5 v.

Link spre comentariu
Vizitator stephaneka

in primul rind bine ai venit printre noi, era doar o gluma emoticonul, nu trebuie sa te superi..realizeaza montajul din imagine cu 7805..este un stabilizator de 5 v.

si asta de unde-l iau? :cry: scz das cam incepator
Link spre comentariu
Vizitator stephaneka

si ideea este ca mai am unul ceva mai mare cumparat si ala nu are atasat la acel panou decat un usb in care bag cablu si cu adaptoarele nimic in plus
Link spre comentariu

pai..de la magazin..de la un prieten electronist..din ceva aparatura dezafectata ( de regula tv) e simplu de montat. are 3 terminale:: intrare, masa si iesire.daca dai un search pe google gasesti ce vrei despre acest circuit, e foarte uzual.

Link spre comentariu
Vizitator stephaneka

pai..de la magazin..de la un prieten electronist..din ceva aparatura dezafectata ( de regula tv) e simplu de montat. are 3 terminale:: intrare, masa si iesire.daca dai un search pe google gasesti ce vrei despre acest circuit, e foarte uzual.

am gasit ceva de genu intrun incarcator de mobil
Link spre comentariu

"adica daca e la umbra scade tensiunea daca il duc la soare creste la fel ca la inceput".Masoara tensiunea atunci cand AI SARCINA!, adica leaga consumatorul si apoi masoara-i tensiunea de alimentare.

Link spre comentariu
Vizitator stephaneka

"adica daca e la umbra scade tensiunea daca il duc la soare creste la fel ca la inceput".Masoara tensiunea atunci cand AI SARCINA!, adica leaga consumatorul si apoi masoara-i tensiunea de alimentare.

am sa incerc sa vad ce spune!oricum mersi nu cred ca am sa fac mare branza dar...mersi baieti! :sparge:
Link spre comentariu

Un panou solar oricum trebuie sa stea la soareLa umbra nu mai livreaza mare lucruUn incarcator auto are avantajul randamentului maricel+stabilizare buna. Dar curentul de iesire trebuie reglat astfel incat sa fie in concordanta cu ce poate livra panoul (atentie ca nu e aceelasi,fiind sursa in comutatie)Poti pune si niste specificatii ale panoului?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări