Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

FOTO-VIDEO

Vizitator graismaster1

Postări Recomandate

Vizitator graismaster1

Sunt incepator si as dori un aparat de fotografiat ca la incepoot pret minim calitate buna, si un video pentru nunti, Cine ma poate ajuta sami aleg asha echipamente!?MSM

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• c_anicai

2

• stefanev

1

• iora

1

Top autori în acest subiect

eu folosesc un aparat foto canon 400d si camera video mica hdv canon hv30e, pe ansamblu privind calitatea sunt ok, la foto mai trebuie un flash suplimentar si la video o lampa cu autonomie o ora doua cu baterie de rezerva, camera video si foto trebuie neaparat sa aibe baterie de rezerva daca ai intentie sa le folosesti la evenimente tip nunta. Un trepied bunisor e deasemenea necesar.

Link spre comentariu

eu te-as sfatui sa nu te arunci din prima la nunti deoarece e o responsabilitate destul de mare avand in vedere ca peste ani raman ca amintire pozele tale, asadar trebuie sa iti iasa perfect (sau aproape perfect).Cumpara-ti mai intai un aparat foto si un blitz extern tip cobra. Studiaza functiile aparatului, obisnuieste-te sa folosesti parametrii in modul manual si cand consideri ca ii stapanesti atunci te duci la o nunta, dar ATENTIE, ca al doilea fotograf. Chiar daca lucrezi ieftin, daca nu stii ce sa faci sau cand sa apesi pe buton, atunci esti inutil si neprofesional, implicit lumea nu apeleaza la tine.Invata putin si Adobe Photoshop, Adobe Lightroom, Adobe Premiere, Adobe Afterefects si Sony Vegas.Pentru aceste programe ai nevoie de un calculator capabil sa lucreze pe 64 bit, muuuult spatiu liber pe hard si ram pe masura.Sfatul meu e sa iei lucrurile usor, fara sa investesti toti banii tai pana cand nu te apuci efectiv de lucru, dar la un nivel semi-pro sau chiar pro. Ganditi-va ca totusi nunta e un eveniment FOARTE important din viata cuplului, asadar ridicati standardele voastre in domeniul serviciilor si sa faceti treaba mai buna decat ar face un simplu invitat cu un compact dupa el.Ca si echipament ... un Nikon D90+SB-600, un 50mm f:1,8 (pt lumina scazuta) si inca un obiectiv zoom (preferabil f 2,8) faci treaba destul de onorabil. Full HD-ul incepe sa devina un standard in filmari, asadar iti recomand pe video sa alegi o camera fullHD cu performante bune in lumina scazuta. NEAPARAT !!!! si o lampa pe leduri sau cu voleti.

Link spre comentariu

eu te-as sfatui sa nu te arunci din prima la nunti deoarece e o responsabilitate destul de mare avand in vedere ca peste ani raman ca amintire pozele tale, asadar trebuie sa iti iasa perfect (sau aproape perfect).Cumpara-ti mai intai un aparat foto si un blitz extern tip cobra. Studiaza functiile aparatului, obisnuieste-te sa folosesti parametrii in modul manual si cand consideri ca ii stapanesti atunci te duci la o nunta, dar ATENTIE, ca al doilea fotograf. Chiar daca lucrezi ieftin, daca nu stii ce sa faci sau cand sa apesi pe buton, atunci esti inutil si neprofesional, implicit lumea nu apeleaza la tine.Invata putin si Adobe Photoshop, Adobe Lightroom, Adobe Premiere, Adobe Afterefects si Sony Vegas.Pentru aceste programe ai nevoie de un calculator capabil sa lucreze pe 64 bit, muuuult spatiu liber pe hard si ram pe masura.Sfatul meu e sa iei lucrurile usor, fara sa investesti toti banii tai pana cand nu te apuci efectiv de lucru, dar la un nivel semi-pro sau chiar pro. Ganditi-va ca totusi nunta e un eveniment FOARTE important din viata cuplului, asadar ridicati standardele voastre in domeniul serviciilor si sa faceti treaba mai buna decat ar face un simplu invitat cu un compact dupa el.in ziua de azi nu mai concep achizitia unei camere in standard definition (SD),mai ales VX2100 care sta foarte prost la capitolul filmare in format 16:9 panoramic,odata cu raspandirea televizoarelor LCD sau PlasmaCa si echipament ... un Nikon D90+SB-600, un 50mm f:1,8 (pt lumina scazuta) si inca un obiectiv zoom (preferabil f 2,8) faci treaba destul de onorabil. Full HD-ul incepe sa devina un standard in filmari, asadar iti recomand pe video sa alegi o camera fullHD cu performante bune in lumina scazuta. NEAPARAT !!!! si o lampa pe leduri sau cu voleti.

O mica completare.recomand obiectiv fix de 35mm/1,8 Nikon(pt dx respectiv D90) in loc la 50mm (daca exista in trusa un zoom pana in 105mm),e mult mai versatil la nunta si desigur mai wide.personal il folosesc la toate nuntile. pretul e chiar ok ,max 800 leipe partea de video ,ideal ar fi sa cumperi cea mai scumpa camera pe care ti-o permiti deoarece e o investitie pe macar 4-5 ani,in cel mai rau caz HDV insa minim SONY FX1 ( 3 lux) ,insa e model depasit moral ( a aparut de 6 ani).O camera mai mult decat ok e SONY AX2000 (FULL HD 1,5 lux) sau FX1000(HDV 1,5 lux).camerele pe care sa le ai in vedere sunt cele cu 3 senzori CCD sau C-MOS, fiecare avand avantaje si dezavantaje...nu recomand achizitia camerelor gen vx2100 deoarece sunt in format 4:3,iar filmarea 16:9 e slaba calitativ(e crop)chiar daca pare o alternativa ieftina (in jur de 3500 lei SH) plus ca e doar SD
Link spre comentariu

nu stiu in alta parte cum sunt preturile dar in uk exista un magazin de amanet unde se pot gasi lucruri de multe ori interesante. Eu am cumparat o camera hv30 care echipata cu 3 --- 4 acumulatori, lampa de 10 wati si un microfon cred ca e suficient pentru evenimente mai mici, si poate fi pentru inceput o camera de invatare, profitul pe partea video e mai satisfacator decat pe partea foto, eu camera am cumparat de aici: http://www.cashconverters.co.uk/auction ... camcorder- nu mai este disponibil ca a fost cumparat de mine.

pe partea foto pentru inceput e bun un canon 1000d deoarece nu se scoate profit chiar ok, tot de aici se poate cumpara http://www.cashconverters.co.uk/auction ... -55mm-lens

Camera video hv30 pe masura ce avansam si cumparam altceva se poate folosi ca backup si pierderea in acest echipament este nesemnificativa, amortizare din 2 --- 3 evenimente modeste. La fel si camera foto odata cu cresterea pretentiilor si acest aparat poate deveni ca backup pe masura ce cumparam altceva mai bun. Un flash eftin cum ar fi un sunpak auto30sr chiar daca e pentru camerele pe film isi face datoria cu brio si pe digital, evident nu ttl. doar automat prin senzorul lui, se poate cumpara de prin targurile de vechituri care se tin sambata in orice regiune din uk cu maxim 2 lire.

nu se specifica de obicei dar in 90% din cazuri pe cachconverter aparatele au si geanta lor, si daca se specifica ca prezina urme de folosire, apoi tre sa le cauti cu lupa ca sa le vezi, si cand se zice ca e impecabil apoi arata ca nou.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări