Sylviu Postat August 27, 2011 Partajează Postat August 27, 2011 salut, recent mi-am montat in masina 16 leduri albastre de 3mm la 3v, toate is alimentate din acelasi loc, si as vrea sa pun si o siguranta pe fir, in caz de ceva... pt siguranta.De cat sa fie rezistenta? Link spre comentariu
Cilibiu Postat August 28, 2011 Partajează Postat August 28, 2011 Rezistenta pentru ce vrei sa o pui mai exact?, Daca se "scurtcircuiteaza" vreun led sa iti "sara" rezistenta? in acest caz nui pui rezistenta ci SIGURANTA FUZIBILA, de 1A este indeajuns pentru protectie!Sau vrei sa limitezi curentul prin leduri?Ledurile cum sunt legate? in serie sau paralel?La ce tensiune le alimentezi? la 12V? Ledurile presupun ca sunt in grupe de cate 4 nu? Si cel mai bine ai pune cate 5 deoarece in mers ai 14V nu 12V, cea ce cam solicita ledurile si o sa aibe viata scurta!Da si tu detali despre ele, cum leai legat! Link spre comentariu
leoncris Postat August 28, 2011 Partajează Postat August 28, 2011 Citeste ... aici. http://www.niqro.3x.ro/LED/LED.htm Link spre comentariu
Sylviu Postat August 28, 2011 Autor Partajează Postat August 28, 2011 Rezistenta pentru ce vrei sa o pui mai exact?, Daca se "scurtcircuiteaza" vreun led sa iti "sara" rezistenta? in acest caz nui pui rezistenta ci SIGURANTA FUZIBILA, de 1A este indeajuns pentru protectie!Sau vrei sa limitezi curentul prin leduri?Ledurile cum sunt legate? in serie sau paralel?La ce tensiune le alimentezi? la 12V? Ledurile presupun ca sunt in grupe de cate 4 nu? Si cel mai bine ai pune cate 5 deoarece in mers ai 14V nu 12V, cea ce cam solicita ledurile si o sa aibe viata scurta!Da si tu detali despre ele, cum leai legat!Imi cer scuze, eram cu capul in alta parte... siguranta in caz de un scurtcircuit. Link spre comentariu
dan cod Postat August 28, 2011 Partajează Postat August 28, 2011 Se masoara consumul si pui cu 20% in plus si gata siguranta. Link spre comentariu
Cilibiu Postat August 28, 2011 Partajează Postat August 28, 2011 Eu zic ca siguranta fuzibila de 500mA este indeajuns! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum