Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum stochez informatii (cod binar) pe o memorie

Vizitator d3xt3r32

Postări Recomandate

Vizitator d3xt3r32

Salutare!Imi poate spune cineva cum asi putea stoca date(cod binar) pe o memorie?Cred ca pentru a putea stoca datele pe memorie, imi va trebui un microcontroller.Eu asi vrea sa folosesc PIC12F675.Apoi, asi vrea ca datele sa poata fi descarcate prin USB pe calculator.De asemenea, daca stiti vreun modul care se potriveste cerintelor mele, va rog sa imi ziceti si mie.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ticu

3

• Liviu M

1

• MatyC

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Ar trebui sa precizezi cat de multe date, daca stocarea o faci o singura data, la comanda sau periodic, daca datele vin pe un fir (serial) sau pe mai multe (paralel), daca memoria este un cip fix sau detasabil (card SD de exemplu). Prin modul intelegi un montaj gata facut care indeplineste functiile de care ai nevoie? O idee ar fi asta http://www.robotshop.com/sfe-logomatic- ... ogger.html

Link spre comentariu

Ar trebui sa stim pe ce memorie exact vrei sa stochezi date(sau macar un exempl;u de ce date vrei sa stochezi,ce marime are fisierul asta,si ce vrei sa faci cu el).Apoi putem discuta mai multe.

Link spre comentariu
Vizitator d3xt3r32

Profesorul de la facultate ne-a dat un soft cu ajutorul caruia, prin placa de sunet a calculatorului, trimite impulsuri( coduri binare). Trebuie sa realizez un montaj care, atasat la placa de sunet, va retine codul binar( ar fi bine ca memoria sa retina datele de mai multe ori, nu numai o data).Asi vrea ca memoria sa fie un chip fix, si descarcarea datelor sa se faca prin USB.( ca sa vada domn profesor ca m-am straduit :d)Modulul imi trebuia doar ca idee.Multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator d3xt3r32

Multumes pentru ajutor, dar in caz ca nu ai observat, acel subiect a fost deschis tot de mine.Ma gandeam sa inregistrez sunetul ( codul binar ) pe un reportofon sau un card de memorie si apoi sa fac un soft cu ajutorul caruia sa transform sunetul in cod binar.Totusi asi vrea sa le fac de mana, adica sa nu cumpar un modul, deoarece vreau ca profesorul meu sa vada ca m-am straduit.Ne-a si explicat cum am putea sa-l construim: o memorie atasata unui microcontroller.Multumesc.

Link spre comentariu

Pai atunci baga o geana pe la microcontrollere, incearca sa te prinzi cum functioneaza, alege-ti un microcontroller si da-i bice (daca tot nu ai idee inca de microcontrollere, poti incerca sfatul lui yo9hnf dint-un topic de la atmel).

In princiopiu nu e greu - multe microcontrolere au intrari care reactioneaza la schimbarea starii (trecere din 0 in 1 si invers). Daca stii si frecventa codurilor trimise pe placa de sunet, e usor sa determini codul.

Cum majoritatea microcontrollerelor au destula memorie, poti memora codurile in aceasta, nemaifiind nevoie de dispozitive externe.

Cea mai simpla comunicare cu PC-ul ramane cea prin interfata RS232. Daca e musai sa fie si un USB pe acolo, se pot folosi convertoarele USB-rs232 de la FTDI

Link spre comentariu
Vizitator d3xt3r32

Multumesc tuturor pentru ajutor.Mi-ar prinde foarte bine o schema cat mai simpla ca sa inteleg care e treaba cu microcontrollerele, daca nu cer prea mult.Merci.

Link spre comentariu

Alegerea cumparat/construit depinde de timpul avut la dispozitie (termenul final) si posibilitatile proprii de constructie si asimilare de cunostinte, ceea ce numai tu poti sa apreciezi.Daca folosesti un modul gata facut trebuie doar sa-i intelegi caracteristicile, sa-l testezi si sa-i adaugi eventual niste circuite de adaptare la intrare sau iesirepentru ca sa corespunda nevoilor tale. . Daca te apuci de construit esti intr-o lume necunoscuta, trebuie sa te bazezi numai pe tine si intru-catva pe amabilitatea/disponibilitatea unor consultanti de pe forum, vei consuma mult timp si posibil bani si vei avea multe incercari nereusite (trebuie sa alegi scheme, programe, componente, sa faci/cumperi un programator pt. controler). In schimb vei invata mai multe si asta iti poate folosi eventual pe viitor.Nu observasem dublarea postarii, oricum ea nu e recomandabila. Acolo se indicau deja cateva scheme utile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări