Toni Marginean Postat August 26, 2011 Partajează Postat August 26, 2011 Postez o poza, pentru cei interesati si nu numai, a semineului cu lemne pe care-l folosesc de 15 ani: Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat August 26, 2011 Partajează Postat August 26, 2011 Buna seara ! Este foarte frumos Semineul dvs,sa-l stapaniti sanatosi. O seara placuta va doresc ! Link spre comentariu
Vizitator mclocky Postat August 28, 2011 Partajează Postat August 28, 2011 arata foarte misto Link spre comentariu
Ovidanie Postat August 28, 2011 Partajează Postat August 28, 2011 Foarte frumos. M-ar interesa cateva detalii, mai ales ca in cursul anului viitor voi construi si eu ceva asemanator. Folositi semineul pentru incalzirea camerei ? Intern este construit cu serpentina pentru fum? Link spre comentariu
Toni Marginean Postat August 28, 2011 Autor Partajează Postat August 28, 2011 Da, semineul pe care-l folosesc din 1996, este construit cu serpentina pentru fum pentru a da mai multa caldura. Functioneaza cu lemne si are un randament bun. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2011 Partajează Postat Decembrie 4, 2011 Semineul meu (o linie un pic mai moderna -focar cumparat). http://oi42.tinypic.com/111o1nt.jpg http://oi43.tinypic.com/211k0.jpg http://oi43.tinypic.com/15fry2b.jpg Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Decembrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2011 M-am gandit si eu sa-i schimb focarul, sa pun unul cu usa din sticla, probabil sa incalzeasca si apa din instalatia de incalzire. Solutiile tehnice sunt din ce in ce mai multe, ingenioase, dar nu m-am hotarat asupra sumei pe care as dori sa o investesc. Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 N-aveti probleme cu fumul sa intre in casa cand afara e ceva mai cald sau bate bantul? Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Decembrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2011 Nu sunt probleme cu fumul, ba mai mult cand avem musafiri si se fumeaza tot fumul este absorbit si evacuat pe horn, care are o inaltime de la semineu pana la evacuare de 10 metri (si incaperea are o inaltime de 4 metri, la o suprafata de 43 de metri patrati). Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 Confirm ,orice semineu are si rol de "aspirator" de fum(tigare , aer statut etc). Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 Am in studiu un semineu cu focar cumparat din comert. Voi folosi focar inchis, e mult mai comod. Pentru cresterea randamentului voi monta recuperatoare de caldura. Intentionez ca semineul da incalzeasca o camera de la parter iar recuperatorul de caldura sa incalzeasca o camera de la etaj. In cazul meu randamentul este important, acest semineu impreuna cu plita din bucatarie vor fi principalele surse de caldura pentru urmatorii zece ani. Sa discutam putin si despre randament. Din cate-mi aduc aminte un semineu clasic, focar deschis, are randament sub zece la suta. O soba de teracota era creditata cu randament de 18% . S-ar putea sa gresesc, corectati-ma. Daca montez ventilatoare care sa raceasca metalul din care este confectionat focarul voi creste randamentul. Din calculele mele reiese ca un recuperator de caldura suficient de mare, ventilat, montat in camera de la etaj va radia mai multa caldura decat focarul. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 "Daca soba este bine construita, cu peretii etansi si cu tiraj corespunzator la cos, se pot realiza randamente intre 80 si 85%. Randamentul maxim al acestor sobe variaza totusi intre 65 si 75%." Citat din lucrarea "Incalzirea locuintelor cu combustibili clasici"-Mihai Ilina, Editura Tehnica, 1990, pag.33. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Decembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Am inlocuit vatra normala de la semineu cu o camera de ardere. Caldura este mai mare consumul s-a redus la o treime dar nu mai permit fumatul in camera! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum