diaconuliviu Postat Decembrie 26, 2013 Partajează Postat Decembrie 26, 2013 MULTUMESC PT RASPUNS!!!Lipituri reci la C=3300 sau CI exclud, folosesc fludor si saciz, lipiturile sint argintii, curate.La priza..o sa ma uit dar ma indoiesc.Am facut asa: rezistorul de pe bara de 24 (28)V. Era intact, deci nu consumul era problema.Schimbat C-100/50V, reactia, cel 3300..verificat dioda pinii 9-4, ok.Tensiunea e 28 V nu 24 cum scrie pe schema desi B+=125, asa cum cere schema. Dar, ma rog, o fi variatiune la tema... sau o fi mai mare din cauza consumului miiiiiiiiiiiiiiic.Am schimbat in ultima instanta KA2131 cu altul NOU. Nimic, linie orizontala.Am constatat asa: la pin 6 nu am semnal sincro (brum), nici pe pin 4 al TDA8305.Mi-am pus intrebarea daca acel KA2131 e SI oscilator comandat cu sincro sau e NUMAI amplificator?Daca e doar amplificator, lipsa sincro face linia. Daca e SI oscilator..ar trebui sa am rastru desincronizat.Acum sa luam partea de jungla, TDA8305:In fine, pe pinul 4 lipsa sincro, pe pinul 2 brum (intr-o casca audio) si la fel si pe pinul 4 (pe care ar trebui sa am semnal feedback).Ca atare am schimbat si TDA8305. Rezultatul? Tot nu am semnal sincro pe 4.Tensiunea pe pin 7 e 12V, deci TDA8305 e alimentat.Sunet exista, canalele se schimba si pe linia aia luminozitatea se misca, deci deduc ca exista si semnal video.Mai da-mi idei, te rog si multumesc pentru raspunsul tau. Link spre comentariu
cristi71 Postat Decembrie 26, 2013 Partajează Postat Decembrie 26, 2013 acolo,pin4, trebuie semnal ''dinte de fierastrau'' nu sincro.pe pin 2 daca miscati de semireglabilul de frecventa cadre din circuitul din pin 1,isi modifica frecventa semnalul din casca? (testati cu un cond in serie cu casca) daca atingeti intrarea finalului de cadre cu surubelnita imaginea are tendinta sa desfasoare?daca da defectul e in partea lui 8305,verificati componentele din pinii 1,2,3. Link spre comentariu
diaconuliviu Postat Decembrie 26, 2013 Partajează Postat Decembrie 26, 2013 Pe pin 4 al TDA8305 am in casca cu 100uF inseriat un brum slab.Dar 4 al TDA8305 este feedbackul... eu zic de pinul 3 ca nu are semnal de sincro sau...daca la el te referi..semnal ddf. Ca atare sa inteleg ca acel KA2131 e doar un amplificator?Pe pinul 2 apare un semnal destul de puternic in casca ca un brum. Am incercat sa pun scurt intre pinii 2-3 ai TDA si pe pinul 6 al KA2131 a aparut un mic "brum" dar imaginea e tot linie.Daca pun surubelnita pe pin 6 linia aia tinde sa se mute mai sus sau mai jos pentru un moment, apoi revine pe centru. De latit insa nu se lateste. Link spre comentariu
radu ionel Postat Decembrie 26, 2013 Partajează Postat Decembrie 26, 2013 Daca ci BV este ok schimba semglabilii dimensiune+ centrare V si dupa aceea ci TDA 8305(sasiu 58 SC(N)) si TDA 8362(sasiu 68SC) obligatoriu >>>a nu se confunda sasiile<< Link spre comentariu
diaconuliviu Postat Decembrie 26, 2013 Partajează Postat Decembrie 26, 2013 TDA8305 e schimbat cu unul nou si acel semnal pin 3 tot nu apare..acel notat pe placa Vdrive, cum spui.Practic cum as putea verifica acel BV? (KA2131)Sa atac pinul 6 cu un brum de retea de 5V? sau ar trebui musai un ddf? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 26, 2013 Partajează Postat Decembrie 26, 2013 1-ai postat la alt sasiu2-eu folosesc eserviceinfo pt scheme.CK5027Z nu este la ei.3-eu cred ca solicitantul trebuie sa gaseasca cu google sasiul.Samsung il scrie chiar pa cablaj in zona traf linii.Am pierdut eu timp ca sa aflu sasiul sa incerc sa raspund totusi conform schemei.Daca ati pune chiar voi capturi ar fi si mai usorExemplu cele 2 capturi.Nu toate finalele cadre se ataca cu rampa.Metoda este folosita la tv moderne cu comanda dimensiune si pozitie prin BUS.8305 are un generator rampa numai sa compare cu reactia si rezultatul este la iesirea driver care nu seamana niciodata cu o rampa.Iesirea rampa este chiar o tensiune continua daca nu primeste nimic de la final cadre. Link spre comentariu
diaconuliviu Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 Multumesc, miticamy, aia e schema, intr-adevar.Discutind exact pe ea, C305, C307, KA2131 schimbate, R306 verificata.Si TDA 8305 shimbat.Exact cum scriu in toate posturile, linia persista.Semireglabilele sint OK.Alimentare 28V pe KA2131, 12V pe 8305.Ce sa mai verific/schimb/fac?Multumesc Link spre comentariu
cristi71 Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 R302 din pin2 e sigur ok? finalul de cadre este in esenta ca si un amplificator audio,trebuie sa gasiti jumatate din alimentare la iesire.are 14volti in pin2 finalul de cadre/?. in pin 1 la TDA8305 este RAA,am vazut acum, se poate sa aveti si ceva in neregula pe reactie,cum spunea colegul mai sus.schimbati si C306. Link spre comentariu
diaconuliviu Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 Nu am 14V, am 28 V in pin 2 al KA2131.Nu-s pe linga TV asa ca de r302 nu pot spune nimic acum. O sa verific, desi pe pinul ala 2 tin minte ca era ceva tensiune. Link spre comentariu
cristi71 Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 nu e in regula 28 in pin2...trebuie sa fie jumatate acolo,sau aproximativ. Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 Fara osciloscop e greu de rezolvat.Eu cred ca TDA8305 nu scoate semnal de Vertical dara fara masuratori nu ai cum sti asta.Casca din pacate nu spunemare lucru. Link spre comentariu
diaconuliviu Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 TDA8305 e schimbat cu unul nou.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 Un om ce lucreaza numai cu osciloscopul devine neputincios cand trebuie sa reintre in sistemul vostru aproximativ, cu incercari repetate si inlocuiri de piese inutile.Apoi stilul meu de lucru nu prea convine din cauza timpului alocat.1--la tv 90grd lucrati pt inceput fara bobine deflexie.2--cu bobina cadre scoasa pe iesire este un semnal dreptunghiular de amplitudine cat alimentarea.Fara osciloscop folositi voltmetrul pe alternativ dar cu un condensator serie cum este cel de 1micro nepolarizat de la sursele atx.3--finalul de cadre nu este decat un amplificator inversor de putere.Intrerupeti legatura catre 8305 si aplicati de la o sursa prin rez de protectie o tens variabila la intrarea KA.Iesirea finalului trebuie sa stea in + alimentare pana la o anumita val a intrarii si apoi trece brusc in zero.Daca el raspunde bine treceti la tda si la fel, simulati reactia cadre tot cu sursa prin rez de protectie si vedeti cum raspunde pe iesirea driver.Mi-am amintit de un defect asemanator cand eram la o firma SH.La ei dura mai putin sa repare alt tv decat sa foloseasca osciloscopul ce zacea plin de praf.Defectul? Cond din oscilator ce formeaza rampa.Eu zic ca osciloscoapele de pe forum--IEMI E104 sant la preturi rezonabile.Eu am dat in 90 un salariu(era peste mediu) pe un E108, ceea ce ar insemna acum cam 15mil vechi.O cunostinta a vandut un Tektronix 2 canale/60Mhz cu 9 mil.Un e104 de pe forum il cumparati din 4-6 depanari si apoi toata durata lui de exploatare dati sfaturi la altii, nu mai intrebati. Link spre comentariu
cristi71 Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 eu nu zic ca nu aveti dreptate...omul nu are osciloscop..asta e. pina la urma e un defect de cadre..poate reusim sa ajutam cumva sa repare acest tv,mai aveti putin si sariti la gatul nostru dupa cum va exprimati.ne faceti teoria formarii TLV-ului si cum ca ,lipsa unei reactii si aparitia unei componente pe iesirea TDA ...etc,de mie si teama sa mai postez ceva sa nu deranjez logica.am observat in alt post cum tot certati lumea ca nu scoate deflexia la 90 de grade.altii au alt stil de lucru,nu trebuie sa lucram toti ca d voastra. astea fiind zise ,va las sa l indrumati pe coleg,in vederea rezolvarii defectului,dar are de lucru ,dupa cum l ati sfatuit.la multi ani! Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 27, 2013 Partajează Postat Decembrie 27, 2013 eu nu stiu dece am impresia ca ....sunt traseie intrerupte de la final cadre la bob. de deflexie!(poate chiar mufa de conexiune bob. deflexie) p.s d-le cristi71 nu trebuie sa va fie frica sa postati ceva...suntem omeni ...si de cele mai multe ori gresim...cei ce nu fac si nu zic nimic nu gresesc deloc! dar din greseli invatam ..nu? dl.miticamy cauta sa ne invete ceva ...din pacate o face prea "tehnic" aici vorbesc de tehnica de lucru cu osciloscopul...pe care domnia sa o stapaneste bine...pe cand noi ceilanti .....mai greu! poate ca nu avem timp sa facem teste cu osciloscopul mereu ...ne bazam,( pentru a fi competitivi) pe experienta ....eu, de exemplu ...stiu sa si "ascult" tv-ul... fara sa mai pun sonda de osciloscop ... mai iau si osciloscopul cand "intru intr-o infundatura"... destul de rar... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum