Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

WW2 si propaganda SCR299

hpavictor

Postări Recomandate

Despre chestia cu tovarase mai bine nu comentez. Mi se pare o rautate gratuita.Despre radiolocatie. Da, ca sa imi obtin diploma de inginer electronist, in anul V, am facut un curs de radar. Asa cum era trecut in programa. Ca sa vedem si obiecte reale am fost dusi si la Institul meteo (actualul INMH), de langa aeroportul Baneasa, si la aeroportul Otopeni.Sunt pregatit sa raspund oricand, din ce nu am uitat dupa peste 21 de ani de cand am absolvit facultatea, despre tipurile de modulatii si eficientele lor, si alte cateva chestiuni invatate atunci...Dpdv practic nu am lucrat, nu lucrez si nici nu cred ca voi ajunge sa lucrez in vre-una din bransele ce necesita radare. Dar viata e plina de surprize. Pe de alta parte as vrea sa imi reimprospatez cunostiintele. Asa ca te rog frumos pe dta gauss sa imi reamintesti despre nivelul minim de semnal necesar detectieie, in functie de frecventa folosita..Si as mai vrea si formula distantei fata de tinta, daca esti dragut..Multumesc..

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrianc

15

• Flor

13

• hpavictor

2

• gauss

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

"despre nivelul minim de semnal necesar detectieie" ... daca-mi dai citeva date , precum sensibilitatea receptorului , inaltimea efectiva a antenei , caracteristicile tintei ...si inca vreo zece parametri , mai " ermetici " , as putea sa incerc o simulare ... altfel e prea vag ... n-as dori sa ramin in zona folclorului , chiar ingineresc fiind , iar despre apelativul " tovarase " , m-am gindit ca sintem tovarasi de profesie - la modul sincer ! ... Cu stima ! ... iar despre formula distantei pina la tinta ... ma mai documentez ... as putea sa va calculez in schimb suprafata efectiva de reflexie a unui chiosc de submarin U-Boot de tip sapte , printre cele mai celebre si raspindite de-a lungul timpului ...

Link spre comentariu

De fapt precizarile astea dovedesc ca nu scrie un profan. Sincer, le cam asteptam. Acum e OK.Poze cu submarine din clasa a VII-aC/41 si respectiv XXII se pot gasi si pe facebook. Se cauta dupa indicativul unui radioamator care tocmai a fost pe acolo...

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Va salut

Ca sa revin la subiectul initial al topicului aveti atasat linkul spre o carte despre

"Wireless for Wermacht in detali".

O prezentare foarte interesanta, cu poze si desene, care cred ca este utila pentru pasionatii si colectionarii de aparatura militara WW2

Va urez Sarbatori Fericite si un An Nou plin de bucurii si fericire

73 de Adrian YO3HVV

http://fastupload.ro/e8342fce7577990d75 ... ae278.html

Link spre comentariu

adrianc Eu unul personal iti multumesc pt ce ai postat. Mi se pare deosebit de interesant. Sper ca si altora.Ai dracului, si o zic fara niciun pic de rautate, nemti astia. Sa arate si cum se leaga statia pe cal. Cat de tampit sa fi sa nu te descurci singur. Pe de alta parte, asa se evita orce discutie de genul, sa vezi c-o fi, c-o patii..E scris in Regulament, soldatul face exact cum scrie acolo..Sau o pateste..

Link spre comentariu

adrianc

Multumesc frumos si pt acesta postare. E drept ca pt ca am lucrat in telefonie cativa ani am o anumita parere despre ea, ...care e strict parerea mea personala.

Si la o adica nu-i frumos sa te .. in gustul fiecaruia, nu-i asa?

Acum nu ca vreau sa par obraznic, dar am recitit postarea de joi Sep 29, 2011 9:40 "daca doriti sa cititi un alt articol despre tehnica de comunicatii germana folosita in WW2.....

http://fastupload.ro/37f46512d8d485f95a ... 393eb.html"

M-am verificat si mi-am confirmat ca in acele zile ma dadeam * prin submarine, adica ubooturi.

Si cum acum linkul nu mai e valabil, pls, fa un pustiu de bine unui hodorog mai batran si mai pune-l inca o data, sa am materialele "grupir", hi, hi..

Evident ca voi inchina prima halbera in sanatata ta..

Cu multumiri anticipate..

* Adica vizitam U2540, U955, etc

Link spre comentariu

Revenind la comunicatiile telefonice ele au avut o anumita importanta in timpul razboiului pentru ca permiteau comunicarea in special prin telex in limbaj cifrat sau prin Hell Feldschreiber fara ca acest trafic sa fie receptionat de statiile de radioascultare Y-Stations din Anglia

Desi Hellschreiber pare un sistem anacronic el este azi folosit de radioamatori in legaturi radio. Este un mod interesant de comunicare. Desi exista foarte putine aparate originale unii colegi radioamatori au construit interfete pentru conectarea la calculator si au facut dispozitive de printat home-made.

Aveti un link catre un sait interesant

http://www.nonstopsystems.com/radio/hel ... d-hell.htm

Atasez si un articol explicativ

73

Link spre comentariu

adriancSunt ultimul care poate contesta importanta telefonie clasice, adica prin fir. Atat ca utilizator de acasa, apoi ca profesionist, -adica mi-a dat o paine alba niste ani- dar ca si ca om care stie ce importanta a avut in istoria electronicii.Chiar, dpdv al interceptarii din WWII, e mult mai usor sa asculti un semnal radio decat sa ajungi la o linie telefonica...Acuma ca mie nu imi place acest domeniu al electronicii, asta e. Dupa cum am mai scris, e gustul meu, parerea mea si nimeni nu trebuie sa fie de acord cu mine. Multumesc pt linkuri si atasuri.

Link spre comentariu

Multumesc frumos. Sunt extrem de recunoscator.Si cu tupeul care ma caracterizeza iti spun direct ca astept si partea a II-a..Si s-o crezi tu ca vine 1 ianuarie si nu am citit ce mi-ai trimis. Asta era pe lista mea de cumparaturi, daca cei de pe Amazon nu s-ar fi incapatanat sa nu mai expedieze in Ro. Sincer, nu ii inteleg. Cumparasem deja vre-o 20 de carti prin ei, evident despre ubooturi..PS. Dupa cum am scris anul asta am vazut 4 +1 submarine in Germania, din care 3 din WWII. Pretul excursiei a fost de 660 euro/persoana pt 8 zile. In astea am avut cazarea (mic dejun inclus) + zborul tur retur evident cu avionul, hi, + inchiriatul masini+ niste taxe..Pranzul+benzina+ berea + altele (10 europ posterul cu niste imagini trasnet)+ accesul la muzee si in submarine au fost separate. Asta ca sa se stie, poata ca dau cuiva vre-o idee*.Inca o data sunt extrem de recunoscator pt cele trimise. PS Ce simplu e sa faci un barbat fericit, hi, hi..* Ma gandeam ca anul ce vine sa ajung de Ziua Z pe plajele alea..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări