Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filtru C12 300mb + comp 50

Avram Ion

Postări Recomandate

In general, cu cat mai multi cu atat mai bine. 8 x 10.000uF este insa suficient pt acel amplificator - de fapt este excelent.Atentie, daca se foloseste o singura punte redresoare trebuie sa fie de min 35A pt a rezista la curentul de incarcare al conzilor.Puneti si decuplari mkt sau mkp in paralel cu electroliticii, si eventual 2 R de descarcare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 67
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Avram Ion

35

• Shambala

12

• CBI

8

• BCF

4

Top autori în acest subiect

Cum fct protectia cu bec ? Simplu - la rece filamentul are zecimi de ohm, cand se incalzeste /inroseste prezinta o rezistenta de ordinul ohmilor.Care rezistenta cum se calculeaza pt fiecare tip de bec ? - Cu legea lui Ohm. Cand se inroseste filamentul ? Cand pe bec ajunge suficienta tensiune (U nominal). Iarasi ajungem la legea lui Ohm.P = U x I ; I = U / R, deci R = U / I=> P = U x U/R si R = U x U/PR este rezistenta pe care o prezinta becul cand are filamentul rosuR se alege fct de puterea driverului si de nivelul de la care vrei sa actioneze protectia (cu cat alegi R mai mare cu atat va actiona mai devreme protectia).Ce mai trebuie zis ? Ca la legarea in serie a becurilor I = Inominal si U = 2 x Unominal, iar la legarea in paralel a becurilor U = Unominal iar I = 2 x Inominal Comp 50 este un dirver destul de robust (bobina de 2") asa ca o R serie de 4-5 ohmi ar trebui sa fie suficienta. Daca vrei o protectie mai puternica - dar care va actiona mai devreme, alegi R = 8-10 sau chiar 12 ohmi.

Link spre comentariu

monsoarele sunt luate de pe un filtru de la boxele jazz(sau melomen "cum s-or numi ele"), au fost apropiate de valoare care imiu trebuia mie asa ca am mai scos din spire pana am obtinut ce doream. Pentru partea de joase nu am pus filtru, wooferul va merge direct fara filtru.

Link spre comentariu

nu se merita sa faci bobine mici (0,2-0,8mh cu sarma de 0,6-0,8mm) pe mosoare pt ca iesi mai scump si sunt mai greu de impregnat

cel mai usor e tot pe un suport cu capace demontabile in care pui niste bride si inainte sa o scoti de pe suport strangi bine spirele si bagi in ceva lac ca de exemplu (cu fi 0,8 si 0,9mm)

ai avantajul ca poti alege dimensiunile pt a optimiza rezistenta in cc si lungimea sarmei care intra spre deosebire de mosor unde nu gasesti mereu ce trebuie(si daca este f vechi sau uscat poate sa si crape dupa de la stransul spirelelor)

in acest fel nu ar trebui sa te duca mai mult de cativa lei per bucata(sau depinde de unde iei sarma)

Link spre comentariu

Doar ca idee, sa stii ca NU se proiecteaza niciodata cu condensatorii (sau bobinele) lipiti de rezistentele de putere.In cazul de fata probabil acele R vor lucra calde, nu fierbinti, si nu vor afecta condensatorii, dar principiul ramane valabil si e bine de respectat - pe viitor.

Link spre comentariu

Multumesc pentru atentionare, o sa tin cont de aceasta pe viitor. Am probat astazi boxele pe un amplificator A350, si pot sa zic ca suna foarte bine (tare si clar "la o astfel de putere!!"). Mai am sa fac cele doua porturi pentru bas, dar nu stiu cum sa calculez viteza aerului prin ele. Poate stie cineva vreun site sau vreo carte..de unde as putea sa ma documentez. Multumesc

Link spre comentariu

pt un dif de 12' poti folosi lejer teava de apa de pvc de fi 110mm sau 2 de 80mmpt a stabili lungimea lor trebuie volum interior al cutiei cat mai exact(din cel total interior trebuie scazut unul aproximativ ocupat de alte componente care sunt in cutie)

Link spre comentariu

Volumul interior este de 48.829cm^3(sau 48,8 litri...asa e?), din astia ma gandeam sa mai scad cam 10%, volum ocupat de conponente. Ma gandesc sa folosesc 2 tuburi de 80mm montate pe partea din fata a amplificatorului, gasesc pe undeva asa ceva gata facute(si mai tai din ele)? lungimea urmeaza sa o calculez..dar nu stiu cum.... :jytuiyu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări