Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Police Flasher

thewax

Postări Recomandate

Buna ziua . De curand am intentionat sa realizez un stroboscop

Am plecat de la schema :

http://imageshack.us/photo/my-images/70 ... 55ver.jpg/

Am realizat:

http://imageshack.us/photo/my-images/70 ... 24401.jpg/

Problema e urmatoarea , cand ar trebui sa clipeasca unul alalalt trebuie sa fie stans doar ca la mine e exact invers ... clipesc amandoua si nu am idee ce poate sa aiba .Am refacut montaju de cateva ori si tot asa face . Daca cineva stie ce ar putea avea va rog sa imi spuneti :)

Imi pare rau pentru claritate .

Va multumesc. Alex

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• thewax

5

• adicontakt

2

• manolo

2

• GriRo

2

Top autori în acest subiect

Ma bag si eu cu o intrebare,daca are cineva o schema,un link ,pentru un girofar "rotativ" cu 4 leduri dispuse pe laturile unui patrat si ele sa se "urmareasca" comandate de un pic si sa pot modifica frecventa de aprindere.Multam anticipat.

Link spre comentariu

pentru R1-C1 si R2-C2 foloseste componente cu specificatiile din schema ,cu tolerante cat mai mici . sau ...cum spunea cineva mai sus foloseste alta schema . exista una cu un singur 555 si un 4017 care face acelasi lucru si care mi se pare mai potrivita .

Link spre comentariu

Ma scuzati de dublu post .

Dupa ce am cumparat toate piesele cu valorile scrise pe schema am realizat din nou montajul. Problema este urmatoarea : ledul din dreapta clipeste continu pe cand cel din stanga se mai si opreste din clipit si asa ar fi normal .. cand unu clipeste celalalt e oprit si invers am pus un filmulet ( scuzati pentru calitate dar se vede care e problema)

Multumesc . Alex

Link spre comentariu

Mai mult sau mai putin in gluma, sint brichete chinezesti de 1 leu jumate care au inauntru un flasher rosu albastru care se aprinde o vreme cind aprinzi bricheta(si daca nu, clasicul bistabil cu 2 tranzistoare, 2 condensatori si 4 rezistente merge la fel de bine ca acu 20 de ani)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări