Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

antena receptie Fm-mare distanta

pole

Postări Recomandate

La 29.04.2020 la 11:21, Marele Savant a spus:

Aiurea! am avaut probleme in citeva sate unde s-a schimbat iluminatul public cu lampi led. Seara atit internetul cit si catv erau bruiate, devenind aproape imposivil de folosit. S-au facut masuratori, noi eram in regula, lampile lor, nu! rezolvarea a fost ca primarul din comuna respectiva sa faca presiuni asupra firmelor respective si sa inlocuiasca lampile! care lampi nu erau chiar dintre cele mai ieftine de pe piata, deci teapa era dubla, marfa proasta vinduta scump!

Şi la mine recepţia FM a posturilor depărtate sau cu putere de emisie mică, este parazitată după ce se conectează iluminatul public...

M-am conformat situaţiei.

Am mai scris aici despre... 

Link spre comentariu
Acum 20 ore, sesebe a spus:

Nu pot sa cred asa ceva. 

Nu numai ca emite fix pe 106 MHz, dar emite si ultraviolete (culorile fluorescente stralucesc), iar unul dintre leduri este si fosforescent, lumineaza din ce in ce mai slab cateva minute dupa stingere.

Link spre comentariu

Păi la bază, multe din ledurile albe sunt de fapt ultraviolete, iar luminoforul transformă radiaţia UV în vizibilă....

Link spre comentariu
Acum 2 ore, validae a spus:

Păi la bază, multe din ledurile albe sunt de fapt ultraviolete, iar luminoforul transformă radiaţia UV în vizibilă....

NU ar trebui să fie așa ! Ar trebuie să fie albastre ! Firmele serioase menționează dealtfel - fără conținut de UV.

Link spre comentariu

Cine zice că doar ultravioletul activează luminoforul ? Depunde de luminofor . Oricum se vede clar în DS - un exemplu de producător destul de citat pe aici

https://www.tme.eu/Document/804657d709496b45900f4ddabb2e4429/PACC-18FNL-BC8P.pdf

Se  vede clar că  pe prima pagina scrie ”No UV” iar în diagrama spectrală maximul e pe la 450nm - mai e până la UV. 

EDIT Presupun că o lungime de undă cât mai mică e aleasă din considerente de eficiență a transformării energiei  electrice în lumină în interiorul LED-ului nu din alte motive.

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări