Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

antena receptie Fm-mare distanta

pole

Postări Recomandate

Ei emit si pe internet. Stiu sigur ca faceau reclama ca emit online dar nu am considerat atat de important sa-mi notez adresa, credeam ca-l gasesc usor. Mai ziceau ca transmit si prin satelit, nu stiu care din ele...dadeau si coordonatele dar nu tin minte.Oricum mi se pare interesant ca pot sa-l ascult pana in sagului in masina iar dupa cativa Km (dacia) nu-l pot prinde nici pe bloc.Peste doua saptamani ma duc iara pe Clisura Dunarii si voi asculta mai atent sa aflu adresa de internet. Pana atunci nu voi cumpara nici o antena.

Link spre comentariu

Pretul este convenabil. Nu stiu cat de solida este, cand se vor aseza ciorile si, mai ales, cand vor decola...Atentie vezi ce scrie pe spate la tuner, 75 sau 300 ohmi, sau amandoua variantele (3 borne). Daca tunerul cere antena pe 75, este buna numai prima antena, cea cu iesirea pe 75 ohmi. Sa nu lasi antena tot timpul in tuner, nu stii cum se schimba starea electrica a atmosferei.

e sa stii ca a-i dreptate cu aceasta treaba adica cu conditile atmosferice de robuste sunt destul de robuste am 2 modele modelul rotund care capteaza de la 30km fiabila si fara pretentiisi chiar foarte robust mai am si modelul de 60km dat aceasta este un pic mai fragila dar si mai greu de reglat cu toate astea este chiar foarte buna
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Trebuie sa recunosc ca ma dau batut :jytuiyu Se receptioneaza o gramada de posturi insa ceea ce caut eu...nu :tryre Antena este buna, toate posturile se receptioneaza cu full semnal.Momentan nu stiu daca voi incerca si cu cea cu dipol propusa de pop_ady44 pt ca sunt cam dezamagit...probabil peste vreo doua, trei saptamani cand imi revine entuziasmul la loc :limb: si cand se mai potolesc caldurile ca e nebunie sus pe bloc.Celor care s-au implicat nu pot decat sa le multumesc pentru ajutor. Voi lasa subiectul deschis pana nu ma hotarasc daca voi achizitiona cealalta antena sau poate mai vrea sa mai adauge cineva vreo idee.Stima tuturor.

Link spre comentariu

va salut cea ce ziceam eu este sigur ati avut o dezamagire pe motiv ca acea antena este pentru maxim 15 km ce va trebuie dumneavoastra cred ca este cea de 60 km cu toate ca este mai scumpa si o lecuta mai greu de reglat trebuie sa stii exact de unde se emite sau cel putin sa a-i o minima idee pentru ca este o antena destul de directionala succese multe si cumpara de la traiect imagine si sunet cluj sper sa nu fie considerata reclama :nas:

Link spre comentariu

Facusem comanda pe site ca aparea pe stoc si apoi m-au sunat ca nu mai e... si ca nu stiu daca mai aduc. AM luat una mai slabuta, am un prieten in Ploiesti caruia i-am dat un radio pe lampi care in Bucuresti prindea 12 posturi pe FM, acolo doar vreo 3-4. Va tin la curent daca am ceva rezultate. Multumesc.

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...

Eu am făcut o chestie absolut banala  văzută pe YouTube, am luat o antena telescopica de la un vechi radiocasetofon, apoi pe toată lungimea ei am înfășurat lița găsit într-un cablu ordinar de 2mm, distanta între,, spire,, 1 cm.... Antena are cam 50 cm lungime, montata pe balcon etajul 4,pe suportul uscatorului de rufe, un singur fir pleacă spre amplituner - technics sa gx 530-care întra în pinul din mijloc al mufei antenei, locuiesc în Craiova, norocul meu e ca sunt la marginea orașului și nu prea am blocuri înalte împrejur.... Înainte cu o sarma, recepționam perfect un singur post cu semnal maxim, cu drăcia asta de antena recepționez 4, radio craiova, digi, Europa și impuls, deasemenea  toate celelalte posturi disponibile intra stereo , surpriza uriașă a fost sa prind STEREO  radio BTC Bulgaria 101,40 berkovica, aflat la 130 km conform Google maps, plus încă unul și doua sârbești, astea din urma mono dar se aude perfect îndeosebi seara fara fasait..... Având în vedere ca nu am cheltuit absolut nimic, sunt mai mult decât mulțumit de rezultatul obținut. 

Editat de david321
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări