Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator pentru Anodica

mișa

Postări Recomandate

Pai nu se foloseste numai din cauza ca e in comutatie. Ia testeaza circuitu'! Daca vrei iti trimit o bobina pentru el, e esentiala.Eu am in functiune sute (poate mii) de LM2576 si inca NU am vazut unul ars. Bine, nu la lampi...Bobine se pot cumpara de la TME cu aprox. 1 Leu. De exemplu cod: DPT150A3

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

17

• zbodeoc

9

• blue

4

• adrian_pic

4

Top autori în acest subiect

Pai nu se foloseste numai din cauza ca e in comutatie. Ia testeaza circuitu'! Daca vrei iti trimit o bobina pentru el, e esentiala.Eu am in functiune sute (poate mii) de LM2576 si inca NU am vazut unul ars. Bine, nu la lampi...

Multumesc, despre ce fel de ferita este vorba? Am o sumedenie de miezuri si parca cu un miez Siemens AL400 am incercat sursa, trebuie sa ma uit...
Link spre comentariu

Pai ia un miez toroidal de ferita de vreo 3-4 cm pe exterior si da vreo 50 de spire pe el. Mai mult nu pot sa-ti spun ca eu cumpar bobinele, pentru ca e vorba de sute... Vezi ca am editat postul de mai sus si am pus un cod de TME.

Link spre comentariu

Eu n-am nici-o idee preconceputa in privinta alimentarii; daca sursa asigura o impedanta joasa si constanta in plaja de putere si frecventa poa' sa fie construita si din coceni de porumb. De exemplu, pe linga alte surse pe care le folosesc solo sau in serie, am un Fluke 407D (http://www.rainers-elektronikpage.de/FL ... rlagen.pdf) pe care-l tot astept de citiva ani buni sa se strice sau sa-si iasa din parametri ca sa-i pot aduce "imbunatatiri" - al dreacului nu se strica! Electronistilor ultraortodocsi din ziua de azi li s-ar putea face pielea de gaina stiind ca aceasta sursa foloseste condensatoare ceramice si cu hirtie, tranzistoare cu germaniu (pt. filament) si lampi cu neon ca referinta.

Eu nu cunosc decit doua metode de bun-simt de a "ascunde" tensiunea cu riplu si de a mentine caldura disipata la valori rezonabile; ori mai multe infasurari secundare (cum zice blue si cum foloseste si sursa Fluke de mai sus), ori prin comutatie (cum zice misa)

Link spre comentariu

Nici sursa mea nu se strica! Diferenta e ca sursa mea m-a costat 100E(+inteligenta) iar a ta a costat 1000E+...Hai sa ne laudam cu scule FLUKE! Esti sigur ca vrei?

Link spre comentariu

Nici sursa mea nu se strica! Diferenta e ca sursa mea m-a costat 100E(+inteligenta) iar a ta a costat 1000E+...Hai sa ne laudam cu scule FLUKE! Esti sigur ca vrei?

La scule nu ma bag ca tu esti profesionist iar eu sint amator, si asa vreau sa si ramin, deocamdata.N-am putea in schimb s-o facem pe baut beri sau scuipat la distanta?! :nebunrau:
Link spre comentariu

Principiul foarte eficient de eliminare a riplului-Lazaroiu din schema , se poate aplica unor tranzistoare FET (in aceasta situatie dispare "problema curentului invocata") deasemeni daca vreti poate fi inlocuit numai tubul EL34 cu un FET de putere (minime modificari in schema) astfel numai radiatorul elementului regulator serie(FET) va mai limita oarecum puterea/curentul...

Ar mai trebui facuta o mentiune pentru schema Lazaroiu si anume infasurarea de filament-distincta a tubului EL34 trebuie decuplata la catodul acestui tub(borna + de iesire).EF80 necesitind la rindul sau infasurare separata filament ,cu alte cuvinte sint necesare doua infasurari filament dintre care una (EL34) foarte bine izolata.

Precizarile sunt foarte bine venite si-mi cer scuze pentru faptul ca nu am prezentat schema completa nici nu-mi inchipui ca cineva ar avea curiozitatea sa o construiasca.

Se pare ca ar fi trebuit sa postez aceasta schema la sectiunea semiconductori (!!!!) :nas:

In ceea ce priveste propunerea dv. de a folosi un MOS ca regulator serie este foarte buna, mai mult chiar m-am gandit sa folosesc un IGBT.

Am cateva IGBT-uri cu Uce>800V si Ic=50A in capsule de BU508....

Daca aveti propuneri concrete in ceea ce priveste adaptarea unui MOS ar fi interesant de postat aici,incerc si eu sa ma gandesc la asa ceva si chiar pot incerca practic pe ce am eu realizat,ar fi interesant de construit o sursa hibrida !!!! icon_jook

Link spre comentariu

La scule nu ma bag ca tu esti profesionist iar eu sint amator, si asa vreau sa si ramin, deocamdata.N-am putea in schimb s-o facem pe baut beri sau scuipat la distanta?! :nebunrau:
Pe beut beri oricind! (pe scuipat la distanta mai da-on frantz...)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări