Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O vaselina necunoscuta pentru mine

Vizitator bogu30

Postări Recomandate

Vizitator bogu30

salut tuturor.va spun mai intai ce am facut si pe urma ajung la intrebarea propriuzisa.acum cateva zile am decis sa fac o mica ungere de intretinere doar unui deck Technics RS-BX565 PXS Cap.avand mecanica de tip Direct Drive si fara prea mare acces la angrenajele interioare am pus doar un varf de vaselina de mecanica fina, alba, e poloneza, nu stiu exact cum se numeste, dar e foarte buna.dar apoi, din exces de zel am pus si doua picaturi de ulei de mecanica fina pe roata dintata a balamalei usii deckului.aceasta roata dintata avea o miscare foarte greoaie si antagonic cu arcul de pe cealalta balama facea usa deckului sa se deschida lent si frumos.dupa ce am pus aceste doua picaturi de ulei, usa deckului zici ca vrea sa iasa din deck, se deschide extrem de violent.abia atunci am realizat ca acea rotita dintzata de la balama avea o vaselina alba pe ax, foarte aderenta, care oferea acea miscare greoaie dar precisa a usii, iar uleiul nu a facut decat sa dizolve aceasta vaselina, de unde si deschidere violenta descrisa mai sus.am avut noroc de un alt deck, mai vechi care avea ansamblul respectiv din doua roti dintate si am scos una si am adunat vaselina aceea alba, cat am putut.acum usa deckului s-a mai potolit, nu mai are deschiderea violenta dar tot nu e ca la inceput.intrebarea mea este urmatoare : ce tip de vaselina este aceasta?cum se numeste exact si unde o pot gasi ( in afara de alte deckuri).am citit posturile legate de subiecte asemantoare dar nu am gasit nimic explicit pentru cazul meu.va multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Vizitator nch

e aceeasi si acolo si acolo

numai sa nu facem confuzia cu siliconul de instalatii.... o sa rulati aceeasi caseta multa vreme dupa... :rade:

mergeti la un electronist sau un magazin cu/despre electronica si intrebati acolo.

Link spre comentariu
  • Administratori

e un fel de vaselina speciala de amortizare, nicidecum siliconica sau cu silicoane sa discutat zilele aste prin forum despre o astfel de aselina dar nu mai stiu unde asa nu ai decat sa cauti...am cautat eu pentru tine, uite aici sa mai discutat asa ca acest subiect se inchide ca nu are farmec 2 subiecte cu aceeasi temaviewtopic.php?p=823659#p823659

Link spre comentariu
Vizitator bogu30

e un fel de vaselina speciala de amortizare, nicidecum siliconica sau cu silicoane sa discutat zilele aste prin forum despre o astfel de aselina dar nu mai stiu unde asa nu ai decat sa cauti...am cautat eu pentru tine, uite aici sa mai discutat asa ca acest subiect se inchide ca nu are farmec 2 subiecte cu aceeasi temahttp://elforum.info/viewtopic.php?p=823659#p823659

va multumesc pentru raspunsuri.singura varianta pe care o am e sa caut pe la tarabe vreo 2 casetofoane "decedate" de la care sa extrag aceasta vaselina.ramane un mister.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări