Vizitator bogu30 Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 salut tuturor.va spun mai intai ce am facut si pe urma ajung la intrebarea propriuzisa.acum cateva zile am decis sa fac o mica ungere de intretinere doar unui deck Technics RS-BX565 PXS Cap.avand mecanica de tip Direct Drive si fara prea mare acces la angrenajele interioare am pus doar un varf de vaselina de mecanica fina, alba, e poloneza, nu stiu exact cum se numeste, dar e foarte buna.dar apoi, din exces de zel am pus si doua picaturi de ulei de mecanica fina pe roata dintata a balamalei usii deckului.aceasta roata dintata avea o miscare foarte greoaie si antagonic cu arcul de pe cealalta balama facea usa deckului sa se deschida lent si frumos.dupa ce am pus aceste doua picaturi de ulei, usa deckului zici ca vrea sa iasa din deck, se deschide extrem de violent.abia atunci am realizat ca acea rotita dintzata de la balama avea o vaselina alba pe ax, foarte aderenta, care oferea acea miscare greoaie dar precisa a usii, iar uleiul nu a facut decat sa dizolve aceasta vaselina, de unde si deschidere violenta descrisa mai sus.am avut noroc de un alt deck, mai vechi care avea ansamblul respectiv din doua roti dintate si am scos una si am adunat vaselina aceea alba, cat am putut.acum usa deckului s-a mai potolit, nu mai are deschiderea violenta dar tot nu e ca la inceput.intrebarea mea este urmatoare : ce tip de vaselina este aceasta?cum se numeste exact si unde o pot gasi ( in afara de alte deckuri).am citit posturile legate de subiecte asemantoare dar nu am gasit nimic explicit pentru cazul meu.va multumesc anticipat Link spre comentariu
Vizitator nch Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 Vaselina siliconica Link spre comentariu
Vizitator bogu30 Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 Vaselina siliconicamultumesc de raspuns.dar vaselina siliconica nu e folosita pentru conductibilitate termica? Link spre comentariu
Vizitator nch Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 e aceeasi si acolo si acolo numai sa nu facem confuzia cu siliconul de instalatii.... o sa rulati aceeasi caseta multa vreme dupa... mergeti la un electronist sau un magazin cu/despre electronica si intrebati acolo. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 24, 2011 Administratori Partajează Postat August 24, 2011 e un fel de vaselina speciala de amortizare, nicidecum siliconica sau cu silicoane sa discutat zilele aste prin forum despre o astfel de aselina dar nu mai stiu unde asa nu ai decat sa cauti...am cautat eu pentru tine, uite aici sa mai discutat asa ca acest subiect se inchide ca nu are farmec 2 subiecte cu aceeasi temaviewtopic.php?p=823659#p823659 Link spre comentariu
remus68 Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 Un posibil raspuns ar fi acesta viewtopic.php?f=197&t=91954&p=826814#p826814 Link spre comentariu
Vizitator bogu30 Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 e un fel de vaselina speciala de amortizare, nicidecum siliconica sau cu silicoane sa discutat zilele aste prin forum despre o astfel de aselina dar nu mai stiu unde asa nu ai decat sa cauti...am cautat eu pentru tine, uite aici sa mai discutat asa ca acest subiect se inchide ca nu are farmec 2 subiecte cu aceeasi temahttp://elforum.info/viewtopic.php?p=823659#p823659va multumesc pentru raspunsuri.singura varianta pe care o am e sa caut pe la tarabe vreo 2 casetofoane "decedate" de la care sa extrag aceasta vaselina.ramane un mister. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum