Vizitator macovei2000 Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 Am un aparat foto digital care merge cu incarcatori de 1,2 V, 2100 mAh (Ni-MH)intrebarea mea este daca folosesc incarcatori de 1,2 V, 2450 mAh (Ni-MH)se poate strica aparatul datorita celor 15% in plus de mAh ? fara sa fiu electronist vad ca voltii sunt totusi aceeasi 1,2 la ambele incarcatoare.As dori sa nu stric aparatul pe motiv de neconcordanta cu incarcatorii ( prea puternici, care sa arda aparatul). Ce inseamna mAh? Multumesc. Link spre comentariu
Spitfire Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 Nu se strica nimic, cei 2400 mAh(miliamperi ora) reprezinta capacitatea acumulatorilor. Adica pot furniza un curent de 2,4 A timp de o ora... O baterie alcalina R6(AA) poate ajunge la o capacitate teoretica si de 3Ah. Puteti pune si acumulatori de 100 amperi-ora, daca aveti, nu se va defecta nimic, camera foto va consuma cat are nevoie... Link spre comentariu
kuchta Petru Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 Pune acumulatori de 2100mA, daca vrei sa te tina mai mult. Punindu-i pe cei de 2400mA va functiona mai mult, dar si incarcarea va fi mai mare ca timp. Petrica Link spre comentariu
Ticu Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 Intr-o analogie automobilistica, un rezervor mai mare nu strica motorul si nu determina un consum mai mare, ci o functionare mai indelungata; dar si incarcarea va dura mai mult.O mica observatie legata de mesajul initial: elementul electrochimic reincarcabil se numeste acumulator. Incarcatorul este dispozitivul care incarca acumulatorul. Link spre comentariu
Vizitator macovei2000 Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 acumulatori e corect, incarcatori incorect. multumesc Link spre comentariu
Vizitator nch Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 Din anumite motive (cum ar fi de tensiune) e posibil sa faci mai multe poze cu 2 baterii (de firma...varta,energizer..etc) decat cu 2 acumulatori de orice capacitate. Anumite aparate foto cum banuiesc ca este "sapuniera" dumneavoastra si a mea...au o problema, daca nu primesc o tensiune peste , sa zicem 2,7 volti. Efectiv procesorul nu lucreaza sub o anumita tensiune, iar aparatul iti indica low battery si se stinge. 2 Baterii X 1.60V = 3.2V (n miliamperi in functie de calitatea bateriilor) 2 Acumulatori X ~1.35V = 2,7 V (n miliamperi) Sigur ca merge si cu acumulatori!!! care trebuiesc incarcati cu un incarcator bun, si odata pe luna reformatati ... Lumina de la pupa! Link spre comentariu
Vizitator macovei2000 Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 cum se reformateaza acumulatorii?(am probleme cu acumulatorii ca i-am incarcat de zeci de ori... inainte tineau mai mult, acum tin foarte putin dupa incarcare, se descarca foarte repede, "low battery"....sau nu se mai incarca ei dintrun anumit motiv tehnic indiferent cate ore ii las la incarcare?)e vorba de un cybershot Sony 5,1 Megapixeli., mpegmovie vx DSC W5 Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 25, 2011 Administratori Partajează Postat August 25, 2011 Nu mai ai ce sa le faci nimic din pacate Link spre comentariu
BUGHIU Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 cum se reformateaza acumulatorii?(am probleme cu acumulatorii ca i-am incarcat de zeci de ori... inainte tineau mai mult, acum tin foarte putin dupa incarcare, se descarca foarte repede, "low battery"....sau nu se mai incarca ei dintrun anumit motiv tehnic indiferent cate ore ii las la incarcare?)e vorba de un cybershot Sony 5,1 Megapixeli., mpegmovie vx DSC W5Cumparind altii noi,cea mai sigura ....reformatare!!! Link spre comentariu
Vizitator macovei2000 Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 am cumparat deja unii noi (cei de 2450 mAh) despre care am intrebatintrebarea e cum se formateaza, daca se formateaza iar daca nu ... asta e.. (1 zice ca exista reformatare, iar 2 zic ca nu exista reformatare)intrebarea 2daca niste baterii obisnuite de la telecomanda sunt super-obosite, cum pot totusi sa le fac sa mai mearga cateva zile? Link spre comentariu
Ticu Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 Daca trebuia formatare scria producatorul pe acumulator. Detalii despre incarcarea acumulatoarelor cu hidrura metalica de nichel (cum presupun ca sunt si ale tale) ai aici: http://www.powerstream.com/NiMH.htm O baterie obisnuita descarcata poti sa incerci sa o "incarci" o data, dar cu rezultate slabe si nesigure. Treci prin ea un curent mic un timp indelungat. Cel mai simplu folosesti o sursa de tensiune continua egala cu tensiunea bateriei noi. Legi minusul sursei la minusul bateriei. Legi plusul sursei la plusul bateriei printr-o rezistenta care sa limiteze curentul de incarcare. De exemplu o baterie de 1,5V descarcata la 0,7V o legi la bornele unei surse de 1,5V printr-o rezistenta de 100 ohmi. La inceput va trece un curent de 800mV / 100 ohmi = 8 mA, apoi, pe masura ce se regenereaza bateria, curentul scade spre zero. In 4 zile (100 ore) "incarci" cateva sute de mAh. Repet, rezultatele sunt nesigure si nu vad de ce ar merita incercat. Link spre comentariu
Vizitator macovei2000 Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 nu scrie ca pot fi reformatate si nici procedura reformatarii nu a fost descrisa, deci singura "reformatare" este la ..reciclare de materiale Link spre comentariu
Ticu Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 Eu ma gandeam la "formatare" adica o procedura de incarcare/descarcare mai deosebita, folosita la prima punere in functiune a acumulatorului. Aici exista pareri diferite si disputa provine de la acumulatoarele cu plumb si acid sulfuric (auto). Link spre comentariu
Vizitator macovei2000 Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 ok, deci nu lunar, ci dar la prima folosire,ce fac cu acumulatoarele noi cumparate de mine, acum prima data pt digital cam?le pun direct in webcam, le folosesc pana se descarca sau le incarc la incarcator inainte? ...(vin incarcate in tipla..?) Link spre comentariu
Ticu Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 Eu prefer sa le pun in aparat si sa le descarc, pentru ca am intalnit acumulatoate proaspat fabricate care aveau aproape sarcina nominala. Dupa aceea urmeaza incarcarea normala. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum