Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie masca sudura

alin 105

Postări Recomandate

De aproape 2 ani m-am apucat si eu de sudura,wig/tig si foarte putin mig/mag.Sudez in general inox de 1.5-2mm si mai rar titan si inconel.La inceput am luat ce mi-am permis :jytuiyu o chestie englezeasca,automata DIN de la 6 la 13 ,insa desi avea reglaj pentru sensibilitate(un siwtch high-low) nu era asa sensibila,si cand sudam pulsant avea momente in care nu mai facea fata si era un chin...Apoi au fost cumparate niste masti noname,ceva mai bune,semanau cu esaburile ieftine,se vedea mult mai clar,o tenta verzui,dar si astea nu stau bine cu sensibilitatea,insa este mult mai bine cu ele.Doar ca de curand am trecut la o masca jackson,pe baterie.Pe langa montura sau cum ii spune,care e solida si are roata de reglaj mare in diametru(se poate regla usor cu manusa pe mana...) , sensibilitatea este uimitoare(cel putin pentru mine e o schimbare majora) , si este si usoara(400gr) fata de 600 cat au celelalte...In schimb,ravnesc la un speedglass...

Link spre comentariu

In schimb,ravnesc la un speedglass...

Si eu ....., desi poate sa mai astepte o vreme, am o masca de la ESAB mult mai buna decat cea no-name, asta am achizitionato cu un pret decent si are si sistemul de filtrare al aerului dar eu nu-l folosesc si oricum nu am acumulatorul unitatii de filtrare.
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

va saluta un amator pe care l-a prins flama rau de tot folosind o masca clasica prin care, intre noi fie voba, nu vedeam nimic.

am cautat pe net masti heliomatice care sa se invarta in jurul a 200 roni si am gasit astea

http://www.tools.store.ro/masca-de-sudura-cu-cristale-lichide-telwin-tribe.html?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

http://www.sigmatools.ro/accesorii-mma/991-techno-9-13-masca-de-sudura-cu-cristale-lichide-gys.html#sthash.Pes4lY3b.dpbs

http://www.neomax.ro/Accesorii-Sudura-sg1527.html

http://www.tocmai.ro/masca-de-sudura-automata-moller-12720618.html

pe cand cautam aparatul de sudura vorbea lumea de bine invertoarele gys, e o masca facuta de aceasta firma si spre ea m-as orienta, nu stiu daca sunt buni si pe domeniul asta ,ce parere aveti? eventual in gama asta de pret daca aveti o masca si sunteti multumiti de ea, va rog sa postati din experienta dvs.

p.s.rog administratorii forumului sa nu stearga linkurile pana nu primesc cateva raspunsuri macar. multumesc

Link spre comentariu

O masca de marca si de calitate  te fereste de neplaceri,in plus calitatea sudurii este net superioara sudurii cu o masca pe care trebuie sa o tii cu mina.Am in plan sa-mi cumpar o masca din acelea "inteligente".Merita.Singura problema e ca trebuie sa faci in asa fel incit filtrul mastii sa fie protejat de stropii de sudura.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

va saluta un amator pe care l-a prins flama rau de tot folosind o masca clasica prin care, intre noi fie voba, nu vedeam nimic.

am cautat pe net masti heliomatice care sa se invarta in jurul a 200 roni si am gasit astea

http://www.tools.store.ro/masca-de-sudura-cu-cristale-lichide-telwin-tribe.html?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

http://www.sigmatools.ro/accesorii-mma/991-techno-9-13-masca-de-sudura-cu-cristale-lichide-gys.html#sthash.Pes4lY3b.dpbs

http://www.neomax.ro/Accesorii-Sudura-sg1527.html

http://www.tocmai.ro/masca-de-sudura-automata-moller-12720618.html

pe cand cautam aparatul de sudura vorbea lumea de bine invertoarele gys, e o masca facuta de aceasta firma si spre ea m-as orienta, nu stiu daca sunt buni si pe domeniul asta ,ce parere aveti? eventual in gama asta de pret daca aveti o masca si sunteti multumiti de ea, va rog sa postati din experienta dvs.

p.s.rog administratorii forumului sa nu stearga linkurile pana nu primesc cateva raspunsuri macar. multumesc

E ceva sa te prinda flama printr-o masca prin care nu se vede nimic :), mastile pe care le "enumeri" fac parte dintre cele mai ieftine, adica cele mai "slabe", la fel si GYS, iar acele aparate laudate ca ar fi bune ...... o sa-ti dai seama cind o sa se strice.

O masca de marca si de calitate  te fereste de neplaceri,in plus calitatea sudurii este net superioara sudurii cu o masca pe care trebuie sa o tii cu mina.Am in plan sa-mi cumpar o masca din acelea "inteligente".Merita.Singura problema e ca trebuie sa faci in asa fel incit filtrul mastii sa fie protejat de stropii de sudura.

O masca de calitate poate fi si una clasica, stiu multi sudori care o prefera pe cea clasica, aceasta(masca clasica) poate fi si de cap nu numai de mina, masca LCD (si nu numai) are un "geam" protector, din sticla de regula la cele "clasice" sau din plastic la cele LCD.

Masca de cap are avantajul ca ai ambele miini libere iara cea LCD pe deasupra poti vedea prin ea ca prin "ochelarii de soare", insa nici una din ele nu te face sudor.....

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

.........................................................................................................................

Masca de cap are avantajul ca ai ambele miini libere iara cea LCD pe deasupra poti vedea prin ea ca prin "ochelarii de soare", insa nici una din ele nu te face sudor.....

Eu am spus ca o masca buna i-ti protejeaza ochii  si in plus avind amindoua miinile libere poti face o sudura de calitate.Cind am spus asta m-am referit la aceia dintre noi care au topit mai mult de 1 electrod.Poti sa strici si 100 de pachete de electrozi si sa nu fii sudor.Depinde cite miini stingi are fiecare.Daca nu ai nici o mina stinga este perfect,daca ai una este in regula,daca ai doua atunci ai o problema.

Link spre comentariu

Asta da lucrare!

Macar daca te mai uiti pe linga masca foloseste niste ochelari de vedere cu

lentile de sticla.Sticla blocheaza UV si scapi mai usor cu durerea de ochi.

Grig

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Asta da lucrare!

Macar daca te mai uiti pe linga masca foloseste niste ochelari de vedere cu

lentile de sticla.Sticla blocheaza UV si scapi mai usor cu durerea de ochi.

Grig

o sa cumpar o masca , speram sa primesc ceva recomandari dar se pare ca o sa aleg singur pana la urma

Link spre comentariu

Acuma fara suparare, din cele din link`urile puse de tine nu am folosit si probabil altii tot asa.

Din cauza asta nu spune nimeni ceva fix despre mastile alea.

Eu nu am ceva super da dupa ce am incercat una din categoria aia am luat cel mai ieftin ESAB.

Ca recomandare practica inainte de a o lua incearc`o la un bec cu incandescenta si vezi cit de uniforma este si cum se comporta.

Sa fii avizat ca nu va fi uniforma ca sticla, vei avea portiuni mai intunecate si mai luminoase.

Daca e fara baterie si incepi sa sudezi pe intuneric la primul arc nu se va inchide.

Grig

Link spre comentariu

o sa cumpar o masca , speram sa primesc ceva recomandari dar se pare ca o sa aleg singur pana la urma

De retinut e faptul ca daca cumperi o masca de firma cunoscuta chiar daca este din cele "ieftine" o sa fie de la acceptabila in sus ca si calitate, cu baterie externa e si mai scumpa asa ca ma astept sa iei  fara baterie si daca tot am ajuns cu discutia aici avem masti date de trei ani si inca nu sau plins ca ia lasat masca deci si acestea fara baterii sint destul de bune, nu le cunosc cu deamanuntul "la interior" deci nu-ti pot spune ca au sau nu acumulator intern, probabil ca au ....

Personal eu am o astfel de masca:

post-175768-0-60040400-1403077282_thumb.jpg

din 2009, este cu baterie (5 lei bateria), daca o las in masca tine cam trei luni de acea o tot scot atunci cind sta mai mult si astfel am bateria de 1,5 ani :).

"Enervanta" este protectia filtrului, din plastic, mult mai scumpa decit sticla si care se matuieste "garantat" daca incerc sa o sterg si astfel nu se mai vede clar prin ea, o sa vina o zi cind o sa "ma supar" si o sa-i adaptez una din sticla, si aceasta se incarca rapid cu stropi insa este foarte ieftina si se poate schimba des astfel as avea o "vedere clara" in permanenta, ca la mastile clasice...

Link spre comentariu

Pentru protectie mergi la Dedeman si cumpara plexiglas transparent de 2mm grosime, au diverse dimensiuni, ia-o pe cea mai mica. O tai cu cutter-ul la dimensiunea ta si ai rezolvat la un pret mic.

Link spre comentariu

Personal eu am o astfel de masca:

Posted Imagemasca.jpg

din 2009, este cu baterie (5 lei bateria), daca o las in masca tine cam trei luni de acea o tot scot atunci cind sta mai mult si astfel am bateria de 1,5 ani :).

multumesc pt raspuns, e mult prea scumpa pentru cat o sa o folosesc eu. din ce vad la specificatii nu e mare diferenta intre masti chiar la un ecart de pret considerabil. din pacate mai mult ca sigur voi comanda online asa ca nu am cum sa ii fac vreo proba inainte. deocamdata preferata este asta 

http://www.sigmatools.ro/accesorii-mma/991-techno-9-13-masca-de-sudura-cu-cristale-lichide-gys.html

Link spre comentariu

Sint banii tai....

Nu-mi pot da seama daca are intirziere la deschidere si reglaj sensibilitate, de regula astea sint la interior, la a mea sint reglabile din potentiometre, destul de utile si aceste functii.

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări