Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie masca sudura

alin 105

Postări Recomandate

Indiferent cat de des sau de rar sudezi se merita sa cumepri o masca automata. Cei care contesta lucrul asta inseamna ca nu au fost "prinsi de flama" niciodata, adica nu au sudat niciodata!

Link spre comentariu

Si mastile electronice pot sa te prinda la ochi, cele mai bune sunt acelea care au si baterie.

depinde de ochi, am un coleg caruia i-am dat aparatul si masca sa faca un raft si a venit praf, nu putea sta in picioare, pe mine nu ma luat flama niciodata si daca e soare afara pot suda fara masca.cremaliera de strangere se strica in prima luna la toate din cauza ca ai senzatia de siguranta cu ea stransa bine si o fortezi. a mea are deja 8 ani si merge brici chiar daca balangane, am in service esab cu lcd crapat dar acuma depinde si cat de tare o iei la tranta.recomand lcd ieftine la max 400 ron si cele de 1500 tot din china vin.
Link spre comentariu

Asta o spune unu care a sudat seara si cu iluminare slaba cu una fara baterie??? :da Grig

O spune unu' care sudeaza zilnic si in alte procedee decat MMA...,adica cu electrodu'...Nu este vorba despre lumina ci despre suduri WIG realizate cu curenti mici 10...30A, la care energia luminoasa a sudurii este de intensitate mica, si in pozitii in care ai un obstacol in calea luminii, sudezi dupa un stift sau o ridicatura a piesei.De cateva zile am achizitionat o masca de sudura electronica de firma si anume o masca firma ESAB, este fara baterie si nu se compara cu mastile ieftine de pe piata. Este o diferenta foarte mare intre mastile ieftine si cele scumpe, iar masca achizitionata este mai buna decat una ieftina chiar cu baterie pe care am incercat-o.

post-45737-1398297088_thumb.jpg

post-45737-139829708808_thumb.jpg

post-45737-139829708815_thumb.jpg

post-45737-139829708823_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ba sint masti care nu lucreaza corespunzator si nu este vorba in mod deosebit de curenti mici de sudura, asta este alta poveste si este adevarata dar in ultimele posturi se vorbeste explicit de masti care nu se inchid la initierea arcului electric adica exact atunci cind stai cu ochii "tinta" la inbinarea de sudura si timp de o fractiune de secunda masca nu se inchide indiferent de curentul de sudura, 130A sa zicem, suficient ca sa te orbeasca si sa fi nevoit sa intrerupi sudura, am o astfel de masca la servici....., pe de alta parte am o alta masca "propetate personala", cu baterie, de vre-o 4 ani si care nu da rateuri nici chiar la curenti mici si nici sau mai ales la initiere, sigura "problema" pe care o am cu ea e ca papa relativ repede bateria si dupa ce i-am schimbat vre-o doua (5lei buc) acum obisnuiesc sa scot bateria cind sta mai mult timp nefolosita si astfel o baterie tine cu aniii......

Link spre comentariu

Din cate stiu eu cea mai periculoasa flama este la atingerea electrodului , daca atunci masca nu ofera protectie e si normal sa te prinda flama.

Nu te prinde flama neaparat pentru ca filtrul deshis, adica neactivat, are ousoara tenta inchisa cam ca prin ochelarii de soare si opreste radiatia ultravioleta insa garantat te orbeste, nu mai vezi nimic din cauza asta si trebuie sa te opresti din sudat, bine acum depinde si de sensibilitatea fiecaruia, e mai mult de povestit, daca lucrezi undeva cu "multa sudura" o sa observi ca ochii incep sa se "tabaceasca" si de vin mai insensibili ca sa zic asa la flama adica te prinde mai greu flama etc etc Si mi-am adus aminte, toti sudorii batrini(nu neaparat) si cu multa experienta refuza masca LCD si lucreaza cu cea clasica, nu stiu personal de ce dar pe toti pe care i-am intrebat raspund ca "e mai buna" asta clasica....., eu ca si "ne sudor" o accept pe cea LCD.
Link spre comentariu

Asta e masca impreuna cu invertorul "favorit" ce le folosesc de creo 2-3 ani.Nu sudez zilnic , dar saptaminal tot pun electrodul pe fier.Desi sudez rar fiind vorba de ochi am preferat o masca mai bunuta,invertorul il repar eu dar ochii ......Totusi noaptea face figura aia cu orbit la primul arc deoarece electronica n`are tensiune pe ea fiind alimentata din celula solara.Se alimenteaza la primul arc si apoi tine citeva minute.Dupa vre`o 2 ture de genul asta m`am dumirit si eu ce si cum si am inceput sa initiez masca cu un arc pe un rebut de fier cu ochii inchisi.Manifestarea asta una cu baterii nu o are.Mai are o problema asemanatoare cind e masca bine sub 0C, apare intirzierea la inchidere la fiecare initiere a arcului de data asta .Metoda care o aplic eu e sa tin masca`n, masina calda pina incep sa lucrez , daca e o pauza mai lunga , inapoi la caldurica cu masca.Asta insa o face si una cu baterii.Grig

post-46761-139829708885_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ba sint masti care nu lucreaza corespunzator si nu este vorba in mod deosebit de curenti mici de sudura, asta este alta poveste si este adevarata dar in ultimele posturi se vorbeste explicit de masti care nu se inchid la initierea arcului electric adica exact atunci cind stai cu ochii "tinta" la inbinarea de sudura si timp de o fractiune de secunda masca nu se inchide indiferent de curentul de sudura, 130A sa zicem, suficient ca sa te orbeasca si sa fi nevoit sa intrerupi sudura, am o astfel de masca la servici....., pe de alta parte am o alta masca "propetate personala", cu baterie, de vre-o 4 ani si care nu da rateuri nici chiar la curenti mici si nici sau mai ales la initiere, sigura "problema" pe care o am cu ea e ca papa relativ repede bateria si dupa ce i-am schimbat vre-o doua (5lei buc) acum obisnuiesc sa scot bateria cind sta mai mult timp nefolosita si astfel o baterie tine cu aniii......

exact asa am eu una de la Telwin cand initiez arcul nu se inchide si ma orbeste nici nu m-ai vad locul unde trebui sa sudez,, o panarama de chinezarie,,
Link spre comentariu

Eu am mers pe varianta la mana a-doua, m-am axat pe o masca de firma si oricum mai mult decat ai dat tu pe una noua de o calitate indoielnica. De care ai luat tu (mai ieftina) am cumparat si eu cu vreo 8 ani in urma si am folosit-o cu succes dar nu se compara cu cea achizitionata recent.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări