Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat achizitie masca sudura

alin 105

Postări Recomandate

Buna ziua,In momentul de fata sudez cu masca clasica cu geam colorat, masca e rabatabila si e cea mai enervanta chestie care o gasesc in atelierul meu, intrucat nu sta cum trebuie pe cap, se misca,imi pica viziera pe cap cand nu trebuie, etc.... Vreau sa iau o masca de sudura din aceea cu cristale lichide, mentionez ca in momentul de fata sudez cu un aparat clasic cu electrozi, pe viitor sper sa achizitionez si un aparat de sudura mai destept (gaz inert).Deci vreau o masca buna la toate.Am vazut ca sunt masti de diverse preturi, de la 200 la 400 de ron. In primul link de pe google :apar mai multe masti.Cea mai ieftina e proasta?Care ar merita sa o cumpar?Habar nu am.Nu as plati mai mult daca cea de 200 de lei isi face treaba. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Am si eu o masca foarte asemanatoare ca forma cu prima, doar ca e alta marca si isi face treaba destul de bine. Am dat in jur de 220 de roni acum un an, si merge si acuma. Am sudat cu electrozi rutilici de la 2 pana la 3.25 si merge fain. Pe cutie scrie ca poate suda si MIG/MAG, SAW, TIG etc. Senzorii respectivi sant atat de sensibili incat se intuneca si daca te uiti si la bec. Filtrul este ADF200, are DIN4 in stare normala si DIN11 cand sudezi. Filtru asta de care spun eu, e facut prin China, probabil ca toata masca de altfel...dar sant foarte satisfacut de chinezarie. Cea din link-ul tau cred ca e mai buna decat ce am eu, pentru ca e marca Telwin, o marca cunoscuta. Ca atare, eu cred ca raportul calitate/pret o sa te satisfaca. Apropo, era sa uit...maine seara o sa dispara link-ul ...se considera publicitate.

Link spre comentariu

Da sant bune mastile dar centurile pentru fixat pe cap sant jalnice la toate mastile mai ales dupa o folosire mai intensiva incepe sa scape centura de strangere pe cap iar nupa o perioada se strica si chestia aia care tine masca ridicata in sus si incepe balanganeala si distractia am schinbat mai multe centuri de mai multe firme si in loc sa gasesc mai bune am gasit mai proaste desi erau originale .Cu toate astea daca tii la ochi tai orienteazate la o masca care are timp de raspuns foarte mic ca cea de 0,04ms daca nuti permiti pretu iati o masca cu oglinzi dar va trebui sa schinbi oglinda de cate ori schinbi anperaju la aparat .

Link spre comentariu

In legatura cu centurile de fixare pe cap, asa e, cam scapa dupa o perioada, dar in mare se poate rezolva. Filtrul pe care il are masca mea are ca timp de raspuns 0.1 ms, ceea ce zic eu ca e satisfacator pentru uzul gospodaresc. Daca insa sudezi intensiv, cateva ore in fiecare zi, atunci da, se merita sa iti cumperi o masca mai performanta.

Link spre comentariu

Mască de protecție la sudare pentru sudarea MMA, WIG, MIG/MAG și debitarea cu jet de plasmă.Caracterisitici tehnice:Aria vizibilă: 98 × 43mm ( 3.86" × 1.69")Dimensiunile cartușului: 110×90×9mm (4.33" × 3.54" × 0.35")Gradul de protecție UV/IR: până la gradul de înnegrire DIN16 activ tot timpulÎn stare dezactivată: grad de înnegrire DIN 4Înnegrirea variabilă: de la DIN 9 la DIN 13Sursa de energie: Celule fotovoltaice, nu necesită schimbarea bateriilorÎnchidere/deschidere: complet automatSensitivitatea: poate fi reglată continuu din exteriorFuncții: se poate alege între SUDARE sau POLIZARE “WELDING”/ “GRINDING”Timpi de reacție: a). De la starea dezactivată la starea activată: 1/30000 sec (0,000033 sec). La temperatura de - 5°C timpul este de 0,0008 sec. b). De la starea activată la starea dezactivată: 0,25~ 0,8sec ( scurt -- mediu -- lung ).Temperatura de funcționare: între - 5°C și +55°C ( 23°F și 131°F )Temperatura de depozitare: între -20°C și + 70°C (-4 ° F și 158° F)Materialul măștii: Plastic foarte rezistent la impact / Poliamidă (Nailon)Greutatea totală: 450grGaranție: 12 luni Inspre asa ceva m-am orientat.Are timpul de reactie mult mai scurt.Sper sa fie buna si sa-si merite banii.Am gasit-o undeva cu 300 de lei.

Link spre comentariu
Vizitator sean70

Am vreo 10 bucati si sunt super utile.Pe prima am luat-o acum 8 ani si merge si acum - e Miller si a fost scumpa.Acum gasesti no-name sau semi-no-name la bani putini - au oferta la sudura.ro la 3 milioane,parca, si sunt ok,am cateva de la ei.Sistemul de prindere e consumabil si il gasesti separat,ieftin.

Link spre comentariu

Mi-a sosit ieri casca.Arata asa:post-38270-139829307008_thumb.jpgMa descurcam binisor cu sudatul oricum, insa acum mi-am imbunatatit foarte mult rezultatul :naughty: .Mi-a parut rau cand am terminat ce avusem de facut.Noroc ca periodic am cate ceva de sudat

Link spre comentariu
Vizitator sean70

Am luat si eu 3 buc de la sudura srl;la 290 ron cu tva sunt pomana si calitativ sunt mult peste stifturile vandute in magazine gen brico plus ca au pe stoc si consumabile gen ecran protector,prindere de cap,etc.Intr-adevar,si masca e consumabila dar,spre exemplu la Miller (merge impecabil) i-am schimbat prinderea de cap acum doi ani,dupa 6 ani de utilizare zilnica iar la Essab inca merg si le am de 4 ani.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator agentvaly

eu am una clasica cu oglinda de 9 si sunt multumit de ea la cat am dat pe ea 30 ron, nu cred ca se merita sa dai sute de lei pe o masca daca folosesti sudura doar pt uz casnic :da

Link spre comentariu

eu am una clasica cu oglinda de 9 si sunt multumit de ea la cat am dat pe ea 30 ron, nu cred ca se merita sa dai sute de lei pe o masca daca folosesti sudura doar pt uz casnic :da

Dupa 2 ani :da autorul topicului nu cred ca mai este interesat de sfaturi.
Link spre comentariu

Da poate asa e dar topicul e pt toata lumea si o ideie un sfat e binevenit pentru noi toti :freaza:

Nu am vrut sa fiu rautacios dar o masca clasica are toala lumea care are un traf de sudura :da ,topicul se referea la cele heliomate.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări