Vizitator dorinovic Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Aceasta este schema, si butonul cu doua sensuri pe care vreau sa il leg la un motoras, dar nu inteleg cum fiindca are 5 pini inloc de 6. http://uploadimage.ro/images/63574351630202153697.jpg Link spre comentariu
lucione_cip Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Sa intelegem ca doriti sa schimbati sensul de rotatie al motorului, cu acel buton cu 5 pini.. din pacate daca are 5 pini butonul nu puteti....(sau puteti dar cu mosfeti ..etc....si va complicati prea mult) Pentru a schimba sensul unui motor folosind doar un buton trebuie un buton cu 2-3 poziti si doua randuri de contacte....Puteati continua in vechiul topic nu vad rostul deschideri unui altul pe aceiasi tema... viewtopic.php?f=66&t=90706&p=812577#p812577 Link spre comentariu
Vizitator dorinovic Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Nu am stiut ca se incadreaza fiindca aici este vorba de un motoras de la o masinuta cu telecomanda.Si acolo este vorba despreo masina mai mare ... in care se pot plimba copii este alta tema . Link spre comentariu
Vizitator dorinovic Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Butonul este cu 3 pini ceilalti doi sunt de sustinere in cazul acesta cum fac? Link spre comentariu
dan cod Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 Va cumparati un intrerupator de care trebuie cu cel care il aveti nu puteti face nimic in sensul asta. Link spre comentariu
Cilibiu Postat August 28, 2011 Partajează Postat August 28, 2011 Cu o punte H se rezolva!Daca te intereseaza iti fac schema! Link spre comentariu
Vizitator dorinovic Postat August 28, 2011 Partajează Postat August 28, 2011 da chiar te rog . Link spre comentariu
lucione_cip Postat August 28, 2011 Partajează Postat August 28, 2011 Tinand cont caci nu v-ati descurcat la montarea unu simplu buton pentru schimbare de sens al unui motor, imi este greu sa cred ca ve-ti putea executa o schema cu mosfeti/tranzistori.. sa nu mai zic ca trebuie sa cumparati tranzistori..etc... cand puteti cumpara un singur buton... search google : H Bridge Link spre comentariu
Vizitator dorinovic Postat August 28, 2011 Partajează Postat August 28, 2011 Iti multumesc pt schema dar nu ma descurc.Mai bine folosesc un buton cu 6 pini,acela oricum nu rezista la 12V 7A. Link spre comentariu
Cilibiu Postat August 28, 2011 Partajează Postat August 28, 2011 Eu stiam una mai simpla!Nu am stat sa mai pun diodele, dar principiul este acesta, doar ca in loc de tranzistori din schema, se folosesc tranzistori de puterea care necesitati! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum