Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

jocuri de lumini ( Led-uri )

allez

Postări Recomandate

salut tuturor ..... zilele acestea am facut un mic proiect , daca i se poate spune asa. Este vorba despre jocuri de lumini pe LED-uri dupa bass led-urile sunt comandate de 3 pnp-uri , care pnp-uri la randul lor sunt comandate de semnalul audio ( subwoofer out ) provenit din amplificator.Pana aici toate bune si frumoase , functioneaza ok , dar pe baterry ( pun schema orientativa mai jos ). Intrebarea mea este: Cum as punea face in asa fel incat toti cei 3 tranzistori sa ii pot alimenta dintr-o singura sursa ( alimentator ) , tinand cont ca beteriile se tot consuma .......... :da

post-16224-139829303948_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• allez

2

• Mindware

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ok eram sigur ca o sa-mi spuneti asta. De ce am pus 3 tranzistor in loc de unul .... da este normal , acel singur tranzistor face aceeasi treaba doar ca semnalul audio nu este destul de puternic pentru a "convinge" npn-ul se devina suficient de conductiv .... asa ca m-am gandit sa mai amplific demnalul de 2 ori pana la intrarea in pnp-ul final cu inca 2 pnp-uri

led-urile sunt 25 la numar fierace fiind de 5 W

Cat despre sugestia pe care mi-ai dato ...... eu fiind doar un amator habar nu am de este acela ''dublet Darlington''

tocmai deacea v-am si cerut ajutorul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări