allez Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 salut tuturor ..... zilele acestea am facut un mic proiect , daca i se poate spune asa. Este vorba despre jocuri de lumini pe LED-uri dupa bass led-urile sunt comandate de 3 pnp-uri , care pnp-uri la randul lor sunt comandate de semnalul audio ( subwoofer out ) provenit din amplificator.Pana aici toate bune si frumoase , functioneaza ok , dar pe baterry ( pun schema orientativa mai jos ). Intrebarea mea este: Cum as punea face in asa fel incat toti cei 3 tranzistori sa ii pot alimenta dintr-o singura sursa ( alimentator ) , tinand cont ca beteriile se tot consuma .......... Link spre comentariu
Mindware Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Păstrează doar ultimul tranzistor și in locul lui pune un dublet Darlington în conexiune Emitor Comun. Link spre comentariu
allez Postat August 24, 2011 Autor Partajează Postat August 24, 2011 Ok eram sigur ca o sa-mi spuneti asta. De ce am pus 3 tranzistor in loc de unul .... da este normal , acel singur tranzistor face aceeasi treaba doar ca semnalul audio nu este destul de puternic pentru a "convinge" npn-ul se devina suficient de conductiv .... asa ca m-am gandit sa mai amplific demnalul de 2 ori pana la intrarea in pnp-ul final cu inca 2 pnp-uri led-urile sunt 25 la numar fierace fiind de 5 W Cat despre sugestia pe care mi-ai dato ...... eu fiind doar un amator habar nu am de este acela ''dublet Darlington'' tocmai deacea v-am si cerut ajutorul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum