Vizitator Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 "Pe aripile vantului" din pacate nu am reusit sa o termin Pacat, finalul este sarea si piperul cartii.Am ajuns sa citesc cartea asta dupa ce am terminat clasa XII-a. Tocmai ce terminasem o relatie cu o prietena din liceu, iar la despartire mi-a scris pe sonet; "Niciodata nu am inteles barbatii pe care i-am iubit, daca pe primul l-as fi inteles, nu l-as fi iubit, daca pe al doilea l-as fi inteles, nu l-as fi pierdut".Multa vreme mi-am batut capul (fara sanse) sa inteleg ce a vrut sa exprime. Abia dupa ce am citit finalul din "Pe aripile vantului" si am aflat ca mai avusese doar un singur prieten inaintea mea.......... Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Septembrie 23, 2012 Partajează Postat Septembrie 23, 2012 Vin si eu cu cateva propuneri de carti care merita citite:-Rudyard Kipling "Se lasa noaptea" este din colectia Nobel de la Jurnalul-Jaroslav Seifert "Toate frumesetile lumii" din aceeasi colectie-Nicolae Steinhardt "Jurnalul fericirii"-Valeriu Anania "Memorii"-Alexandru Dumas fiul "Dama cu camelii"-Emily Bronte "La rascruce de vanturi"-Grigore Bajenaru "Cismigiu et compani & Buna dimineata baieti"-John O'Brien "Leaving Las Vegas" Spor la citit Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 23, 2012 Partajează Postat Septembrie 23, 2012 Cine vrea sa citeasca o carte SF, dar care iese din tiparele uzuale ale SF-ului, sa citeasca Ţara norilor purpurii de Arkadi Strugaţki si Boris Strugaţki. Am citit-o in copilarie (14...15 ani) Nu mai retin foarte mult din ea. De aceea, daca as mai avea ocazia, as reciti-o. La fel si cartea Baietii de pe strada pal, de Molnar Ferenc. O carte cu final tragic, dar care are in ea actiune si cam tot ceea ce se cere unui roman. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 27, 2012 Partajează Postat Septembrie 27, 2012 A incetat din viata unul dintre cei mai buni povestitori ai anilor razboiului al doilea mondial, Sven Hassel. Recunosc ca m-au incantat intotdeauna cartile lui, amintesc doar cateva; "Legiunea blestematilor", "Batalion de mars", "Gestapo", "Comisarul". Link spre comentariu
Vizitator bean_8421 Postat Septembrie 27, 2012 Partajează Postat Septembrie 27, 2012 Tot la capitolul SF:Orson Scott Card-Jocul lui Ender-Vorbitor in numele mortilor-Xenocid-Copiii mintii-Umbra lui Ender-Umbra hegemonului-Umbra marionetelor-Umbra uriasuluiMie mi s-au parut chiar mai bune , per total decat seria Dune.Si de Joe Haldeman , Pace eterna. Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 27, 2012 Partajează Postat Septembrie 27, 2012 A incetat din viata unul dintre cei mai buni povestitori ai anilor razboiului al doilea mondial, Sven Hassel. Recunosc ca m-au incantat intotdeauna cartile lui, amintesc doar cateva; "Legiunea blestematilor", "Batalion de mars", "Gestapo", "Comisarul".am citit toata colectia de 2-3 ori , sunt curios daca a reusit sa isi termine ultima carte , stiu ca o avea in lucru , se referea la apararea berlinului , capitularea si prizoneratul in rusia a lui sven Link spre comentariu
costinium6 Postat Septembrie 27, 2012 Partajează Postat Septembrie 27, 2012 Salut pentru cititori!Din pacate nu am reusit sa trec de 300 de romane pentru ca a aparut internetul si s-a dus cu timpul liber! pentru mine cea mai deosebita a fost Fundatia Renascuta a lui Isaac Asimov, aceasta carte mi-a deschis mintea asupra a motivului injugarii religioase umane! este o carte greoaie in care trebuie sa revii asupra unor pasaje dar merita tot timpul, are inspiratie divina sau extraterestra! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 28, 2012 Partajează Postat Septembrie 28, 2012 aceasta carte mi-a deschis mintea asupra a motivului injugarii religioase umane Încearcă şi Dune, de Frank Herbert, cu tot cu continuări. Au fost 6-7 volume.În comparaţie cu Fundaţia lui Isaac Asimov, mi s-a părut că seria Dune dă şi mai mult de gândit, iar de citit, se citeşte pe nerăsuflate. Link spre comentariu
costinium6 Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Din Dune am apucat doar 3, intradevar dau senzatia ca sunt reale (si e posibil) dar Asimov e mult mai complex in Fundatie decat in celelalte romane care sunt medii, ce e drept din Herbert nu am apucat altceva decat Dune.Fundatia e mai deosebita pentru faptul ca actiunea romanului se desfasaoara pe mai multe milenii! Link spre comentariu
Vizitator basil45 Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Delirul-Marin PredaNiste tarani-Dinu Sararu Link spre comentariu
tinel Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 A incetat din viata unul dintre cei mai buni povestitori ai anilor razboiului al doilea mondial, Sven Hassel. Recunosc ca m-au incantat intotdeauna cartile lui, amintesc doar cateva; "Legiunea blestematilor", "Batalion de mars", "Gestapo", "Comisarul".Nu cred ca Hassel poate fi numit ,,unul din cei mai buni povestitori ai anilor razboiului'' .Cartile lui sunt comerciale si nu prea au multe in comun cu realitatea. Sunt autori romani (de ex : Ion S Dumitru -Tancuri in flacari si Dan Giju-Pumnul de fier ) care povestesc realitatile razboiului mult mai bine decat S.H. Link spre comentariu
costinium6 Postat Septembrie 30, 2012 Partajează Postat Septembrie 30, 2012 Pavel Corut e bun dar e mai greu de gasit toata seria acum, daca apuci sa citesti la intamplare din octogon nu intelegi nimic! trebuie cautata Balada lupului alb! Link spre comentariu
ANDRASONI LUCIAN Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 Referitor la "Gone with the wind" este destul de paradoxal ca filmul este mai bun decat cartea(a fost singura carte a lui Margaret Mitchell- este foarte adevarat distributia de excepie incepand cu Gable si De Havilland).Dostoievski...tot. Sven Hassel tot...Nichita Stanescu...tot.Si as fi curios sa stiu daca a reusit sa citeasca cineva vreun roman de-a lui Sadoveanu... Link spre comentariu
Gabriel_S Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 Amintiri din Intuneric de Preot Nicolae Grebenea, o gasiti aici Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 Referitor la "Gone with the wind" este destul de paradoxal ca filmul este mai bun decat cartea(a fost singura carte a lui Margaret Mitchell- este foarte adevarat distributia de excepie incepand cu Gable si De Havilland).Dostoievski...tot. Sven Hassel tot...Nichita Stanescu...tot.Si as fi curios sa stiu daca a reusit sa citeasca cineva vreun roman de-a lui Sadoveanu... Eu am citit vreo 15 romane/nuvele scrise de M. Sadoveanu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum