ex.escu Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 In matematica era "arta de a rezolva probleme cu date gresite";dupa parerea mea (poate gresesc) nu are rost sa investesti timp si bani in un concept (poate) gresit.Am realizat acum 26 ani un experiment cu o incinta tip "Elipson "realizata dupa schitele din cartea D-lui Luca ,echipata cu un difuzor RFT de banda larga cu suspensie cauciuc si con (pick-up RFT)care a functionat bine,dar constructia e dificila si fragila.Am si doua "vechituri" Grundig Audiorama 2000 sferice pe 2 cai,omnidirectionale, care se comporta foarte bine in ciuda varstei. Link spre comentariu
VTP Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 In atatia ani de hi-fi s-au lamurit multe aspecte asupra a ce solutie e buna, mai buna sau de referinta, si asta e valabil pentru aproape orice parte a lantului acustic. E clar ca nu are rost sa ai speranta unei incinte de varf din tuburi de plastic. Se poate obtine un rezultat mai mult decat decent in cazul unei linii de transmisie, dar e pierdere de timp clara incercand BR sau incinta inchisa. Link spre comentariu
Vizitator bzfcocon Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 In atatia ani de hi-fi s-au lamurit multe aspecte asupra a ce solutie e buna, mai buna sau de referinta, si asta e valabil pentru aproape orice parte a lantului acustic. E clar ca nu are rost sa ai speranta unei incinte de varf din tuburi de plastic. Se poate obtine un rezultat mai mult decat decent in cazul unei linii de transmisie, dar e pierdere de timp clara incercand BR sau incinta inchisa.Probabil cele mai faimoase incinte din PVC: Pluto ale lui tata Linkwitz:http://linkwitzlab.com/Pluto/construction.htmPentru aplicatia respectiva se potrivesc de minune(de fapt, in esenta sunt un fel de "infinite baffle", teava absorbind cam tot). In rest, asa cum a zis si VTP, BR sau inchisa e cam pierdere de timp. Link spre comentariu
strombi Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 Interesant conceptul ala de twiter pus in cot.Acum daca am facut un ca.... mil asum si spun ca suna bine,acum si daca bagi un dif in butoi se aude si pot spune ca suna bine. Link spre comentariu
Vizitator bzfcocon Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 Nu e un tweeter ci un fullrange de 2".Cu privire la "asumarea creatiei": uita-te mai bine si o sa vezi ca Linkwitz a optimizat butoiul pana ce nu s-au mai vazut rezonante la "sine-burst". Daca poti sa faci si tu asta cu butoiul tau si sa mai obtii si un sistem cu aceleasi "virtuti" ca Pluto...In general(cu exceptii), Linkwitz nu e un Gigi care sa zica "suna bine ca el al meu", ci aduce si argumente si masuratori. Link spre comentariu
ex.escu Postat August 28, 2011 Partajează Postat August 28, 2011 In fig.1 sunt prezentate graficele corespunzatore caracteristicii de frecventa,obtinuta cu acelasi difuzor,in incinte cu acelasi volum,dar cu geometrie diferita;in fig.2 e prezentata influenta formei sectiunii incintei asupra caracteristicii de frecventa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum