avengers Postat Ianuarie 3, 2006 Partajează Postat Ianuarie 3, 2006 Am si eu o problema....Avem in bloc o retea dar impartirea semnalului se face prin router..nu avem server.Problema e ca unii din retea nu sunt seriosi si tin deschis tot timpul DC++ astfel incat sunt momente in care netul merge extrem de greu.Din cauza asta m-am gandit sa inlocuiesc routerul cu un server shi sa impart banda in mod egal la toti...( treaba fiecaruia ce face cu bucatica lui :finga: )Problema este ca nu am nici cea mai vaga idee cum sa fac asta.....Ce soft se foloseste pt server...?? Va rog sa-mi explicati(in mare )cum pot face aeasta schimbare. Link spre comentariu
i0nutzb Postat Ianuarie 3, 2006 Partajează Postat Ianuarie 3, 2006 îţi pui un fedora 4, htb (pentru limitare dinamică) şi squid pentru proxy :)eu am preferat clarkconnect pentru ca are o administrare foarte ok din web..dacă nu ştii să foloseşti linux şi nu ai răbdare... mai bine apelezi la cineva care se pricepe ;) Link spre comentariu
avengers Postat Ianuarie 4, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2006 adr ceva sub windows nu se poate?? Link spre comentariu
i0nutzb Postat Ianuarie 4, 2006 Partajează Postat Ianuarie 4, 2006 habar n-am... dar gândeşte-te că cu un p2 la 200Mhz faci un server minunat... pe când, pentru un win 2000 ai nevoie de ceva mult mai puternic. în plus, win 2000 este destul de usor de... intimidat :drac: Link spre comentariu
Vizitator Gogu Postat Ianuarie 4, 2006 Partajează Postat Ianuarie 4, 2006 Vrei sa zici P (simplu) la 200 nu PII...Exista si soft pt 2000 si xp de impartit banda dar din nefericire nu merge bine pe toate sistemele si nici nu se compara cu un linux la stabilitate si resurse consumate.Softul se numeste Bandwidth Controller si este foarte simplu de configurat. Link spre comentariu
dulamaa9 Postat Ianuarie 7, 2006 Partajează Postat Ianuarie 7, 2006 salutare. unde pot sa gasesc si eu niste documentatie despre cum se face alocarea benzii sau a canalelor pe internetul prin CATV?as vrea sa-i pun si e uinternet prin cablu si o sa-i intreb pe aia ce si cum si pentru asta trebuie sa ma documetez si eu .multumesc, adrian. Link spre comentariu
Vizitator CrazyMe Postat Ianuarie 8, 2006 Partajează Postat Ianuarie 8, 2006 n-am inteles ce anume vrei sa afli ! ... cum se face alocarea prin intermediul cablului TV sau ce anume .... ? ... pai in primul rand banda de net este modulata si demodulata de un modem pe care ti-l aduc cei de la providerul de internet .... mai mult de atat e mult de discutat si nu stiu pana la ce punct vrei sa afli despre cum se aloca banda de net prin cablul TV (coaxial) Link spre comentariu
dulamaa9 Postat Ianuarie 8, 2006 Partajează Postat Ianuarie 8, 2006 daca se poate documentatia completa. inclusiv modularea..ceva ceva banuiesc eu dar vreau toata documentatia inclusiv cum fac ei accesul in functie de mac-ul modemului. Link spre comentariu
avengers Postat Ianuarie 21, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2006 i0nutz te rog explica shi mie cum e cu limitarea dinamica. Am pus un ipcop downloadat de la http://www.ipcop.org Acum stau shi ma intreb cum sa fac limitarea dinamica?? Adica daca este doar unul conectat la net...sa foloseasca toata banda, daca sunt 2 sa fie banda/2....etc. Imi explicati shi mie cum sa fac asta?? Am inteles ca e ceva cu scripturi...poate imi spuneti shi o adresa de unde sa down cateva scripturi :supz: Multumesc Link spre comentariu
i0nutzb Postat Ianuarie 21, 2006 Partajează Postat Ianuarie 21, 2006 nu ai spus ce distribuţie ai... anyway, poţi încerca un man htb pentru detalii. ipcop nu face limitare dinamică, sau cel puţin nu am citit să facă aşa ceva :w00t: Link spre comentariu
avengers Postat Ianuarie 22, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2006 Detaliaza te rog...sau spunemi o varianta de linux care sa faca limitare dinamicamultumesc Link spre comentariu
Vizitator CrazyMe Postat Ianuarie 22, 2006 Partajează Postat Ianuarie 22, 2006 pai man htb e valabil pe orice distributie, si aproape toate distributiile linux destinate serverelor net stiu sa faca si alocare dinamica, tu trebe doar sa stii configurare ... aici nu te pot ajuta ca si yo urmaresc de ceva timp topicu' ca nici la mine nu e clar tot in domeniul asta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum