Vizitator Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Ce sa alegem cand vine vorba de bucatarie? Desi multi ar spune ca este un loc mai mult al unei femei, a trecut de mult perioada in care femeia statea doar la cratita, de aceea si bucataria a capatat o alta insemnatate. Este locul in care se strange toata familia la masa, unde se spun povestile de peste zi in fata unei cani de ceai/cafea, e locul unde cei mici se joaca adesea pentru a fi mai usor supravegheati de mama care le gateste "ceva bun".Bucataria s-a trasformat in timp dintr-o camera pur functionala in una pentru socializare . O bucatarie este cu atat mai frumoasa cu cat este mai utila, bine dotata, si cu gust amenajata. Designeri nu au lasat la voia intamplarii nici aceasta incapere cu atat mai mult cu cat a devenit atat de importanta. Ei ne recomanda cateva lucruri atunci cand ne redecoram bucatarie: - evitarea monotonie in ceea ce priveste colorile: cele mai eficiente accente se obtin combinant doua colori diferite in proportii egale si producatorii de mobilier ne ofera o gama variata de astfel de culori. Eu personal am ales pentru bucatarie un crem dulce combinat cu un maron-grena si efectul cromatic este foarte puternic. - amenajari non-traditionale- se poarta asimetria.Se prefera alternarea dulapurilor mai inalte cu cele mai joasa. -mobilier restaurat: un frigider vechi si ruginit dar care isi face treaba , o sa dea un suflu nou bucatariei noastre daca il vopsim sau il imbracam in autocolant, eventual un autocolant care sa imite lemnul sau sa se potriveasca ca si culori cu restul mobilierului. Acelasi procedeu il putem aplica si la aragaz sau masina de spalat vase. -electrocasnice ascunse-designerii ne sfatuiesc sa ne achizitionam mobilier in care sa se poate incorpora electrocasnicele. Trebuie sa mentionam ca si culoarea de pe pereti este foarte importanta. Albul o sa ramana mereu la moda ca un simbol al curateniei , al imaculatului dar se pot alege si alte culori, mai clade, care sa ne trasmita o stare pozitiva, o stare de destindere. Se poate merge chiar pe combinatii de culori . Faianta trebuie iar aleasa si ea cu grija, ca si gresia . Cateva sugestii in imagini: Link spre comentariu
yo9hnf Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Nu prea stiu cum sa formulez fraza.....dar, dupa mine, bucataria din poza aia arata de cacao....Pe langa design, se vede clar ca e strict bucatarie pentru donsoarele moderne care gatesc shaorma cumparata si tort de la cofetarie.No offense ! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Nu e nicio suparare. Este foarte adevarat ceea ce ai spus in ceea ce priveste utilitatea acelei bucatarii. Urmeaza sa mai adaug poze si cu bucatarii mai "pamantene" ca sa spun asa. . Asta e si ideea, ca fiecare sa isi spuna parerea. Eu o sa postez ceea ce este "in tendinte" , apoi putem sa dizbatem ce ne place si ce nu si ce putem folosi si ce nu. Link spre comentariu
leoncris Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Ce spuneti de ... asta ?Simplu si elegant. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Corpul suspendat din stanga (cel cu spoturi) presupun ca este ancorat in tavan, altfel nu prea vad cum sta acolo prins doar in perete...PS: fac referire la prima poza postata de Madalina.leoncris, bucataria prezentata de tine este mare ca si dimensiuni ale camerei, asa ceva nu prea gasesti in majoritatea caselor romanilor (adica apartamente de bloc).Eu am ceva poze cu "bucatarii" dar nu pot sa le postez ca nu am drepturi asupra lor. Poate o sa postez poze cu bucataria mea cand voi termina de amenajat (daca voi termina vreodata ) Link spre comentariu
Vizitator Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Da, asa mi se pare si mie. Are dreptate ghimpe e cam mare desi e posibil ca si culorile alese sa dea aceasta impresie . Dar jocul de alb si negru, desi este foarte elegant, mie imi trasmite un sentiment de raceala, parca nu as sta la povesti intr-o astfel de bucatarie. Dupa parerea mea ar merge si o pata de culoare. Link spre comentariu
leoncris Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 parca nu as sta la povesti intr-o astfel de bucatarie Pentru asta s'au inventat ... living room_ul , terasele ... Si , da , recunosc este o nota de ... raceala data de masa de marmura. Asa ca ... schimbam decorul . Link spre comentariu
leoncris Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Si o bucatarie micuta pentru ca nu toti avem foarte mult spatiul la dispozitie. Dupa ce ca'i mica , e si incarcata la greu de ... corpuri , dulapuri ... E o bucatarie doar pentru ... SILFIDE ! Si daca tot esti cantonata in stilul clasic : Link spre comentariu
q_acdc Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Usa bucatarie ! (lemn foarte vechi facuta de nemti,asamblata de subsemnatul) Link spre comentariu
rares01 Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 Corpul suspendat din stanga (cel cu spoturi) presupun ca este ancorat in tavan, altfel nu prea vad cum sta acolo prins doar in perete... PS: fac referire la prima poza postata de Madalina. mai rar suspendat in tavan, eu tind sa cred ca este o greseala in poza aceea si ii lipseste un stalp de sustinere! nu vad logica in a-l ancora in tavan .. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 Nu e suspendat in tavan si nici nu ii lipseste un stal de sustinere . E sutinut de scandura pentru ca e foarte usor si nu are nevoie de inca un stalp de sustinere. Link spre comentariu
rares01 Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 ceva idei ..desigur vise.. Link spre comentariu
Vizitator nch Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 Dintr-o bucatarie de genul imaginilor postate de q_acdc n-as mai iesi daca da el vinul ! Restul sugestiilor "contemporane" , sunt reci, septice si toxice in acelas timp, cu aer de spital sau cabinet stomatologic, in care aproape nu poti sa mesteci cu gandul la scarbiciul de toate zilele.... sau "Luni ora 9:00" Creatii in ton cu rahaturile consumerismului acut, gen ikea, mobexpert...etc si in ultima faza palul melaminat.... nu le-am regasit sub nici o forma in Muzeul Taranului Roman sau Muzeul Satului!!! Nu inteleg de ce sa inghit un design contemporan, vecin cu cabinetul de psihiatrie!? Chiar! Ce iti trebuie mai mult intr-o bucatarie , decat lemn, pamant si piatra !? Link spre comentariu
Spitfire Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 Plite de inductie, un cuptor cu microunde, un grill, o hota fortoasa, suc de portocale si cafea non-stop, un frigider solid si eficient, ceva dulapuri inchise ermetic, lumina suficienta si rece, si mai presus de toate...CURATENIE! Lacrima! frumoasa prima poza pusa de rares01!Bravo! Link spre comentariu
rares01 Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 totusi pe langa aspectul placut al acestor bucatarii se mai numara si costurile enorme si cel mai important executia si proiectarea acestor bijuterii trecatoare! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum