Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Impedanta finla?

Vizitator bogdan207

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• ChRS

2

• Dr.L

1

• Marian

1

Top autori în acest subiect

Posted Image

Daca faci referire la acea imagine atunci teoretic ampliful nu ar trebui sa vada decat impedanta basului, adica 4 Ohm devreme ce mediile si inaltele sunt filtrate de conzi, practic insa daca ar fi sa facem abstractie de conzi ar fi mai putin de 2 Ohm, nu stiu daca amplifului i-ar conveni asta, poate gresesc eu, situatie in care rog sa fiu corectat :nas:

Link spre comentariu

De fapt,pentru fiecare frecventa vede alta impedanta...in functie de filtre si difuzoarePractic o boxa cu 1 bass de 8 ohmi si 1 inalta de 8 ohmi are impedanta de 8 ohmiAcum si impedanta unui difozor variaza cu frecventa...

Link spre comentariu
Vizitator bogdan207

Afirmativ, se poate face abstractie de rezistenta bobinei de bas caci aceasta are o rezistenta de 0,24 ohmi. Amplificatorul nu se supara cu aceasta combinatie de difuri( e un electronica A350).

Link spre comentariu

Ca sa poti afla impedantele filtrului la diferite frecvente ai nevoie de urmatoarele formule:

1. http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSZASFOp-rOge2K4zbtzGl9CCR1tMj8AYL6-NNilj27ryvkEOR3

2. Xc = 1/(2*pi*f*C), unde f reprezinta frecventa dorita in Hertzi, iar C valoarea lui in Farazi

3. XL = 2*pi*f*L, unde L se masoara in Henri

4. Pentru impedanta totala vei avea nevoie de urmatoare formula: 1/Zf=1/Zi + 1/Zm + 1/Zj, unde Zf=impedanta totala a filtrului pe care vrei sa o afli, Zi=impedanta ramurei cu difuzorul de inalte, Zm=impedanta ramurei cu difuzorul de medii, s.a.m.d..

De exemplu la 7 KHz sau 7000 hertzi, pe ramura de inalte vei avea impedanta de 11,31 de ohmi, pe ramura de medii vei avea 5,04 ohmi, pe ramura cu difuzorul de joase, vei avea 32,33 ohmi. Per tot filtrul impedanta totala (Zf) la un semnal de numai 7 KHz, va fi de 5.79 ohmi. Acuma impedantele difuzoarelor se pot schimba, in functie de incinta, s.a.m.d, dar nu cu mult.

Mult succes.

Link spre comentariu

Nu cred că ascultă nimeni doar semnal sinus din generator, cu muzică se schimbă situaţia şi toate calculele alea nu sînt valabile. Nici nu-l ajută prea mult pe un începător.Cu cît creşte semnalul, impedanţa boxei tinde către zero, pînă la momentul defectării. De aia e bine ca boxa să fie mult mai puternică decît ampliful.

Link spre comentariu

Nu cred că ascultă nimeni doar semnal sinus din generator, cu muzică se schimbă situaţia şi toate calculele alea nu sînt valabile. Nici nu-l ajută prea mult pe un începător.Cu cît creşte semnalul, impedanţa boxei tinde către zero, pînă la momentul defectării. De aia e bine ca boxa să fie mult mai puternică decît ampliful.

Normal, adevar graiesti. :rade:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări