Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Big Problem

Vizitator service_tuning

Postări Recomandate

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

7

• Sharky

4

• TBone

4

• LUCI

3

Top autori în acest subiect

Undele stationare ce se formeaza intr-o camera sunt cam puternice pt a fi putea absorbite de o singura rapire din serai.Pt medii e ok treaba, dar pt joase influenta e prea mica.Ar trebui sa pui si niste carpete cu cerbi peste ca sa ai abosrtie mai mare in domeniul joaselor. :finga:Ai incercat repozitionarea subului?Eu spun ca pana sa te apuci de decoratiuni interioare sa plimbi subul prin camera.

Link spre comentariu

Pentru a mai ucide undele stationare ar merge ceva calciu pe pereti.Asa nu prea vei mai avea suprafete paralele.Pentru absortia joaselor nu stiu ce sa iti recomand. Mi-a zis un prieten ca la un restaurant, care este la parterul unui bloc, a fost pus pe pereti ceva asemanator cartonului bitumat si astfel nu se mai auzea nimic pe la vecini, dar peretele tot vibra.Din cate stiu eu zomala sau bitului au capacitati de reducere a vibratiilor, deci cred ca ar absorbi si din bas, problema este "montarea" acestui material.

Link spre comentariu

Dupa ce am citit afirmatia ta de mai sus te rgo un lucru: asculta un sistem 2.1 de oricare vrei tu si dupa aia asculta sistemul pe care il ai acuma !SI eu am un kkt de sistem 2.1 ceva care cica coboara intre 20-20000Hz dar care are un F3 de 70-80 Hz si care cred ca are un delay acolo de cel putin 30-40 ms si se aude ca dreaqu, cu inalte iesite foarte puternic in fata si medii puternic in spate.LUCI poaste tu nu ai ascultat un sistem de boxe pro de-i recomanzi "joanghine" de sisteme.SI te contrazic ca nu avea bas oriunde, din contra in centrul camerei nu avea, si la pareti era exagerat.

Link spre comentariu

am ascultat foate multe boxe si difuzoare profesionale si am ascultat si foarte multe difuzoare chinezesti.Daca ai observat am mai sus am folosit termenul joanghina(nici nu cred ca e cuvant)dar eu il folosec pt a descrie un lucru prost.Dar din ce am observat eu de multe ori un sistem x.1 poate suna mai bine in camera decat niste difuzoare profesionale de 18 pe bas ca acolo se plangea colegu nostru forumist ca e problema.Problema ca difuzoarele profesionale de 18(ca de ele e vorba) au fost concepute pt a sonoriza spati mari si deschise cu puteri mari si foarte mari si de acea pot sa nu sune cum poate se astepta uni in camera.Eu sun de parere ca fiecare difuzor a fost conceput pt o treaba de firma care l-a proiectat si cred ca cel mai bine e sa fie folosi pt acea aplicatie.Pt camera exista atatea firme producatoare de difuzoare hi-fi.Eu personal folosec in camera tot un sub profesional de 18 , e vorba de sigma pro 18 de la eminence si mie imi place cum suna dar au fost persoane care au spus ca nu are destul bas :partyman: eu zic ca are de te saturi (bas de discoteca care il simti nu gluma).Oricum cred ca mi-am facut cunoscut punctul de vedere in aceasta problema,pote fi si o problema de acustica(cum a mai spus cineva)pote fi o problema de sistem su o problema de ureche.Cum spunea cineva:''Totul este relativ''

Link spre comentariu

Problema ca difuzoarele profesionale de 18(ca de ele e vorba) au fost concepute pt a sonoriza spati mari si deschise cu puteri mari si foarte mari si de acea pot sa nu sune cum poate se astepta uni in camera.Eu sun de parere ca fiecare difuzor a fost conceput pt o treaba de firma care l-a proiectat si cred ca cel mai bine e sa fie folosi pt acea aplicatie.Pt camera exista atatea firme producatoare de difuzoare hi-fi.Eu personal folosec in camera tot un sub profesional de 18 , e vorba de sigma pro 18 de la eminence si mie imi place cum suna dar au fost persoane care au spus ca nu are destul bas :partyman:Cum spunea cineva:''Totul este relativ''

Au fost concepute pt a sonoriza spatii mari, deci sunt mai eficiente.La fel de bine suna si in spatii mici. Fenomenele apar si la niste dulapuri cu difuzoare de 24" si la niste subwoofere de buzunar. Ceea ce le diferentiaza e tipul incintei si felul in care interactioneaza cu camera, dar asta nu conteaza deoarece se presupune ca vb despre boxe de acelasi tip.Subwooferele astea de 3 lei micutze au raspuns mare al impuls si basul se aude f lung. Persoanele "care nu le place sum suna e prosti" :weedman: Da volumu tare sa li se faca rau de la atatea lovituri de bas in piept si sa vezi cum isi schimba parerea.Ei nu isi dau seama ca un sub de 3 lei (celebrul genius "de lemn" e un bun exemplu) nu scoate bas, si ce aud ei nu exista in inregistrare ci e un produs al raspunsului la regim tranzitoriu.Producatorii "s-au scos" cu aceste tipuri de subwoofere.Nu ai nevoie de difuri performante, dimensiunile sunt reduse, cost de productie mic.Poti sa iti faci un subwoofer cu timp de raspuns scurt sa iti sune ca si unul cu t.r. lung cu un procesor de sunet.Deci totul e relativ la gusturile ascultatorului.(da rename la attachement si pune-i extensia .exe)
Link spre comentariu

Am inteles la ce te refereai cand ai folosit acel termen, la acelasi lucru ma refeream si eu.Parerea mea este ca un sistem de sunet te educa foarte mult; si aici ma refer la un sistem de sunet cu difuzoare profesionale in comparatie cu unul gen Geniusul acela vestit.Ultimul meu sistem de acel gen a fost chiar Geniusul, la care imi placea basul, dupa aceea a venit un sistem nou: 2 boxe fullrange cu HP-15W si PHT-408, iar la cateva luni dupa ce am primit noul sistem am ascultat la geniusul si pot sa zic ca in comparatie cu sistemul stereo ma durea capul de la basul ala aiurea.SI inca un lucru forte important: un bas din sistemele de pe piat ( binainteles ma refer la cele gen genius ) nu te loveste deloc in compraratie cu sistemul meu stereo.Eu raman la parerea mea: ai o problema de acustica.

Link spre comentariu

daca e o problema acustica sau orice alta problema eu zic ca ar trebui sa aiba o rezolvare ,totusi omul a dat niste bani pe sistem.eventoal sa mai deie ceva detali ,ce amplificare foloseste etc.

Link spre comentariu
Vizitator service_tuning

poi mai bine va explic , pe un perete am numai dulapuri , in stanga si in dreapta pe dulap sunt satelitii iar pe mijloc este sub-ul , dak pun sub-ul in dormitor se aude bass-ul in sufragerie ajea cum imi place mie deci... :supz:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări