Vizitator service_tuning Postat Ianuarie 3, 2006 Partajează Postat Ianuarie 3, 2006 Un vecin de-al meu la sfatul meu si-a facut un subwoofer cu HP 18 S si 2 sateliti , si cand da la maxim el sta la parter , la el dekat vibreaza putin patul , iar la mine care stau la 2 deasupra lui imi cad cartile din bibilioteca , iar la vecinu de deasupra numai spun :finga: , care imi spune si mie dc la el nu se aude bass-ul iar pe mine ma omoara care stau la 2 si el la parter , oare dc Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Ianuarie 3, 2006 Partajează Postat Ianuarie 3, 2006 Din cauza camerei.....Asa se intampla la oricine care are o camera mica....Gandestete ca ai un dif de 18" RMs 500W .......La el nu se simte basuu dar la vecini e jale!!!! E chestie de acustica......SPunei sa scoata subu intr-o incapere mare!!!!.....sa simta atunci bass,, Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Ianuarie 3, 2006 Partajează Postat Ianuarie 3, 2006 pune-l sa incerce sa mute subwooferul prin camera este o problema legata de acustica incaperii Link spre comentariu
Vizitator service_tuning Postat Ianuarie 3, 2006 Partajează Postat Ianuarie 3, 2006 L-am mutat in toate locurile totusi la mine se aude mai bine :partyman: Link spre comentariu
al_ex Postat Ianuarie 4, 2006 Partajează Postat Ianuarie 4, 2006 Pune-l la tine in camera si atunci o sa se auda la el mai bine :yawinkle: Link spre comentariu
FIXVID Postat Ianuarie 4, 2006 Partajează Postat Ianuarie 4, 2006 Pune-l la tine in camera si atunci o sa se auda la el mai bine :yawinkle: :smt046 ce totala faza :rock: nu luati in considerare si lungimea de unda a freq joase .. freq f joase se aud numai la departare mare de boxa.. acuma nush cum este intrun bloc unde is un pic cam obturate vibratiile sonore era si ceva formula pt care puteai calcula la ce distanta se aude x hz Link spre comentariu
ph3e4r Postat Ianuarie 4, 2006 Partajează Postat Ianuarie 4, 2006 In casti de ce putem auzi basu? :rolleyes: Link spre comentariu
caudiodesign Postat Ianuarie 4, 2006 Partajează Postat Ianuarie 4, 2006 In casti basul se formeaza prin presurizare.Fixvid are dreptate doar partial.La frecventele care au lungimea de unda mai mare decat cea mai mare dimensiune a camerei, basul se formeaza prin presurizare. Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 4, 2006 Partajează Postat Ianuarie 4, 2006 Eu i-as fi recomandat un bp4 cu HP-15W si avea bas excelent ( asta in cazul in care are probleme cu basul la el in camera ( nu se aude subbasul cum trebuie ).Oricum, faza cu lungimea de unda este perfect adevata; am facut si eu testele de revelion: 2 sateliti fullrange cu HP-15W si pht4-8 la mine in camera ( 7x4 m ) si intr-un garaj de aprox 12x12 m si unde credeti ca se auzea mi bine ? In garaj bineinteles ( acuma daca nu ne referim si la reverberatiile din garaj pe care le aveam peste 1kHz ) Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 4, 2006 Partajează Postat Ianuarie 4, 2006 Depinde si unde stai in camera si de amplasarea boxelorAltfel cum explici tu presiuni colosale atinse in masina? :rolleyes: Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Ianuarie 4, 2006 Partajează Postat Ianuarie 4, 2006 Problema apare datorita fenomenului de anulare ( cancelation , in engleza ).Unda emisa de difuzor se reflecta de pereti si ajunge cu o anumita intirziere fata de unda directa. Prin suprapunere poate sa dea un gain ( cazul cind punem boxa in coltul camerei ) sau o atenuare .La vecini ajung mai putine refexii si de aceea se aude basul mai tare :yawinkle: Naspa , nu ? :rolleyes: Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Ianuarie 4, 2006 Partajează Postat Ianuarie 4, 2006 Aiurea,,,,,,Am inteles ca dak faci incinta,,,,,Band pass.....acest efect....dispare....in sensul ca bassu suna la fel in orice loc din camera....dar basul tot la vecini va suna mai tare...1!!!!! Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 4, 2006 Partajează Postat Ianuarie 4, 2006 Nu suna la fel in acelasi loc din camera, la fel cum nici un bass-reflex nu va suna in acelasi loc din camera:basul se va auzi forte jos pe langa peretii camerei, dar nu la fel de jos prin centrul camerei.Intr-adevar, acest efect nu este asa de mare la bandpass cum este la bass-reflex. Link spre comentariu
FIXVID Postat Ianuarie 6, 2006 Partajează Postat Ianuarie 6, 2006 .La frecventele care au lungimea de unda mai mare decat cea mai mare dimensiune a camerei, basul se formeaza prin presurizarece vrea sa zica aceasta presuriazare?eventual un link daca ai sa ma documentez mai bine :smt001 Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 6, 2006 Partajează Postat Ianuarie 6, 2006 O explicatie profana ar fi ca undele de f. joasa nu incap in camera si se tot ingramadesc si astfel SPL creste :weedman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum