daredan Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Daca se potrivesc ca si diametru (alezaj) si gauri prezoane, incearca sa faci modificarea. Nu are ce sa se strice. Daca era mai scurta camasa atunci da, se stricau piston, biela, platou supape, etc. Vezi ca se gaseste cilindru de vanzare pentru compresorul tau. Eu am dat pe al meu 170ron in magazin. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Se va micsora raportul de compresie. Vei avea o presiune mai mica. Depinde cu cat e mai lunga camasa noua. Link spre comentariu
philips Postat Octombrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2011 stie cineva vreo formula cum se calculeaza debitul de aer aspirat si cel refulat? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Formula lui peste prajit spune ca debitul de aer aspirat e direct proprtional cu turatia si cilindreea motorului si un coeficient de umplere a cilindrului (subunitar), dependent de filtru de aer,supape, temperatura aerului si mai stiu eu ce. Cel comprimat la fel dar invers proportional cu presiunea in caz de temperatura constanta ceea ce nu prea e real.Oricum da o idee despre volumul de aer absorbit .Grig Link spre comentariu
pusu Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 camasa compresorului de saviem are unpic de canal in ea, cred ca sa gripat.S-a gripat la tine in mers? Sau asa a fost?Canalul din camasa, daca nu e adanc, se poate curata cu smirghel si merge.In schimb, daca e adanc si lung, va trimite o parte din presiunea de aer in zona uleiului. Gazele astea "carter" vor iesi pe unde pot si vor antrena cu ele si ulei de ungere. Link spre comentariu
philips Postat Octombrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2011 Nu s-a gripat la mine, asa a fost. L-am dus la un mecanic si a bagat in canal ceva ca un fel de smirglu cilindric si la curatat, dar canal tot a ramas. A zis ca cu acel canal are un randament de 70% , 30% se pierde pe acolo. Daca pun mana la iesirea din pompa imi baga ulei in palma din cauza canalului. Link spre comentariu
pusu Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 atunci obligatoriu, trebuie sa o inlocuiesti. Link spre comentariu
philips Postat Octombrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2011 Vreau sa o inclocuiesc, dar nu am camasa , am doar de raba . Ma-m gandit sa schimb pistonul cu biela. Asa o sa fie si mai puternica pompa. Nu are cineva de vanzare biela si piston de raba? Link spre comentariu
pusu Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Da camasa la un matriter in vreo intreprindere sa o incarce cu un cordon de sudura si sa o curete cu un biax. Eventual o poate rectifica la un grad apropiat de honuire. Sau daca se enerveaza, iti face toata camasa din nou la jumate pretul. Link spre comentariu
gcom61 Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Da camasa la un matriter in vreo intreprindere sa o incarce cu un cordon de sudura si sa o curete cu un biax. Eventual o poate rectifica la un grad apropiat de honuire. Sau daca se enerveaza, iti face toata camasa din nou la jumate pretul.Camasile de cilindri sunt din fonta si nu pot fi incarcate cu sudura;in cazul inlocuirii cilindrului cu altul de acelasi diametru,trebuie avut grija ca in capul pistonului(cu pistonul sus) sa nu ramana spatiu mare,pt ca in acest fel compresorul nu va mai avea randament nici cat are cu cilindrul zgariat.Eu la un motor de tractor(U445)am o camasa cu doua zgarieturi de 1mm adancime si 2 mm latime fiecare la o distanta de 32 mm,una fata de cealalta,la ~ 4 cm de partea de sus a cilindrului si folosesc motorul de 15 ani,fara consum prea mare de ulei si fara pierdere semnificativa de compresie. Link spre comentariu
pusu Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Camasile de cilindri sunt din fonta si nu pot fi incarcate cu sudura...Exista si electrozi din fonta, dar merge foarte bine pe fonta superbazic. Am sudat chiar eu o piesa de fonta rupta, cu superbazic. Tine si azi. Daca n-are electrod de fonta, va fi mai dura camasa in zona sudata cu superbazic, dar in regim de amator va "manca" segmentii intr-un timp foarte lung. Deci se merita pana si cu superbazic.Philips, fa-l odata si da-i de lucru la compresorul ala. Doar nu l-ai facut sa stea. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Camasile de cilindri sunt din fonta si nu pot fi incarcate cu sudura;in cazul inlocuirii cilindrului cu altul de acelasi diametru,trebuie avut grija ca in capul pistonului(cu pistonul sus) sa nu ramana spatiu mare,pt ca in acest fel compresorul nu va mai avea randament nici cat are cu cilindrul zgariat.Eu la un motor de tractor(U445)am o camasa cu doua zgarieturi de 1mm adancime si 2 mm latime fiecare la o distanta de 32 mm,una fata de cealalta,la ~ 4 cm de partea de sus a cilindrului si folosesc motorul de 15 ani,fara consum prea mare de ulei si fara pierdere semnificativa de compresie.Una e sudura si alta e incarcarea.De sudat se sudeaza fonta dar sa incarci o camasa nu cred ca e util .Mai bine bucsata. Alea 2 zgirieturi au ceva de`a face cu boltul sau siguranta lui?Grig Link spre comentariu
pusu Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Una e sudura si alta e incarcarea.De sudat se sudeaza fonta dar sa incarci o camasa nu cred ca e util . Mai bine bucsata. Grig N-ai urmarit sirul discutiilor. Cand am zis incarcata m-am referit numai la zgarietura respectiva, doar nu credeai ca am zis s-o incarcam toata. Decat bucsata, e mai simplu facuta toata din nou. Bucsarile se fac acolo unde nu exista camasi doar gaura in bloc. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Eu zic sa incarci o zgirietura din aia , sa o alezezi si dupa aia vezi ce iasa!De vorbit e simplu da mai ramin amanuntele, unu ar fi sa incerci sa prelucrezi mecanic o sudura pe fonta facuta cu un superbazic.Sa fii sanatos cite camasi s`au bagat in clindrii independenti nu numai in bloc.Grig Link spre comentariu
pusu Postat Octombrie 22, 2011 Partajează Postat Octombrie 22, 2011 Sa fii sanatos cite camasi s`au bagat in clindrii independenti nu numai in bloc.GrigTotusi decat bucsata o camasa e mai simplu sa o faci toata. Se efectueaza o singura prindere in strung, axele "fug" perfect... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum