Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care este legatura intre un PIR si semnalul GSM?

Vizitator valy3m

Postări Recomandate

Vizitator valy3m

Am o alarma wireless cu mai multi PIR (senzor pasiv in infrarosu) .Normal senzorul este doarf emitator in 433 MHZ si receptor doar in infrarosu.Cand suna un celular la o distanta de PIR nu mai mare de 3 m acesta sesiseaza si trimite semnal radio la centrala ,astfel dand alarme false.Care sa fie legatura....?!?!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

2

• cristi71

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

legatura este ca sensorul tau nu este ecranat. Contine un amplificator si alte circuite pentru senzorul in sine care sunt bruiate de semnalul puternic transmis de mobil. Bruiajul probabil face senzorul sa creada ca este miscare.

Link spre comentariu

de fapt, puterea data de telefon e suficient de mare sa afecteze circuitul. senzorul pir se bazeaza pe variatia unui semnal (fie in mod absolut, fie diferenta) care corespune unei variatii a cantitatii de IR primite din scena urmarita, adica a unei miscari. Daca telefonul bruiaza suficient de mult incat sa induca pe calea de semnal o variatie atunci senzorul crede ca a simtit miscare. Nu cred ca asta implica un senzor prost, nu cred ca vreun fel de senzor poate fi imun la asa ceva, la o distanta considerabil de mica.

Link spre comentariu

din experienta va spun ca 3 m este o distanta la care un senzor pir ( chiar si wireless) ar trebui sa functioeze sigur si precis fata de eventualele interferente RF numai bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări