Vizitator valy3m Postat August 22, 2011 Partajează Postat August 22, 2011 Am o alarma wireless cu mai multi PIR (senzor pasiv in infrarosu) .Normal senzorul este doarf emitator in 433 MHZ si receptor doar in infrarosu.Cand suna un celular la o distanta de PIR nu mai mare de 3 m acesta sesiseaza si trimite semnal radio la centrala ,astfel dand alarme false.Care sa fie legatura....?!?! Link spre comentariu
bogdan_ Postat August 22, 2011 Partajează Postat August 22, 2011 legatura este ca sensorul tau nu este ecranat. Contine un amplificator si alte circuite pentru senzorul in sine care sunt bruiate de semnalul puternic transmis de mobil. Bruiajul probabil face senzorul sa creada ca este miscare. Link spre comentariu
cristi71 Postat August 22, 2011 Partajează Postat August 22, 2011 senzorul e de proasta calitate..nu ar trebui sa se intimple asta, Link spre comentariu
bogdan_ Postat August 22, 2011 Partajează Postat August 22, 2011 de fapt, puterea data de telefon e suficient de mare sa afecteze circuitul. senzorul pir se bazeaza pe variatia unui semnal (fie in mod absolut, fie diferenta) care corespune unei variatii a cantitatii de IR primite din scena urmarita, adica a unei miscari. Daca telefonul bruiaza suficient de mult incat sa induca pe calea de semnal o variatie atunci senzorul crede ca a simtit miscare. Nu cred ca asta implica un senzor prost, nu cred ca vreun fel de senzor poate fi imun la asa ceva, la o distanta considerabil de mica. Link spre comentariu
cristi71 Postat August 22, 2011 Partajează Postat August 22, 2011 din experienta va spun ca 3 m este o distanta la care un senzor pir ( chiar si wireless) ar trebui sa functioeze sigur si precis fata de eventualele interferente RF numai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum