Vizitator Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Ii rog pe toti cei care au mai postat link-uri imagine, sau video pentru dispozitive de strunjit sferic sa le posteze aici. Exista un nou sosit, care intreaba pe toate topic-urile. A deschis apoi unul special. Doar aici nu vrea sa posteze deloc, desi chiar eu l-am indrumat. Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Salut,Informatie se gaseste pe Forumul prelucratorilor prin aschiere in sectiunea proiecte, dispozitiv de realizat sfere.Cu stima Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Radu, daca este proiectul tau, atunci adu-l aici. Si in general se vor evita link-urile si chiar si mentionarea altor forumuri. Din discutiile la care eu am acces ca moderator dar sunt invizibile pentru voi ceilalti, nu prea sunt permise si chiar sunt cenzurate aceste legaturi. Ma mir ca editorul forumului ti-a permis sa mentionezi si sa link-ezi un alt forum. Probabil ca el este un forum nou aparut pe Internet si nu s-au luat inca masurile de cenzura despre care vorbeam. Deci asa cum ati mai facut-o si alta data pe aceasta sectiune a acestui forum, postati aici. Daca cineva are un proiect, de genul si vrea sa-l impartaseasca userilor, este asadar rugat sa o faca aici. Este binevenita si o legatura, daca ea nu implica un alt forum. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 In clipul de mai jos este un dispozitiv de strunjit sferic. Daca se intoarce catre piesa celalalt capat al cutitului, atunci se poate strunji sferic interior. Adica se face piesa conjugata celei care se prelucreaza in videoclip. Stimate coleg @en. Eu ti-am sters postarea pentru ca a fost offtopica. Si poti sa reclami acest lucru, cat si alte nemultumiri, pe care se pare ca le ai inca de la sosirea pe acest forum. Te rog sa nu uiti insa, ca eu fac un voluntariat si ca acesta este dedicat in primul rand mersului in bune conditiuni al acestei sectiuni. Astfel stand lucrurile, oricare dintre noi se poate retrage oricand, atunci cand crede de cuvinta. Nimeni nu tine cu forta pe nimeni pe acest forum. Pana una - alta, eu am adus la cunostinta colegilor de discutii, chestiuni inscrise in regulamentul forumului, pentru care oricare dintre noi - moderator sau nu - poate fi BAN-at. Bineinteles ca ele nu sunt obligatorii pentru nimeni. Fiecare este liber sa actioneze conform propriei constiinte si propriilor precepte. Va trebui insa sa tii cont de avertisment, pentru ca aceasta a fost ultima trecere cu vederea a iesirilor tale necontrolate si nemotivate. Urmatoarea, voi avea grija sa fie sanctionata regulamentar. Link spre comentariu
radu cnc Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Salut,Nu este proiectul meu, am vrut sa ajut intr-un fel...Se poate sterge postarea.Multumesc.Cu stima. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Salutare!Eu am retinut informatia, asupra existentei acelui forum specializat. Sper sa o fi facut si ceilalti. El poate fi gasit cu browser-ul google. Pentru a nu cadea insa intr-un fel sau altul sub incidenta regulamentului, am sters link-ul din acea postare.Toate Bune! Link spre comentariu
daredan Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Asta ar fi dispozitivul de strunjire sferic Din pacate nu mi-a mers camera cum trebuie si nu am facut filmarea cap coada insa postez si poze cu bilele strunjite. Si rezultatele: sfere Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Asta ar fi dispozitivul de strunjire sferic ...Te rog sa explici urmatoarele:1. Cum se face reglajul unui astfel de dispozitiv, presupunand ca dorim sa facem o bila precis ajustata? Spre exemplu pentru o articulatie sferica;2. Cum se face avansul?3. In cazul unei sfere precis ajustate, cum se face ca axa de rotatie a dispozitivului sa fie concurenta cu axa strungului? Adica centrul dispozitivului sa coincida cu centrul sferei. Link spre comentariu
daredan Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Raza sferei pe care vrem sa o executam se regleaza din cutitul cu pastila sandvik si anume: raza va fi egala cu distanta din centrul dispozitivului si varful pastilei (urmeaza sa fac niste marcaje pe dispozitiv pentru a putea face reglajele mai usor).Avansul se face in felul urmator: odata reglata raza, dispozitivul fixat (in cazul de fata) pe carucior va fi avansat spre piesa de strunjit folosind avansul transversal al caruciorului. Operatia este terminata si piesa va fi perfect sferica atunci cand centrul dispozitivului va coincide cu axa de prelucrare a strungului.O metoda (rudimentara) de control ar fi urmatoarea: dispozitivul are un unghi de rotire de 360* deci pot verifica din doua puncte aflate la 180* unul de celalat daca pastila sandvik are aceeasi distanta de piesa strunjita (daca atinge de ju-imprejur fara sa mai degroseze). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum