MiniTehnicus Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 Vai cat rau poate face @cristian74 ca isi permite sa inlocuiasca un EM80 cu un EM84, e un sacrilegiu!Carmen-ul avea varianta si cu 80 si cu 84, in cazul asta cum procedam?Clientii doresc doar ca aparatele sa fie functionale, COLECTIONARII se uita si inauntru.In functie de varianta constructiva, folosesti tubul adecvat.Fiecare carcasa este proiectata pentru un anumit tub si pentru efectul sau vizual.De asemenea exista si diferente la afisarea informatiei pe fiecare ochi magic.Aparatele pot sa fie functionale, insa cu minim de modificari estetice, asta inseamna ca un EM11 sau EM34 se poate schimba cu un 6E5C deoarece carcasa ramane neschimbata si doar un ochi avizat recunoaste diferentele, insa intre EM80 si EM 84 este cale lunga.La categoria Colectionari exista 2 curente de opinie:1. cei care accepta doar componentele originale si starea aparatului cu patina timpului2. cei care accepta ca aparatele sa fie functionale si sa arate ca in ziua in care au iesit din fabrica.Se poate accepta reconditionarea carcasei, insa conteaza aspectul original.Bun, ai un aparat Carmen cu ochi magic EM80 si vrei sa-l modifici cu EM84, atunci poti modifica si carcasa sa arate identica cu modelul Carmen cu EM84? Poti modifica carcasa si schimba ornamentele pentru ultima varianta?La o adica, pentru aspectul autentic se poate realiza prin turnare, CNC, etc ornamentele si se poate prelucra carcasa pentru cealalta varianta, tehnic orice este posibil, totul tine de buget.Si daca ochiul magic este plasat pe scala de sticla a aparatului, exista solutii pentru realizarea altei sticle de scala identica cu originalul dar care sa permita afisarea altui model de tub, in speta EM80 si EM84.Insa se utilizeaza doar varianta simpla de schimbare a tubului, iar aparatul din punct de vedere estetic are de suferit, se vede ca este o "carpeala".Daca studiezi datasheet-ul fiecarui model de ochi magic o sa observi particularitatile si utilizarea fiecaruia. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 27, 2012 Partajează Postat Iulie 27, 2012 Vai cat rau poate face @cristian74 ca isi permite sa inlocuiasca un EM80 cu un EM84, e un sacrilegiu! Carmen-ul avea varianta si cu 80 si cu 84, in cazul asta cum procedam? Clientii doresc doar ca aparatele sa fie functionale, COLECTIONARII se uita si inauntru. In functie de varianta constructiva, folosesti tubul adecvat. Fiecare carcasa este proiectata pentru un anumit tub si pentru efectul sau vizual. De asemenea exista si diferente la afisarea informatiei pe fiecare ochi magic. Aparatele pot sa fie functionale, insa cu minim de modificari estetice, asta inseamna ca un EM11 sau EM34 se poate schimba cu un 6E5C deoarece carcasa ramane neschimbata si doar un ochi avizat recunoaste diferentele, insa intre EM80 si EM 84 este cale lunga...... Iti prezint calea scurta:In loc de EM 80 am pus un EM84 : Se vede frumos si este chiar interesant ca nu am umblat la carcasa.Deschiderea sectoarelor este pe verticala fata de EM80 cu deschidere unghiulara pe orizontala. Ieftin si frumos... Link spre comentariu
xaxa Postat August 30, 2012 Partajează Postat August 30, 2012 imi pare ca pe cristian74 il maninca degetele, boala pe care l-as sfatui (egoist) sa nu o trateze. ca exercitiu tehnic imi ingadui sa zic ca e benefic. ca discutie in jurul unui principiu iarasi as zice ca a iesit interesant pina acum. daca e bine sau rau sa aplici in practica treaba asta, ma duce cu gindul la secventa elefantului din filmul "petrecerea", care la vremea ei a stirnit cam aceleasi discutii. http://www.imdb.com/title/tt0063415/ altfel, treaba cu servirea clientului e din caruta cu mere, iar cea cu pastrarea aspectului original e din cea cu pere, nu prea vad cum as putea sa le pun laolalta, fara sa incalc niste principii comerciale si niste drepturi ale omului. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 imi pare ca pe cristian74 il maninca degetele, boala pe care l-as sfatui (egoist) sa nu o trateze. :)ca exercitiu tehnic imi ingadui sa zic ca e benefic. ca discutie in jurul unui principiu iarasi as zice ca a iesit interesant pina acum.daca e bine sau rau sa aplici in practica treaba asta, ma duce cu gindul la secventa elefantului din filmul "petrecerea", care la vremea ei a stirnit cam aceleasi discutii.http://www.imdb.com/title/tt0063415/altfel, treaba cu servirea clientului e din caruta cu mere, iar cea cu pastrarea aspectului original e din cea cu pere, nu prea vad cum as putea sa le pun laolalta, fara sa incalc niste principii comerciale si niste drepturi ale omului.Da sa stii, raspunsul tau e cam filozofic.Chestia asta cu drepturile omului e putin cam pretentioasa la noi (nu fac politica), simt ca nu prea am drepturi pe aici . Acum am facut rost de EM 80 si stimatii clienti vor fi intru totul satisfacuti si dpdv comercial sau "DO". Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 Mai nou am in proiect un subiect la fel de interesat de a inlocui ochiul magic EM85 cu EM80 sau,de ce nu, cu EM84. EM85 se deschide ca in pozele de mai jos: Deschis minim: Deschis maxim: Pozele sunt facute pe aparatul meu din colectie Grundig 2042W. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum