Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioreceptorul cu lampi Typ_A2

Vizitator

Postări Recomandate

Si din nou la lucru, ma simt nevoit sa deschid un topic cu un radio extrem de rar: Tur A2;

De gasit schema nu am gasit-o dar judecand dupa lampi si configuratia sasiului am ajuns la concluzia ca schema de la RR Orfei este identica cu ce am pe masa.

Aparatul se prezinta extrem de distrus fara un bloc de bobine FI MA/MF II, tuburi lipsa, traf +blocul redresor extrem de avariate si cateva fire care duc nicaieri?! Ce sa spun exact ce-mi trebuia ca sa-mi ocup timpul... :ras:

Posted Image

Asa ca l-am demontat de tot, i-am scos si cele trei lampi care erau pe sasiu si m-am apucat sa-i repar blocul FI (II).

Posted Image

Off! Greu! firuletele alea nu stau de nici o culoare...In fine a iesit ceva. Il voi verifica dupa ce repar blocul redresor.

Posted Image

Si acum o proba pe FM dupa cateva ore de munca:

oiHzDJhZwHI

Si poze cu aparatul finalizat:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Si...un videoclip cu aparatul Typ_A2 aranjat si functional:

b1I9nrhXKII

:40

PS: Aparatul functioneaza si pe UL/UM/US, dar prietenii care se ocupa cu izolatia pe exterior mi-au demontat antena, asa ca in UUS ma descurc cel mai bine, momentan :rade:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radianr

1

• viopa

1

Si din nou la lucru, ma simt nevoit sa deschid un topic cu un radio extrem de rar: Tur A2; De gasit schema nu am gasit-o dar judecand dupa lampi si configuratia sasiului am ajuns la concluzia ca schema de la RR Orfei este identica cu ce am pe masa. Aparatul se prezinta extrem de distrus fara un bloc de bobine FI MA/MF II, tuburi lipsa, traf +blocul redresor extrem de avariate si cateva fire care duc nicaieri?! Ce sa spun exact ce-mi trebuia ca sa-mi ocup timpul... :ras:Asa ca l-am demontat de tot, i-am scos si cele trei lampi care erau pe sasiu si m-am apucat sa-i repar blocul FI (II). PS: Aparatul functioneaza si pe UL/UM/US, dar prietenii care se ocupa cu izolatia pe exterior mi-au demontat antena, asa ca in UUS ma descurc cel mai bine, momentan :rade:

Felicitari pentru rezultat!! si toate aprecierile pentru munca depusa!
Link spre comentariu

Felicitari pentru rezultat!! si toate aprecierile pentru munca depusa!

Multumesc si sper ca aceasta scurta prezentare sa fie de ajutor si colegiilor de forum, sa nu descurajeze atunci cand dau peste aparate vintage cu bobine distruse. In general cam acesta este criteriul de a achizitiona un aparat sa nu aiba bobinele distruse, insa cu rabdare si munca se poate trece si peste acest impediment. :aplauze
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări