Vizitator Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 Si din nou la lucru, ma simt nevoit sa deschid un topic cu un radio extrem de rar: Tur A2; De gasit schema nu am gasit-o dar judecand dupa lampi si configuratia sasiului am ajuns la concluzia ca schema de la RR Orfei este identica cu ce am pe masa. Aparatul se prezinta extrem de distrus fara un bloc de bobine FI MA/MF II, tuburi lipsa, traf +blocul redresor extrem de avariate si cateva fire care duc nicaieri?! Ce sa spun exact ce-mi trebuia ca sa-mi ocup timpul... Asa ca l-am demontat de tot, i-am scos si cele trei lampi care erau pe sasiu si m-am apucat sa-i repar blocul FI (II). Off! Greu! firuletele alea nu stau de nici o culoare...In fine a iesit ceva. Il voi verifica dupa ce repar blocul redresor. Si acum o proba pe FM dupa cateva ore de munca: oiHzDJhZwHI Si poze cu aparatul finalizat: Si...un videoclip cu aparatul Typ_A2 aranjat si functional: b1I9nrhXKII PS: Aparatul functioneaza si pe UL/UM/US, dar prietenii care se ocupa cu izolatia pe exterior mi-au demontat antena, asa ca in UUS ma descurc cel mai bine, momentan Link spre comentariu
radianr Postat August 22, 2011 Partajează Postat August 22, 2011 Si din nou la lucru, ma simt nevoit sa deschid un topic cu un radio extrem de rar: Tur A2; De gasit schema nu am gasit-o dar judecand dupa lampi si configuratia sasiului am ajuns la concluzia ca schema de la RR Orfei este identica cu ce am pe masa. Aparatul se prezinta extrem de distrus fara un bloc de bobine FI MA/MF II, tuburi lipsa, traf +blocul redresor extrem de avariate si cateva fire care duc nicaieri?! Ce sa spun exact ce-mi trebuia ca sa-mi ocup timpul... :ras:Asa ca l-am demontat de tot, i-am scos si cele trei lampi care erau pe sasiu si m-am apucat sa-i repar blocul FI (II). PS: Aparatul functioneaza si pe UL/UM/US, dar prietenii care se ocupa cu izolatia pe exterior mi-au demontat antena, asa ca in UUS ma descurc cel mai bine, momentan Felicitari pentru rezultat!! si toate aprecierile pentru munca depusa! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Felicitari pentru rezultat!! si toate aprecierile pentru munca depusa!Multumesc si sper ca aceasta scurta prezentare sa fie de ajutor si colegiilor de forum, sa nu descurajeze atunci cand dau peste aparate vintage cu bobine distruse. In general cam acesta este criteriul de a achizitiona un aparat sa nu aiba bobinele distruse, insa cu rabdare si munca se poate trece si peste acest impediment. Link spre comentariu
viopa Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 Sunt sigur ca proprietarul acestui aparat este multumit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum