Luca Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 Ce varianta de legatura este mai buna intr-o boxa de tip coloana cu 4 difuzoare de bass, fiecare difuzor are 60 W 8Ohmi. total va veni 240 W 8 Ohmi. Link spre comentariu
francezu Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 E acelasi lucru. Difuzoarele formeaza o punte perfect echilibrata, deci nu conteaza daca legi sau nu impreuna punctele mediane, pt ca tensiunea intre ele este oricum 0. Link spre comentariu
baga Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 E acelasi lucru. Difuzoarele formeaza o punte perfect echilibrata, deci nu conteaza daca legi sau nu impreuna punctele mediane, pt ca tensiunea intre ele este oricum 0.Acest lucru este adevarat doar teoretic. Practic nu sunt chiar perfect echilibrate pentru ca exista tolerante intre parametrii difuzoarelor, deci eu recomand varianta 2 pentru ca micsoreaza un eventual dezechilibru Link spre comentariu
francezu Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 Ai dreptate, ce am spus eu se aplica doar pentru impedante riguros egale. In realitate va fi un usor dezechilibru intre puterile debitate pe difuzoare, insa nu cred ca e o problema. Link spre comentariu
zal Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 Varianta 2 e cea corectă şi recomandată. Link spre comentariu
Luca Postat August 21, 2011 Autor Partajează Postat August 21, 2011 Multumesc Pentru raspunsuri. Link spre comentariu
bogdan_ Postat August 22, 2011 Partajează Postat August 22, 2011 @zal, poti sa imi spui si mie care sunt motivele tehnice pentru a alege varianta a doua ca superioara? Nu reusesc sa imi dau seama...(cel putin in cazul unui de fect, mi se pare superioara prima). Link spre comentariu
zal Postat August 23, 2011 Partajează Postat August 23, 2011 Păi... are legătură şi cu legea lui Kirchhoff, iar o explicaţie simplă e că egalizează mai bine tensiunile pe cele 4 difuri, iar în caz că se întrerupe unul, rămîn celelalte 3 în funcţie, faţă de primul caz unde rămîn numai 2 şi diferenţele la totalul impedanţelor sînt mai mici. În cazul amplifurilor pe lămpi e mai importantă chestia asta decît la cele SS. Link spre comentariu
bogdan_ Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 Pai da, dar in primul caz daca ti se arde un dif, celelalte 2 de pe ramura cealalta raman la functionare normala(in caz de ss) si porbabil mai putin solicitate decat diful singur din cazul 2 in cazul tuburi. Cel putin, intuitiv, asa mi se pare. O sa pun ceva calcule pe hartie sa ma lamuresc, desigur asta fiind cazul extrem(cand se arde ceva). Link spre comentariu
zal Postat August 24, 2011 Partajează Postat August 24, 2011 Şi la legarea rezistenţelor în serie-paralel se foloseşte varianta asta, nu prima. Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Si pe mine m-a framantat de mult intrebarea asta...si am avut candva o boxa cu patru difuzoare identice, la care am pus un intrerupator; auditiv, in timpul functionarii nu era nici o deosebire, deci daca ramane ceva in picioare ar fi argumentele de fiabilitate in caz de defectiune a unui difuzor. Boxa in cauza folosea patru difuzoare de 12,5W/6 ohmi - se dadea in ea cu o statie vermona de 50W. Cred ca asta era modelul: http://www.radiomuseum.org/r/klingentha ... 600_g.html @zal: la rezistente ar fi si argumentul unei mai bune fixari mecanice, sau nu? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 Toţi înaintaşii electronişti, de la bunicul Siemens încoace, consideră că aşa e corect, deci eu nu pot să-i contrazic. Link spre comentariu
Luca Postat Aprilie 15, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2012 Poza care a disparut: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum