mcip85 Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 Salutare Monitorul lcd era conectat la calculator cand a aparut un miros puternic de ars si.....a murit. l-am desfacut si am observat ca pe partea componentelor era o pata negra, semn ca ceva s-a incins foarte tare. Pe partea cu lipiturile, sub acea pata era un CI inscriptionat 4606 BA623L, ce face parte din circuitul invertorului. intrebarea este se mai poate face ceva??? Link spre comentariu
leoncris Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 Evident ca , da .Du-l la un service ! Link spre comentariu
mcip85 Postat August 21, 2011 Autor Partajează Postat August 21, 2011 L-am dus dar au zis ca este complicat si ca nu se merita.Oare chiar asa complicat poate fi??? Link spre comentariu
mcip85 Postat Ianuarie 11, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 nu stie nimeni cm pot face sa-l repar? Link spre comentariu
devdas_india Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 am eu un monitor de 19 ,poti loa piesa dp palca mea daca vrei Link spre comentariu
fum3z Postat Ianuarie 12, 2012 Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Daca partea logica inca functioneaza si doar invertorul e prajit, il poti deconecta complet de la alimentare si poti pune un invertor din comert. Am folosit asa ceva cand mi-am facut o iluminare "ambientala" la un raft Link spre comentariu
mcip85 Postat Ianuarie 14, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2012 Am fost cu el la un service si au inlocuit din circuitul invertorului un CI (dublu mosfet cred). Am ajuns cu el acasa si a functionat 1 zi dupa care iarasi s-a ars. Consider ca este vorba tot de acelasi CI. Oare atunci cand s-a dus prima data nu a mai provocat defectiuni si altor componente? Dc dupa inlocuire s-a ars ata de repede. Prima data a incalzit foarte mult cablajul. ATASEZ NISTE POZE Link spre comentariu
devdas_india Postat Ianuarie 14, 2012 Partajează Postat Ianuarie 14, 2012 problema ta este destul de delicata , vezi ce re rezistente ai intanitea piesei arse sa fi ars si o rezistenta de iti arde mereu aceasi piesa , eu am un monitor aceasi problema ,si nul mai fac ca intradevar nu se merita in cazul meu Link spre comentariu
mcip85 Postat Ianuarie 14, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2012 mai sunt si cei 2 conzi smd aflati langa CI-ul dus, dar si niste diode asemanatoare tranzistorilor smd.era buna o schema a invertorului pt ca sigur sunt duse si alte piese, lucru ce face sa se arda CI-ul.nu are rost sa merg la service din nou pt ca de data asta vor cere cel putin aceasi suma ca nu au dat garantie sau vreun bon fiscal.....made in Romania.....ce sa zic. Link spre comentariu
devdas_india Postat Ianuarie 14, 2012 Partajează Postat Ianuarie 14, 2012 ai mare grija poate il arzi de tot Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Ai masurat traful ? Link spre comentariu
mcip85 Postat Ianuarie 15, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Traful nu scoate numic la iesire, este 0. Am masurat si iesirile de cc de pe placa insa sunt tot 0. Este o problema inaintea trafului pt ca dupa puntea redresoare din circuitul de 220 este tensiune, la iesirea din punte avand circa 315 V cc. Nu se observa vreo componenta incinsa, crapata sau altceva. Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Masoara secundarele celor 2 trafuri din invertor. Link spre comentariu
mcip85 Postat Ianuarie 15, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Traful din circuitul cu mosfetul prajit masoara 580-582 ohmi iar celalalt traf 585-587 ohmi (oscileaza)Primarul la fiecare dintre ele masoara 0.04-0.05 ambeleAm masurat cu trafurile pe cablaj, fara sa le dau jos.Intrebarea este de ce nu am tensiune la iesirea din trafu chopper (ar trebui sa fie cc la iesire lui?) Link spre comentariu
mcip85 Postat Decembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2012 cea mai buna solutie.......am aruncat placa.am gasit una pe ebay de cumparat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum