Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme monitor lcd 19 inci Horizon MA9KKA

mcip85

Postări Recomandate

Salutare Monitorul lcd era conectat la calculator cand a aparut un miros puternic de ars si.....a murit. l-am desfacut si am observat ca pe partea componentelor era o pata negra, semn ca ceva s-a incins foarte tare. Pe partea cu lipiturile, sub acea pata era un CI inscriptionat 4606 BA623L, ce face parte din circuitul invertorului. intrebarea este se mai poate face ceva???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mcip85

8

• devdas_india

3

• leoncris

3

• fum3z

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 4 luni mai târziu...

Daca partea logica inca functioneaza si doar invertorul e prajit, il poti deconecta complet de la alimentare si poti pune un invertor din comert. Am folosit asa ceva cand mi-am facut o iluminare "ambientala" la un raft :)

Link spre comentariu

Am fost cu el la un service si au inlocuit din circuitul invertorului un CI (dublu mosfet cred). Am ajuns cu el acasa si a functionat 1 zi dupa care iarasi s-a ars. Consider ca este vorba tot de acelasi CI. Oare atunci cand s-a dus prima data nu a mai provocat defectiuni si altor componente? Dc dupa inlocuire s-a ars ata de repede. Prima data a incalzit foarte mult cablajul. ATASEZ NISTE POZE

post-35729-139829369375_thumb.jpg

post-35729-139829369385_thumb.jpg

post-35729-139829369396_thumb.jpg

Link spre comentariu

problema ta este destul de delicata , vezi ce re rezistente ai intanitea piesei arse sa fi ars si o rezistenta de iti arde mereu aceasi piesa , eu am un monitor aceasi problema ,si nul mai fac ca intradevar nu se merita in cazul meu

Link spre comentariu

mai sunt si cei 2 conzi smd aflati langa CI-ul dus, dar si niste diode asemanatoare tranzistorilor smd.era buna o schema a invertorului pt ca sigur sunt duse si alte piese, lucru ce face sa se arda CI-ul.nu are rost sa merg la service din nou pt ca de data asta vor cere cel putin aceasi suma ca nu au dat garantie sau vreun bon fiscal.....made in Romania.....ce sa zic.

Link spre comentariu

Traful nu scoate numic la iesire, este 0. Am masurat si iesirile de cc de pe placa insa sunt tot 0. Este o problema inaintea trafului pt ca dupa puntea redresoare din circuitul de 220 este tensiune, la iesirea din punte avand circa 315 V cc. Nu se observa vreo componenta incinsa, crapata sau altceva.

Link spre comentariu

Traful din circuitul cu mosfetul prajit masoara 580-582 ohmi iar celalalt traf 585-587 ohmi (oscileaza)Primarul la fiecare dintre ele masoara 0.04-0.05 ambeleAm masurat cu trafurile pe cablaj, fara sa le dau jos.Intrebarea este de ce nu am tensiune la iesirea din trafu chopper (ar trebui sa fie cc la iesire lui?)

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări