Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

P4 sau dual

jonny_ryc

Postări Recomandate

Care dintre cele doua procesoare e mai bun? P4 3ghz 2mb 800 fsb sau dual core e2160 de 1,8ghz ,1mb, 800fsb. Ce conteaza viteza primului proc sau faptul ca al doilea e dual core ,am citit intr-un articol ca de fapt viteza in cazul primului proc n-ar mai conta cand e vorba de dual core

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alexutu

4

• godFather89

3

• jonny_ryc

3

• idm_luci

2

Top autori în acest subiect

indiferent la ce il folosesti varianta e dual. dupa o matematica simpla 2 x 1.800 =3600 mhz-deci mai mult de 3000.plus de asta ar trebui sa fie generatie mai noua si mai eficent /performant ca si performante cumulate.

Link spre comentariu

Matematica simpla dar nu corecta in cazul de fata. Pentru unele aplicatii, 1x3000 > 2x1800. Deci depinde mult la ce il folosesti.

si de ce nu dai exemple de astfel de aplicatii daca sti tu asa bn. :ras:nu cred ca e test 3 d mark in care sa iti iasa mai bn un p 4 la 3000 decat un dualcore .
Link spre comentariu

Matematica simpla dar nu corecta in cazul de fata. Pentru unele aplicatii, 1x3000 > 2x1800. Deci depinde mult la ce il folosesti.

si de ce nu dai exemple de astfel de aplicatii daca sti tu asa bn. :ras:nu cred ca e test 3 d mark in care sa iti iasa mai bn un p 4 la 3000 decat un dualcore .
va multuesc acum sunt lamurit
Link spre comentariu

si de ce nu dai exemple de astfel de aplicatii daca sti tu asa bn.

Nu imi vine nici un exemplu la ora asta dar motivul pentru care unele aplicatii merg mai bine este ca nu toate programele sunt optimizate pentru lucrul in paralel pe mai multe fire de executie si unele lucruri pur si simplu nu pot fi facute in paralel pe mai multe procesoare. Uite ca mi-o venit si un exemplu in cap : Super PI.Repet: In unele situatii 1x3000 > 2x1800 pentru ca unele programe nu stiu sa foloseasca decat 1x1800.
Link spre comentariu

Cel mai bun raspuns este al doilea : "Depinde la ce-l folosesti" . Ideea e ca oricum daca te referi chiar la dual core nu la core 2 duo , el nu are decat un nucleu fizic si unul virtual care intradevar functioneaza la fel de bine ca cel fizic , dar... aplicatiile care nu stiu folosi 2 nuclee vor merge mult mai slab decat pe P4 3000MHz. Un aspect important e si cache-ul procesorului deci tot cel de 3000 e mai bun si din aceasta privinta , sincer as alege pe cel de 3000 .

Link spre comentariu

Cel mai bun raspuns este al doilea : "Depinde la ce-l folosesti" . Ideea e ca oricum daca te referi chiar la dual core nu la core 2 duo , el nu are decat un nucleu fizic si unul virtual care intradevar functioneaza la fel de bine ca cel fizic , dar... aplicatiile care nu stiu folosi 2 nuclee vor merge mult mai slab decat pe P4 3000MHz. Un aspect important e si cache-ul procesorului deci tot cel de 3000 e mai bun si din aceasta privinta , sincer as alege pe cel de 3000 .

faci confuzie :dual core are 2 nuclee fizice,iar core 2 duo e o generatie mai noua a dual core ceva mai performanta -imbunatatita, ce sti tu e p4 cu hyper treading-o tehnologie care e folosita la p4 si pana mai nou la i7 i care e adevarat e vorba de un nucleu fizic si unu virtual care aduce un plus de performanta undeva la 20-30 %max per nucleu, i7 are 4 fizice si 4 virtuale.dk intri in task manager o sa iti arate cum ca are 8 coruri desi are doar 4 fizice. ce am auzit legat de anumite aplicatii facute pt un singur nucleu e adevarat, in principiu sunt aplicatii mai vechi, care la un moment dat pot recunoaste decat un core din cele 2 si da ar fii mai slab, insa in ziua de azi pt un utilizator casnic in regim normal e mai bun dual core .tot ce e facut soft recent si nu prea e optimizat pt multicore. memoria cash e si ea importanta dar totusi avantajul unui proc multicore este mai important.
Link spre comentariu

P4 3ghz 2mb 800 fsb

Cel mai probabil acesta e ceea ce noi numim "resou"-adica un P4 cu nucleu Prescott, care "papa' 103W in full load, disipa aceeasi caldura ca un bec de 100W, deci probleme legate de cooler, umflare condensatori pe placa de baza+sursa. Bun de breloc, acum in 2011. :nebun:
Link spre comentariu

Cel mai probabil acesta e ceea ce noi numim "resou"-adica un P4 cu nucleu Prescott, care "papa' 103W in full load, disipa aceeasi caldura ca un bec de 100W, deci probleme legate de cooler, umflare condensatori pe placa de baza+sursa. Bun de breloc, acum in 2011. :nebun:

asa ceva am eu si chiar ca "resou" insa cu o racire buna nu am probleme cu condensatorii, stau bine merci de multi ani.jonny_ryc clar un dual core daca e de la intel (no ofense amd)
Link spre comentariu

asa ceva am eu si chiar ca "resou" insa cu o racire buna nu am probleme cu condensatorii, stau bine merci de multi ani.jonny_ryc clar un dual core daca e de la intel (no ofense amd)
da multumesc de raspunsuri ,dar ce am observat e ca p4 la 3000 cu lk2mb deschide parca mult mai repede anumite aplicatii ,se incarca mult mai repede decat dual core,, la dual core datorita faptului ca lk e de 1mb, ma face sa cred ca e mult mai lent cea ce se si vede . o alta parere la anumite jocuri cere p4 3000 ,cu dual core la 1,8 se poate juca la aceeasi valoare , ma refer la frecventa procesorului multumesc
Link spre comentariu

exact ce iti spuneam eu , l-as alege pe cel de 3000 , dar din pacate am fost corectat (prost) si ironizat asa ca te-am lasat sa te convingi singur. Pentru cei ce fac anumite rectificari la posturile altora le recomand sa se documenteze intai , iar eu nu fac afirmatii doar pe baza teoriei si de dragul de a posta. Exact problema colegului a fost testata de mine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări