Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator simplu

hpavictor

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 83
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

22

• hpavictor

14

• felixx

8

• mișa

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am facut rost de un comutator dublu ( de fapt este cu 4 sectiuni si 12 pozitii , NOS de fabricatie TESLA ) si voi incerca sa gasesc exact valorile din schema , pentru a inlocui potentiometrul din reglajul de volum .

Gradatia de pe masca frontala va fi facuta direct in dB........

Posted Image

Link spre comentariu

Mai bine îl desfaci şi-i modifici mecanismul să ai 2x24 poziţii...

da...daca nu e prea complicata si riscanta desfacerea...ar fi interesanta si varianta unui atenuator rezistiv cu un simplu comutator, se obtin 12 pasi pe doua game de volum...comic ar fi sa fie plasata preferinta de auditie chiar la sfarsitul gamei 1 si inceputul gamei 2, dar asta ar fi ghinion deja...ceva in genul comutatorului din A350, doar ca acolo s-a cam facut exces de zel...

...Gradarea în dB e inutilă.

Aici te contrazic, mie mi-ar placea o gradare in dB... practic folosesc softul foobar2000 (v.0.83) ca soft pentru ascultat materiale lossless si mp3 pe calculator si acolo volumul e gradat in dB, in pasi de 0,5 dB...te obisnuiesti mult mai repede cu gradatia in dB decat in procente...cel putin eu cand vreau "mai tare" sau "mai incet" stiu deja cam de cate ori trebuie sa apas tastele "+", respectiv "-"...conditia e ca gradatia sa fie reala, nu doar "pictata" pe panoul frontal...
Link spre comentariu

Nici eu, cand ascult serios ceva folosesc CD player, calculatorul il folosesc ca sursa de toata ziua...Insa nu suna chiar asa de rau, problema ar fi doar cu dinamica inrautatita de zgomotul ventilatoarelor din el...

Link spre comentariu

Din intimplare, are cineva un pick-up bun, functional adica, cu doza MC (moving coil) de semnal mic? Vreau sa compun un preamplif minimalist si-mi trebuie de teste, eventual imprumut. O varianta ar fi sa-l cumpar, o alta varianta sa dau lampi, socluri si alte prostii la schimb. Sper sa ma ierte Victor pentru acest post meschin si mercantil, motiv pentru care rog raspuns pe MP.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări