Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator simplu

hpavictor

Postări Recomandate

eu ma gandesc la asa ceva :

Posted Image

cu attenuatorul meu cu relee si selectii plus ceva ca aici (numai partea de baxendall) :

Posted Image

E adevarat ca ne indepartam de ideea de simplu , mai ales ca apare si un microcontoller si o telecomanda si un LCD ....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 83
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

22

• hpavictor

14

• felixx

8

• mișa

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sau un preamplificator laudat de audiophilii olandezi , germani si englezi (atentie ce lampi sunt acolo !!!)

Posted Image

ei folosesc fie condensatoare fie PIO rusesti fie Jensen Aur/Argint si Nichicon/Wima pe filtraj si rezistente Mills seria 1% .

Pentru alimentare folosesc transformatoare dublu C si socuri de filtraj .

Link spre comentariu

danzup de unde pe criza asta 6n30p???

pentru D3a am gasit ceva:

http://www.hifitubes.nl/catalog/siemens-d3a-p-183.html

si scrie mai jos:

Tubes are tested with Amplitrex AT1000 on true mutual conductance, plate current and leakage

dar ... poate pe afara este vopsit gardul si inauntru este leopardul.

S-a mai adus in discutie lampa asta 6N30P dar problema a fost ca este scumpa si risti sa cumperi 6N6P (http://www.klausmobile.narod.ru/testerfiles/6n30p.htm)

Link spre comentariu

hpavictor ma indoiesc ca

triodele din 6N23 ( ECC88 etc ) in paralel

ar bate macar pe umar 6N30. Oricum lampa asta este cam rara pe la noi pe forum. Pe la vanzari nu am vazut deloc lampa asta. Pana acum doi useri (care au scris ca au 2 bucati) ar fi singurii posesori de 6N30. (si banuiesc ca NOS).

Dar na, cand nu ai este clar ca trebuie sa gasesti un inlocuitor.

Link spre comentariu

Cred ca ar putea fi construit exact ca in schema de baza , dar cu ECC88 ( 6N23 etc ) si alimentat la 150V bine filtrat ( CLC ) , cu modificarea lui @gabriele de a mari C3 de pe iesire la o valoare cat mai mare , oricum peste 3,3 microFarazi .

P1 ( volum ) poate fi inlocuit cu succes cu un comutator cu minim 12 pozitii conform recomandarilor lui ZAL ........

Pare cea mai neutra schema ( dpdv acustic ) si relativ usor de construit .

Este de retinut si ideea cu reglajul pasiv al incintelor pentru echilibru sonor ( tunning-ul acustic al camerei de auditie ) .

Multumesc lui @danzup , @ gabriele , @ZAL si @felixx pentru hint !

Posted Image

Link spre comentariu

P1 ( volum ) poate fi inlocuit cu succes cu un comutator cu minim 12 pozitii conform recomandarilor lui ZAL ........

....cam putin......o sa-ti dai seama la orele 9-11 la comutator.......de la 93db in sus,la incinte,pasii trebuiesc multiplicati.

Pare cea mai neutra schema ( dpdv acustic )

Ba deloc......din contra,pentru un preu de linie deja sunt prea multe componente....IMHO.De ce ai nevoie de 6N6?(o lampa foarte colorata d.p.m.d.v.).Eu as merge pe un etaj cat mai simplu si pe componente de calitate.Daca nu doresti bateria,o poti inlocui cu un ansamblu format din 75ohmi paralel cu 2 x 2200uf fara probleme.Miezuri de transformatoare ai putea gasi aici,dublu C cu tola de 0,3 sau 0,1mm la o calitate ireprosabila si bobinajul il faci in house:http://www.diyaudio.com/forums/vendors- ... ost1884421Miezurile sunt nemtesti dublu C in genul asta:https://picasaweb.google.com/1155868376 ... NewFolder#

post-2926-139829309186_thumb.jpg

Link spre comentariu

..........O lampa foarte muzicala ,naturala si tot mai apreciata aici...(italia) 6H8C....perfecte C core-urile tale mai putin bridele se vede ca sunt improvizate ....eu folosesc una sau 2 bride in functie de dimensiunea C urilor adica la 4 c-uri folosesc 4 bride fixarea separata la 2 c uri e mult mai precisa ....acuma fiecare cum se descurca.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări