danzup Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 eu ma gandesc la asa ceva : cu attenuatorul meu cu relee si selectii plus ceva ca aici (numai partea de baxendall) : E adevarat ca ne indepartam de ideea de simplu , mai ales ca apare si un microcontoller si o telecomanda si un LCD .... Link spre comentariu
danzup Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Sau un preamplificator laudat de audiophilii olandezi , germani si englezi (atentie ce lampi sunt acolo !!!) ei folosesc fie condensatoare fie PIO rusesti fie Jensen Aur/Argint si Nichicon/Wima pe filtraj si rezistente Mills seria 1% . Pentru alimentare folosesc transformatoare dublu C si socuri de filtraj . Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Classic one... cu c3 dus la 4,7 microF Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 danzup de unde pe criza asta 6n30p??? pentru D3a am gasit ceva: http://www.hifitubes.nl/catalog/siemens-d3a-p-183.html si scrie mai jos: Tubes are tested with Amplitrex AT1000 on true mutual conductance, plate current and leakagedar ... poate pe afara este vopsit gardul si inauntru este leopardul. S-a mai adus in discutie lampa asta 6N30P dar problema a fost ca este scumpa si risti sa cumperi 6N6P (http://www.klausmobile.narod.ru/testerfiles/6n30p.htm) Link spre comentariu
felixx Postat Septembrie 2, 2011 Partajează Postat Septembrie 2, 2011 Am folosit pentru un client 6H30 (cred ca mai am 2 buc.) pe o schema de preu de linie...ceva de genul asta: http://digilander.libero.it/paeng/a_6h3 ... preamp.htm si a fost comparat cu o linie facut cu 5842. Ca echilibru tonal,ultimul a iesit mai bine. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Daca nu aveti 6N30 puteti monta triodele din 6N23 ( ECC88 etc ) in paralel , este o structura echivalenta functionala foarte buna . Si mult mai ieftina !!! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 hpavictor ma indoiesc ca triodele din 6N23 ( ECC88 etc ) in paralel ar bate macar pe umar 6N30. Oricum lampa asta este cam rara pe la noi pe forum. Pe la vanzari nu am vazut deloc lampa asta. Pana acum doi useri (care au scris ca au 2 bucati) ar fi singurii posesori de 6N30. (si banuiesc ca NOS). Dar na, cand nu ai este clar ca trebuie sa gasesti un inlocuitor. Link spre comentariu
felixx Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Ale mele sunt ambele din 07/1986,acelasi carton,niciodata folosite. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Cred că ai vrut să ne faci rău cu F2A-urile. Link spre comentariu
felixx Postat Septembrie 3, 2011 Partajează Postat Septembrie 3, 2011 Se nimerise sa fie langa sticlele alea....... Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 4, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2011 Cred ca ar putea fi construit exact ca in schema de baza , dar cu ECC88 ( 6N23 etc ) si alimentat la 150V bine filtrat ( CLC ) , cu modificarea lui @gabriele de a mari C3 de pe iesire la o valoare cat mai mare , oricum peste 3,3 microFarazi . P1 ( volum ) poate fi inlocuit cu succes cu un comutator cu minim 12 pozitii conform recomandarilor lui ZAL ........ Pare cea mai neutra schema ( dpdv acustic ) si relativ usor de construit . Este de retinut si ideea cu reglajul pasiv al incintelor pentru echilibru sonor ( tunning-ul acustic al camerei de auditie ) . Multumesc lui @danzup , @ gabriele , @ZAL si @felixx pentru hint ! Link spre comentariu
felixx Postat Septembrie 4, 2011 Partajează Postat Septembrie 4, 2011 P1 ( volum ) poate fi inlocuit cu succes cu un comutator cu minim 12 pozitii conform recomandarilor lui ZAL ............cam putin......o sa-ti dai seama la orele 9-11 la comutator.......de la 93db in sus,la incinte,pasii trebuiesc multiplicati.Pare cea mai neutra schema ( dpdv acustic )Ba deloc......din contra,pentru un preu de linie deja sunt prea multe componente....IMHO.De ce ai nevoie de 6N6?(o lampa foarte colorata d.p.m.d.v.).Eu as merge pe un etaj cat mai simplu si pe componente de calitate.Daca nu doresti bateria,o poti inlocui cu un ansamblu format din 75ohmi paralel cu 2 x 2200uf fara probleme.Miezuri de transformatoare ai putea gasi aici,dublu C cu tola de 0,3 sau 0,1mm la o calitate ireprosabila si bobinajul il faci in house:http://www.diyaudio.com/forums/vendors- ... ost1884421Miezurile sunt nemtesti dublu C in genul asta:https://picasaweb.google.com/1155868376 ... NewFolder# Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 ..........O lampa foarte muzicala ,naturala si tot mai apreciata aici...(italia) 6H8C....perfecte C core-urile tale mai putin bridele se vede ca sunt improvizate ....eu folosesc una sau 2 bride in functie de dimensiunea C urilor adica la 4 c-uri folosesc 4 bride fixarea separata la 2 c uri e mult mai precisa ....acuma fiecare cum se descurca. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Poate i-o plăcea ăsta lui Victoraş: Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 10, 2011 Partajează Postat Septembrie 10, 2011 A pierit interesul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum