Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator simplu

hpavictor

Postări Recomandate

Eu cred ca un preamplificator simplu, trebui sa fie cu lampi care se pot gasi usor, 6J1P fiind exemplul ideal, dar pentru RIAA, care este tinta mea, nu am gasit decat o schema.O alta varianta RIAA, ar fi tot cu duble triode rusesti si ar fi benefic orice comentariu al celor care cunosc domeniul, pentru a le pune in lucru.

Preamplif RIAA cu 6J1P.pdf

post-13427-139829304218_thumb.gif

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 83
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

22

• hpavictor

14

• felixx

8

• mișa

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da , dar sa fie simplu ! Nu ce ati descris mai sus...........

Ce să fie simplu? Preul în ansamblu, sau părţile mari (preu, selector, sursă)?Iniţial ai stabilit alte cerinţe, care sînt cele finale, ca să nu ajungem iar la contraziceri şi bătut cîmpii cu graţie.P.S. Să spui dacă am voie să postez aici, am uitat să-ţi cer voie. :smt064
Link spre comentariu

Varianta "simpla" pentru care as opta:-417A/5842 cu iesire pe traf sau nu......cu sursa de alimentare pe tub (5Y3 sau similar) cu L,C,L,C,R(fct. de Ua),C.........(10H,47uf,10H,47uf,12K-15K,120uf).-optiunea mai ieftina pentru tuburi ... 6N23,6H30-selector intrari mecanic ELMA sau similar/maxim 4 intrari.-atenuator mecanic (eventual comandat electric/motor/telecomanda,etc) de calitate.Pentru variante as alege potentiometre de la Penny and Gilles (unul din cei mai buni in pro audio/video),Vishay-Sfernice (un foarte bun pret/calitate) si as sta departe de toate variantele ieftine de la Alps.Fac o paranteza pentru a da un sfat celor care isi doresc DACT sau variantele lor ...Goldpoint,etc. si care folosesc aceeasi platforma mecanica a acestora:Pastilele au depunere de aur putina si in cel mai "scurt timp" apar probleme.Deasemenea datorita faptului ca nu sunt capsulate ermetic,apar probleme datorita prafului.Necesita curatare la anumite intervale de timp.Mecanica/detenta nu este chiar foarte buna.Daca optiunea ar fi catre un atenuator mecanic,Shallco sau Seiden au o constructie robusta dar necesita atasarea de rezistente si echilibrarea lor.

Link spre comentariu

La schema initiala propusa de victor partea activa mie personal nu-mi place de fapt sunt satul de ea ...am facuto in zeci de exemplare :nebunrau: de asemeni recomand sursa de alimentare neaparat separata (fizic) sunt numai avantaje + ca face buna impresie :dans:

Link spre comentariu

Un foarte bun selector de intrari pote fi costruit montind circular relee reed ( cele din poza) iar butonul deplaseaza un mic magnet permanent prin dreptul lor. O constructie mecanica corecta, dupa citeva experimente asigura superfiabilitate si calitate. Eu am facut comutator pentru volum in felul asta cu 2X24 relee si un magnet mic.

post-7306-139829305116_thumb.jpg

Link spre comentariu

Trebuie ţinut cont că majoritatea electroniştilor nu sînt în stare să dea 2 găuri aliniate într-o tablă, de unde talent de ceasornicar? E nevoie de ceva simplu mecanic, gata făcut, doar să-i lipeşti firele.

Link spre comentariu

Eu nu glumeam, sînt destule exemple de electronişti eminenţi, dar dotaţi cu cîte două mîni stîngi. Prin alte părţi se cumpără totul gata pregătit de montare şi apoi montatorii se laudă cu ''realizarea'' şi încep să-şi dea aere audiofile.P.S. Iată un cuvînt neaoş românesc intrat pe filieră franceză în terminologia tehnică: montaj - vine de la termenul ciobănesc ''monta oilor'', adică... :sex:

Link spre comentariu

.... :jytuiyu ...credeam ca va fi un topic , constructiv , dar vad ca lumea da cate o schema , poza si nu se da nici un raspuns la obiect si incet , incet , ajunge subiect de Bodega :da pacat , eu cel putin doream sa iasa ceva bun , sa se finalizeze un proiect .Se pare ca fiecare pe cont propriu .....

Link spre comentariu

Ideea rotactorului cu magnețel si relee reed este intr-adevar eleganta, dar dificilă de realizat practic.Mult mai la îndemînă de finalizat este ideea cu un rotactor cu contacte mecanice achiziționat sau recuperat de undeva (eu am două scoase dintr-un aparat Tesla și par foarte robuste, numai bune de folosit).PS: pînă acum am folosit cea mai simplă variantă de comutator de intrări: un sumator rezistiv plus întreruptoarele de rețea de la aparatele conectate la amplificator. Și e la ofertă, am mixer inclus :94

Link spre comentariu

Schema de corector data de iulidan2 este mai buna, de fapt eu le-am incercat pe amindoua cu un corector anti RIIA si am constatat o corectie cu sub 0,5dB eroare pt ea, in plus nivelul de amplificare este corect , pt schema cu e88cc mai este nevoie de inca o trioda fiindca semnalul de iesire la 1Khz este de aprox 80mV iar eroarea de corectie la frecvente joase este in jur de 0,8dB

Link spre comentariu
Vizitator viobio

interesanta discutia ,pina acumparerea mea este ca singurul sunet pur de lampa este urmatorul lantpickup+preu RIIA pe tub+etaj final pe tub semnalul din CD este tot digital,faza cu sunet de lampa e FRECTIEdeci nu are rost munca cu un asemenea preu sau pentru unii care se mint singuri cu urmatoarea fraza" daca trec semnalul prin lampa capata sunet de lampa" :ras: ,are sans aceasta muncaschema propusa este EXTREM de simpa si abordabila de oricine,totusi sunt curios cum se comporta iesirea acelui SRPP ,daca livreaza semnal unui amplif pe tranzistori si injecteaza in el cam 10V audiobafta si SUCCESURI la acest proiect

Link spre comentariu

Exact asta urmaresc, pick-up - preu pe lampi si sa atac un etaj final cu lampi.De asta am prezentat numai scheme cu RIAA si multumesc celor care m-au incurajat sa abordez aceasta schema.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări