Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

12v la 60a

Postări Recomandate

am si eu nevoie de o schema de sursa in comutatie de la 220v la 12v/60a cu randament cit mai ridicat si trafurile sa le pot face la miina... pot fi 2 surse puse in paralal sau chiar 2surse de 30a si o sa le fac in aceasi cutie :) . pm sau pute-ti posta aici. ms mult. ps: ma gindeam sa modific una atx de pc si sa renut la celelalte tensiun,,,,,dar am citeva probleme cu traful,,,, si nu am altul...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Nu cred ca merge sursa ATX. Cred ca treaba e mai dificila decat pare ptr ca puterea de intrare e cam de (12V*60A)/0.75=960W adica aprox 1KW. Cred ca trebuie luata de la inceput, nu merge modificata una de PC ca nu tine traful. Parerea mea... si La multi ani cu sanatate pe 2K+6! :partyman: Cirip

Link spre comentariu

Aici sunt ceva probleme: una e cu infasurarile, nu cred ca sarma folosita e suficient de groasa pentru un asemenea curent, iar a doua e dimensiunea trafului. De aici cel mai probabil e ca o sa iti rasara alte doua probleme, in primul rand s-ar putea sa se satureze miezul la puterea maxima de care ai tu nevoie, second: s-ar putea sa nu iti incapa infasurarile in el deoarece va trebui sa folosesti sarma mai groasa. De asemenea, o sa ai si probleme cu racirea miezului, deoarece fiind mic, disipa destul de prost caldura. Schema trebuie de asemenea regandita, mai ales partea de redresare sincrona. Gandeste-te ca in sarcina maxima, o dioda o sa iti disipe in conductie (daca folosesti redresare cu diode schootky duble) undeva pe la 12W/dioda, adica 24W per capsula, presupunand ca ai o cadere de 0,4V pe ea. Redresarea sincrona cu mosfeturi iti ofera un avantaj clar, deoarece daca folosesti ca si element de redresare sa zicem un HEXFET IRFP3703 (http://www.irf.com), cu Rdson de 2,8 mOhm, o sa disipe in conductie undeva pe la 10W. La redresarea sincrona va trebui sa folosesti si un circuit special de comanda, de gen LTC3900 (http://www.linear.com)

/pisoiu

Link spre comentariu

eu chiar scrisesem mai sus ca trebuie facut alt traf daca folosesc o sursa de pc. miezuri pt traf se gasesc in bazar de pin la 100khz-150khz iar tabele cu calcule am gasit pe net la greu. cu cit cresti frecventa de lucru scade dimnsiunea trafuluii... deci ,,,, ar fi mai siplu de facut. automat tre sa schimb si redresarea si tranzistoarlee din intrare... oricum eu o folosesc pt niste lampi.... asa ca mere redresare monoalternanta.( doar o dioda cu un c si ceva pt a nu oscila ) sursa as vrea sa aiba randament mai mare.. cam pe la 0.9.. am gasit niste scheme si erau super. plus ca am acasa o sursa de server de 350w (reali cred) si are 12vcc /20a daca schimb cite ceva prin ea cred ca o poat face la 60a, ps: cu o protectie la scurt as putea sa o folosesc si la sudat ..... poate totusi are careva si o schema... ca sa fac comparatii cu ce am eu. ms mult.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator zozi

Crde-ma ca am incercat, dar nu merge. O baterie de 100 Ah se descarca in citeva ore, cand testam mai multe amplificatoare in regim fortat, in plus mai sunt legate cateva radio-Cd-uri auto, pe peretele demo. Tot trebuie sa incarci si bateria, asa ca m-am gandit ca e mai elegant cu o sursa puternica si stabila.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Pai si tu vrei sa testezi amp auto cu 60A? :toimonster: Poti testa amplif de maxim 400W cu acest curent, tinind cont de randamentul amplifului si al sursei...O baterie BUNA de 75A/h are un curent de scurt de minim 600A ceea ce ajunge la suprasarcini mari in teste...Recomand o sursa gindita bine de 14 v si citeva zeci de amperi dupa care urmeaza un acumulator de minim 45A/h sau un redresor automat cu tiristor care sa "incarce permanent" acumulatorul solicitat... :snakeman: Nu ar fi de lepadat nici un condensator de 1F pus in paralel pe acumulator... :rock: Sfatul meu... :smt003

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări