Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor intrare si iesire preamplificator

fritz_vali

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fritz_vali

6

• zal

3

• liviu

2

• Marian

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E preu de microfon stereo din combină Sony, e suficient să iei schema de bază a integratului şi descoperi imediat intrările (jack-urile mici) şi ieşirile. :limb: Observ că provine de la mine, l-am vîndut acum vreo 2-3 ani, ştiu că însemnasem alimentările şi ieşirile, nu se mai văd?

Link spre comentariu

E preu de microfon stereo din combină Sony, e suficient să iei schema de bază a integratului şi descoperi imediat intrările (jack-urile mici) şi ieşirile.Observ că provine de la mine, l-am vîndut acum vreo 2-3 ani, ştiu că însemnasem alimentările şi ieşirirle, nu se mai văd?

asa am crezut si eu la inceput dar , imi este frica sa nu ard ori sursa de semnal ori integratul! de asta astept pareri sa stiu sigur!
Link spre comentariu

Condensatori ptr decuplare pe alimentare (100uF), dar şi cei ptr calea de semnal se aflau pe placa de bază a combinei, din păcate nu mai reţin valorile, dar unii de 10uF ar fi suficienţi. Alimentarea poate fi +/-9...15V.

Link spre comentariu

Condensatori ptr decuplare pe alimentare (100uF), dar şi cei ptr calea de semnal se aflau pe placa de bază a combinei, din păcate nu mai reţin valorile, dar unii de 10uF ar fi suficienţi. Alimentarea poate fi +/-9...15V.

deci in concluzie intrarile sunt prin cele 2 jackuri mama! alimentarea este unde am notat eu .... mai ramane iesirea :cry: inca mai caut..... :sparge:
Link spre comentariu

deci in concluzie intrarile sunt prin cele 2 jackuri mama! alimentarea este unde am notat eu .... mai ramane iesirea :cry: inca mai caut..... :sparge:

@fritz_vali dar ce este atat de greu sa verifici pdf-ul CI-urilor? M5218AL Pdf, acolo vei gasi conexiunile la pini si de acolo e simplu de cautat pe placa.
Link spre comentariu

@fritz_vali dar ce este atat de greu sa verifici pdf-ul CI-urilor? M5218AL Pdf, acolo vei gasi conexiunile la pini si de acolo e simplu de cautat pe placa.
ai dreptate marian, dar am verificat(stiu schema operationalului ) dar nu corespunde ca in datasheet ! de exemplu la un ic pini 6 si 7 sunt uniti iar in schema din pdf spune ca 7 este OUT (AICI ESTE UNA DIN ABERATIILE PE CARE LEAM INTALNIT) binenteles dupa cond si rezist aceea!
Link spre comentariu

Nu e greu să scoţi schema şi să te lămureşti, aşa ar proceda un electronist. Există scheme în care intrarea inversoare e legată direct la ieşire.

poate maine am sa desenez schema si o postez aici
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

m-am uitat mai atent pe cablaj si am dedus ceva pe acolo.detii 2 circuite , deci 2 preamplificatoare.circuitul de sus , detine o iesire(pentru ca sunt legate impreuna cu ajutorul unor rezistente) si 2 intrari.pe cablaj , acolo unde ai marcat alimentarea montajului (sunt 8 gauri cu iesiri , intrari , alimentare)pe partea din dreapta detii alimentarea care e marcata , iar pe partea din stanga , la gaura numarul 1 ai iesirea circuitului de sus ,la gauriile 2 si 3 , ai 2 intrari la circuitul de sus.uf , sper ca m-am exprimat cat de cat.la celalalt circuit , nu stiu exact cum sta treaba .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări