Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa defecta / receiver Dolce

mecaboy

Postări Recomandate

Schimba toti electrolitici ,tensiunea o stabilizeaza integratul dupa feedback-ul primit prin optocuplor ,tensiunea trebuie sa fie fixa si oricum cu voltmetru nu vezi spiturile de tensiune .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

5

• mecaboy

5

• johnnyioan

4

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am inlocuit ci DL0165R, la masurarea tensiunilor am costatat ca asestea variaza intre anumite limite! este OK? sau tre sa schimb si ceva condensatori elecrolitici !? reciverul functioneaza numai ca procrsorul se incalzeste putin...ce sa mai schimb sa am o tensiune continua?

Testeaza sursa deconectata de la receptor, nu se vede in pozele din pagina anterioara dar banuiesc ca sursa are totusi o sarcina minima inclusa pe placa, astfel incat alimenteaza sursa si testeaza-o fara a fi conectata la receptor, daca si in gol tensiunile variaza atunci e bai, deoarece sursa este stabilizata, sau cel putin ar trebui sa fie devreme ce exista un opto pe placa, a nu se intelege ca optocuplorul stabilizeaza tensiunea, el este doar un intermediar menit sa izoleze iesirea de retea si in acelasi timp sa faciliteze comunicarea intre amplificatorul de eroare al controller-ului si iesire. Asadar daca exista pe placa o sarcina minima ( o rezistenta conectata pe iesire ) atunci verifica sursa in gol si vezi cum se prezinta iesirea care ar trebui sa fie cat mai fixa.
Link spre comentariu

masurata fara a fi conectata in circuit sursa genereaza o tensiune care pulseaza...la secunda! masurata in circuit tensiunea e ok iar reciverul functioneaza ! nu stiu cat e de bine...dar din moment ce merge...am mai avut o problema cu un reciver de la digi(nu se aprindea deloc) la care era bombat un condensator de 1000 microF la 10 v l-am schimbat si reciveru merge ca nouacuma Dumnezeu cu mila

Link spre comentariu

Asta inseamna ca sursa nu are o sarcina minima inclusa pe placa, fara de care nu poate functiona corect, daca spui ca in sarcina tensiunea este stabila atunci nu sunt probleme, sursa este in regula, pentru siguranta daca poti schimba electroliticii.

Link spre comentariu

Da' nici macar un 5V nu ai prin iesirile alea de la sursa?Te intreb ca deobicei sursele astea au o tensiune de 5v stabilizata care alimenteaza circuitele logice de pe placa cealalta, una peste alta conzii aia sunt deobicei cu buba, asa ca schimba-i pe toti ca sa fii sigur in rest vad ca functioneazaP.S. Cand se duce acel DL0... nu mai functioneaza nimic asa ca si cel original este bun, stabilizarea tensiunilor facandu-se asa cum ti-a zis Marian mai sus

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator rosix

Pentru cine se mai incumeteaza sa repare sursa la astfel de chinezarii:

- am readus la viata un astfel de receiver schimband, cum scrie si mai sus, urmatorii condensatori electrolitici:

C2, C5 -1000u / 10v

C9 - 220u /50v

C7, C17 - 220u /25v

C12 - 47 u/50v

Nu am avut cu ce sa-i masor asa ca am optat sa-i schimb in bloc.

condensatorii i-am luat de la Maica Domnului, m-au costat cca. 6 lei

am vrut sa schimb si C1 - 47u/450v, dar nu am gasit, l-am masurat insa pe cel vechi la un nene de acolo si mi-a zis ca-i bun si l-am pus la loc.

Atentie: C17 - 220u /25v trebuie pozitionat invers decat e inscriptionat pe placa - din motive bizare e marcat gresit si am pocnit doi condensatori pozitionandu-i cum scrie acolo, dupa care m-am uitat pe o poza cu sursa si ...surpriza C17 trebuie pus cu minusul in partea de sus si nu cum indica pe cablaj.

post-32252-139829644025_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

va salut ,la fel acelasi defect am si eu in sursa ,la un receiver dolce ,nu se aprinde nimic pe afisaj ,am ceva tensiuni de -10 v, 12, v 30 v, dar pulsatorii si se incing rezistentele r2, r7.Am masurat diode, tz si sunt buni, conzii deasemeni i-am schimbat si la fel .Sa fie c.i integrat de vina?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări