Administratori Badman Postat Septembrie 18, 2011 Administratori Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Am facut curat aici Pentru orice nu are legatura cu Spindle-ul din primul post al acestui subiect va rog sa deschideti subiecte separateSubiectele comerciale la Vanzari Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 18, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Axa z la cnc-ul mai jos prezentat este o axa bine definita THK KR, este foarte precisa si foarte solida. Nu se poate da in ea un filet sau vreo gaura (nici chiar cu carbura). Este cimentata integral, tot ce s-a dat in ea a fost inainte de tratament. acum este sticla. Se pate folosi cu succes la orice cnc (mare - mic), iar daca se folosesc motoare de frezare mari, se mai pot pune 2 ghidaje liniare in laterale si va fi axa perfecta. Nici o axa facuta cu corp de dural, sau alte materiale nu o va razbi pe asta. M-am apucat sa construiesc si o axa rotativa pentru motorul de frezare (de fapt 2 ca eu totdeauna cand fac ceva fac in dublu exemplar).Am eliminat cureaua si s-au folosit 3 cabluri de otel de mare precizie. Axa (freza) se va putea roti la 350grade (vertical - orizontal) si se va putea face aproape orice frezare in orice unghi. Voi folosi pe ea un motor de frezare in prima auditie de 60000rot/min/ 0,5NM cu er11 in cap.Sa speram ca va iesi ceva cu randament maxim.Totodata am avut si noroc si am achizitionat si 3 controllere nc-pod cu 6 axe pe usb. Avantajul la tipul asta de controller este ca un baiat destept a aruncat plugin-ul pe artsoft si merge perfect cu mach3 pe usb. De cativa ani il cautam, dar nici pe ebay nu l-am gasit. Are si sd-card pe el.Am inteles ca taticul acestui controller si-a cam dat demisia din companie cu tot cu dreptul de proprietate pe el. Link spre comentariu
Vizitator mugurg Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 mincof, o idee: pentru racirea unui motor (3 faze, BL) nu merg folosite 2 pastile Peltier? Alea se fac gheatza in cam 2-3 minute, si ma gandeam ca 2 pastile de 4x4cm fiecare, atasate diametral opus pe motor, l-ar raci de l-ar lua dracul. zic si eu... ca sa nu le platesc aiurea... Link spre comentariu
cnc_step Postat Octombrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2011 mincof, o idee: pentru racirea unui motor (3 faze, BL) nu merg folosite 2 pastile Peltier? Alea se fac gheatza in cam 2-3 minute, si ma gandeam ca 2 pastile de 4x4cm fiecare, atasate diametral opus pe motor, l-ar raci de l-ar lua dracul. zic si eu... ca sa nu le platesc aiurea...In principiu trebuie sa racesti carcasa motorului. Statorul este inchis complect ca sa nu intre mizerie (asa este la orice motor de frezare profesional).Deci practic tu trebuie sa introduci motorul intr-o carcasa unde vei avea pereti dubli (motorul si carcasa), pui un ventilator deasupra si ii faci racirea printre pereti. Poti sa faci sistemul cu pastila deasupra ventilatorului sa traga aer rece sa-l raceasca. Varianta cu ele lipite pe carcasa, nu o recomand ca nu stiu la cate grade sub zero rezista rasina de la stator, si oricum pastila trebuie sa fie arcuita sa se aseze perfect pe stator. Oricum ele sunt o varianta ca sunt ieftine, dar ajutate de ventilator ca la aer-ul conditionat. Link spre comentariu
Vizitator mugurg Postat Octombrie 15, 2011 Partajează Postat Octombrie 15, 2011 ok, o sa fac cu ventilator. mersi. Link spre comentariu
cnc_step Postat Noiembrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Avand motorul asta mare de frezare, nu puteam sa strang penseta ca avea cap de cheie 1,3" (cheie de 33). Eu avand cheie de 32, m-am gandit sa-i fac un facelift,...sa-l fac de 32. Azi am pus cnc-ul asta mai mic sa munceasca un pic pe otel. Am vrut sa vad cum se comporta. Ne-avand freza de 1/8 pentru otel am pus una cu carbura pentru material compozit(fibra de sticla, textolit, fibra de carbon, etc.). Surpriza a fost maxima, cand am vazut ca merge frumos cu adancime de 0,1mm. Mentionez ca motorul de frezare este alimentat la 12v. Am facut 10 drumuri cu ea, si am rezolvat problema. Se poate vedea aici: http://www.youtube.com/watch?v=QsLu645y3cM Mentionez ca cnc-ul este cel prezentat aici mai jos in topic. Link spre comentariu
cnc_step Postat Noiembrie 22, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 Si o frezare mica de precizie in aluminiu: http://www.youtube.com/watch?v=SoahBR5H5qE Freza este aceasi care am folosit-o la otel, diametru de 2 mm, speciala pentru materiale compozite si nu neferoase sau feroase. Aici in filmare s-a intrat in dural cu 0,3mm, este o frezare laterala. Practic este componenta 2 de la axa z pentru motorul mare de frezare Giordano Colombo. Saptamana viitoare vreau sa-l montez pe cnc-ul mare (dar asta inseamna inca o cheltuiala din extra buget (nu din cel al casei)). Deci daca voi reusi sa dau cnc-ul asta mic, la o perioada de 10 zile voi posta cnc-ul mare de 3,5m/2m. Daca va intrebati de ce sunt atatea gauri pe placa de aluminiu, raspund ca am luat in calcul varianta cu sine si patine (1), cat si cu axe cimentate cu rulmenti cu bile (sau combinata si cu lagare) (2). Cred ca o sa aleg a doua varianta ca la axa z este mai buna decat prima. Cine are nelamuriri la ce am afirmat pot sa-i dau raspuns. Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Salut, si eu sunt interesat de un cap de frezare. Uitativa va rog si aici: www.cnc-dag50.it , la sectiunea download-mecanica-fisierul-mandrino. Trebuie sa va inregistrati. Vreau si eu sa il realizez dar costa mult rulmentii aia de precizie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum