cnc_step Postat Septembrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2011 draga minicof, scuze in primul rand de n-ul in plus. Parca imi pare rau ca am fost plecat azi si nu am prins discutiile interesante de pe forum. in alta ordine de ideei ma bucur pentru cercetarile tale in domeniul motoarelor de frezare de inalta turatie. daca vei ajunge vreodata sa produci la scara industriala te rog sa imi spui si mie, poate putem utiliza si motoarele tale. din cate am observat imi tot pui la indoiala competenta, daca consideri ca esti suficient de bun sau mai bun decat mine, te asteptam la un interviu, ne-ar prinde bine o persoana in cunostiinta de cauza. spor la mesterit si invatat! alex Dar parca tot trebuie sa-ti raspund un pic, ca ma racaie: Nu stiu unde ti-am pus la indoiala competenta, dar daca tu si acum crezi ca motoarele isel sunt mai bune calitate - pret - precizie decat colombo, atunci ramane loc de o intrebare. Te-ai aruncat pe forum cu racaiala cand am spus ca giordano colombo este tatal motoarelor de frezare pe la majoritatea capitalistilor. Mie imi place sa recunosc unde gresesc, daca fac un produs stiu unde sa-l clasez, nu trebuie neaparat sa fiu pe podium, dar nu pot sa ma contrazic cu o firma care de 50 de ani sta pe podium la profesionale, cu un produs de-al meu intre hobby si profi. Iar problema cu motorul de frezare stil jager, presupun ca esti si electronist (asa mi-aduc eu aminte cand am vorbit acum vreo...ani), nu cred ca este atat de greu sa faci un motor de frezare, sau sa-i stii principiul. Esti constient ca motoarele jager sunt pe principiul motoarelor de aeromodele, cu rotorul cu 3-7 magneti neo. Nu trebuie decat sa schimbi rotorul cu un ax care in cap are o mandrina er, sa pui rulmenti de precizie, sa gasesti o varianta de stator (bobina) foarte buna, si sa-i faci o racire perfecta. Pentru ca si motoarele jager, daca le lasi fara racire se duc naiba (se demagnetizeaza rotorul, si se topeste cam tot ce este prin el). Toti spun: mama ce tari sunt aia de la jager. Dar eu, tu, el, ei - au incercat vreodata sa puna mana sa construiasca un motor bun de frezare? Nu, pentru ca aia sunt tari si noi suntem lenesi. Cred ca daca ne dam silinta putem scoate ceva la fel de bun, sau poate mai bun ca altii. Avem bani de ferrari, dar nu avem bani de gandit si de construit. Astia suntem noi romanii. Acum chiar ca ma opresc. Am achizitionat de curiozitate asa ceva de la wolfgang (in poza). Am dat o gramada de bani pe el, puteam sa-mi iau un motor de 400hz la banii astia. Dar am vrut sa inteleg ceva: cum de sta comparatorul pe zero (0,0001). L-am desfacut si am ramas uimit. este o constructie care o faci intr-o zi. Culmea este ca trece prin aluminiu la 0,3 adancime ca prin branza. Si cu avans destul de mare. Asa ceva trebuie sa facem si noi, sa gandim si sa producem. Link spre comentariu
Drakulya Postat Septembrie 14, 2011 Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Inteleg ca ati achizitionat ceea ce se vede in poza.Cu ceva timp in urma am deschis si eu un subiect pe aceias tema.Am rugamintea de a-mi comunica ce scrie pe eticheta motorului (Tensiune,putere etc)Ce tip de motor se mai poate folosii ?. Cine poate executa un astfel de sistem de frezare.O ultima intrebare... ce nivel de zgomot are in functionare?.Multumesc ! Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2011 Inteleg ca ati achizitionat ceea ce se vede in poza.Cu ceva timp in urma am deschis si eu un subiect pe aceias tema.Am rugamintea de a-mi comunica ce scrie pe eticheta motorului (Tensiune,putere etc)Ce tip de motor se mai poate folosii ?. Cine poate executa un astfel de sistem de frezare.O ultima intrebare... ce nivel de zgomot are in functionare?.Multumesc !Asta care l-am luat eu are un motor de 12v/3A la vreo 15000rot.Cea mai buna solutie este un motor de la o bormasina pe acumulator 15-24v, se scoate reductorul si are o turatie de 15000rot, si o putere foarte mare.Uite aici o adresa de youtube cu motorul din seria mai veche : Sau aici: http://www.youtube.com/watch?v=g2YY6anRIRYSau aici cu filmare in aluminiu: Il am si pe asta care este in filmare.Este bine sa vezi toate cele 5 postari ale autorului.Deci am spus ca l-am desfacut, si am dezvoltat eu unul cu cap de penseta er16.Maine sau poimaine il pun aici, ca va fi gata.Mai am unul cu er11, si unul cu er8 in constructie. Problema este ca ies cam scumpute daca nu faci rabat la rulmenti si pui cp4.Zgomotul este practic zgomotul motorului, dar daca ai un motor de aeromodele in 3 faze brushless si ii faci un sistem de racire bun, te-ai scos cu ceva super profi. Cureaua si fulia HDT Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2011 Aproape am finalizat un cartus cu er16. Are 4 rulmenti seria 7001 cp4 (2 fata, 2 sapte), bucsi de strangere a bilelor pe camasa in interior (se actioneaza fulia si strange toti 4 rulmenti). Pretul a fost undeva pe la 900 ron (rulmentii sunt scumpi). Numai inox s-a folosit de cea mai buna calitate.Actionarea va fi cu un motor si o curea cu dinti. Va fi folosit la turatii pana in 10000rot/min pentru prelucrari manuale cat si cnc.Urmatorul va fi prezentat aici cu cap er11, motor de 56000rot/min brushless, cam ca un jager. Link spre comentariu
katran Postat Septembrie 16, 2011 Partajează Postat Septembrie 16, 2011 Ne dai niste dimensiuni ? Lungime , diametru ... TIR , greutate ... eventual un pret ? M-ar interesa pentru un gravor de viteza ... Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2011 Ne dai niste dimensiuni ? Lungime , diametru ... TIR , greutate ... eventual un pret ? M-ar interesa pentru un gravor de viteza ...Pai pretul cat m-a dus am scris : 900ron (rulmentii 7001cp4 = 150 ron buc. ( skf=475 ron/buc.)).Lungime totala (include tot) - 200mm (asa am constatat eu lungimea cea mai buna);Diametrul l-am pastrat standard Kress - Proxxon - 43mmGreutate totala cum este in poza (fara curea, fara suport motor si fara motor) - 1600gr.TIR pe ax - 0.004TIR total pe coada frezei - 0.009 ( de fapt a iesit asa pentru ca cam asta este tir-ul pensei de 0.008 + tir-ul axului).Ce este de remarcat, fiind motorul pe curea, daca il pun pe alt suport unde nu are contact cu cartusul, vibratia este 0. Transmisia fiind pe curea. Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2011 Un sistem destept cel de la Wolfgang, mic, dar face foarte multa treaba. pentru gravat este ideal cu freze cu coada de 1/8.In rest face tot (bine-nteles cu adancimile corespunzatoare), frezeaza, "lucreaza". Daca pui un motor mai puternic, se bate cu unul profi.Axa z la cnc-ul asta se poate ridica sau cobora cu totul, am mers pe variana asta cu bratele mai inalte ca sa pot pune o menghina si o axa rotativa pe el.Bine-nteles ca la axa asta z am si varianta de prindere pe 43mm, pentru a se pune o freza kress, proxxon, sau cartusul care tocmai l-am finalizat.Cursa axei z este de 80mm, iar cursa cu care se poate ridica sau cobora tot ansamblul z mai este de +50mm si de -50mm.Axa y=720mm, axa x=375mm.Este un cnc de mare precizie, avand pe axe si ghidaje liniare cu bile, cat si rulmenti cu bare cimentate. Pe axa x s-a mers pe varianta ghidajelor cu bile, cat si pe varianta lagarelor grafitate. Era sa uit, si absolut cam toate piesele facute dintr-o bucata bloc frezate (la ghidaje este musai a se lucra asa. Doar prinse in suruburi, in timp scurt se duc la plimbare din cote). Link spre comentariu
katran Postat Septembrie 17, 2011 Partajează Postat Septembrie 17, 2011 Vreau si eu un cartus ... din ala cu ER16 in bot . Nu negociez pretul , nu e stilul meu . Sau eventual sistemul complet ( cartus , motor , fulie , controller de turatie , fara sistemele de prindere ) . Multumesc . Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 17, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2011 Vreau si eu un cartus ... din ala cu ER16 in bot . Nu negociez pretul , nu e stilul meu . Sau eventual sistemul complet ( cartus , motor , fulie , controller de turatie , fara sistemele de prindere ) . Multumesc . Asta inseamna vreo 20 zile numai sa aduc niste sisteme de er16 cu tija de 150mm.Diseara o sa comand vreo 6buc. er16, er11 si er 8. Er8 sunt perfecte pentru cnc-urile mici (in special cele de cablaje). Apoi sa gasesc o sursa mai ieftina de rulmenti cp4, ca parca nu-mi vine sa dau atata pe ei. Ar trebui sa-ti faci timp sa-l faci singur, ca este placerea mai mare. In parte nu ai nevoie decat de carcasa (inox),suruburi inox, rulmenti, ax cu er16, 3 bucsi pentru auto strangere, fulia si un strung mai de precizie. Presupun ca de cartus este vorba, ca daca vrei cu motor brushless de inalta turatie (40-100000rot/min) fara fulie si curea, pot sa-ti fac unul, dar mai am o mica problema la sistemul de racire care o voi rezolva in curand (va fi pe principiul frigiderului (sper)). ps - incerc in paralel sa dezvolt si un ATC atasabil cam la orice ax (bine-nteles cu dimensiunile stiute din timp ale axului). Va fi pe principiul aer sau electromagneti ( de fapt pe principiul cel mai usor pentru mine de facut). Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 17, 2011 Administratori Partajează Postat Septembrie 17, 2011 Ha... ha... haAti vazut ca puteti discuta si cu realizari nu numai cu laude ? Acuma imi place discutia si astept cu interes proiecte noi Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 17, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2011 Ha... ha... haAti vazut ca puteti discuta si cu realizari nu numai cu laude ? Acuma imi place discutia si astept cu interes proiecte noiDe fapt nu a fost o lauda, a fost o lauda cu ce-am avut noroc sa cumpar, si din neant a aparut si zmeul pe imparat sa spuna ca de fapt el are motorul al mai cu muschi si mafiotul de colombo ca ar fi luat steroizi si nu este ce pare. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 17, 2011 Administratori Partajează Postat Septembrie 17, 2011 colombo oricum e cam mafiot, eu nu as da atatia bani pe un motor de ala nici sa fie poleit cu aur dar cum zici daca ai pus mana pe el la un pret decent atunci poti sa te lauzi dar nici sa-l ridici in slavi In fine, bine ca discutia sa axat in final pe ceva constructibil si as dori sa ramana tot asa... Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 17, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2011 colombo oricum e cam mafiot, eu nu as da atatia bani pe un motor de ala nici sa fie poleit cu aur dar cum zici daca ai pus mana pe el la un pret decent atunci poti sa te lauzi dar nici sa-l ridici in slavi In fine, bine ca discutia sa axat in final pe ceva constructibil si as dori sa ramana tot asa...Pai la un moment dat o sa dai bani pe un motor. Daca te uiti pe piata o sa observi ca preturile cam astea sunt la motoarele peste 5HP. Totul depinde de ce putere ai nevoie. Chiar si la Isel la un motor de 5-10HP cam tot pe aici este pretul. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 17, 2011 Administratori Partajează Postat Septembrie 17, 2011 Eu am alte surse de motoare si la fel de bune ca si a lu colombo doar ca la un pret mult mai decent Daca tot vorbim de spindle serioase, colombo nici nu viseaza la asa ceva http://www.fischerprecise.com/main/products/ eu am un spindle facut de precise in ani 50 si merge si acuma perfect si fara nici o vibratie sau semne de oboseala Hai sa nu mai returnam discutia si sa ne concentram asupra proiectelor Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 18, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Un test mic pe x si z. Faceam test si pe y, dar nu este gata suportul intre piulita surub si ansamblu axa x. CNC - 720/375/80mm http://www.youtube.com/watch?v=4NSh80zsBf8 Electronica folosita (drivere si controller) - Soc - Robotics, motor cu sistem frezare - Wolfgang Engineering, motoare - vexta,etc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum