cnc_step Postat August 21, 2011 Autor Partajează Postat August 21, 2011 Vorba lui Vasile ... daca reusesti sa scoti 10KW din reteaua monofazica , fara sa-ti ia foc tabloul , sau sa sara sigurantele pana in drum , inseamna ca ai instalatie electrica industriala ... Oricum , e clar ca nu se justifica folosirea unei puteri asa de mari pe un router CNC , decat in cazul aplicatiilor industriale ( mobila stil , lucrari de arta , etc ) . Doar ca informatie : ce greutate are motorul ? Ce sistem de pensete foloseste ?20kg, Are pe el er32, dar are pe site optional si capul er40.El normal este pentru er40 construit ca putere Link spre comentariu
cnc_step Postat August 21, 2011 Autor Partajează Postat August 21, 2011 Pentru Katran:Mai ai ceva sine lungi pe stoc de vanzare? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat August 21, 2011 Administratori Partajează Postat August 21, 2011 Intreaba-l pe PM si nu face dublu post, puteai scie in penultimul intrebarea Link spre comentariu
cnc_step Postat August 21, 2011 Autor Partajează Postat August 21, 2011 Intreaba-l pe PM si nu face dublu post, puteai scie in penultimul intrebareasorry. Link spre comentariu
cnc_step Postat August 26, 2011 Autor Partajează Postat August 26, 2011 Ce spune-ti de motorul asta?Tocmai am avut un noroc chior si l-am luat.M-am apucat sa construiesc noul cnc de 2m/2,5m. Voi utiliza motorul asta daca nu voi gasi sa fac un troc cu unul mai slab plus ceva diferenta.Va fi un cnc mai complicat construit, voi incerca sa-i dau o precizie cat mai spre zero. Si va fi astfel construit sa pot freza si aluminiu la marimea asta fara vibratii. Va avea in paralel si cap laser pentru taieri rapide, cat si cap plasma. Va fi un 3 in 1. Va fi numai cu suruburi cu bile, cu piulite rotative, si cu axe liniare combinate (ghidaj liniar plus bare rectificate). Barele rectificate vor fi in principal folosite pentru a opune rezistenta fortele actionate asupra profilului de aluminiu.Sper ca intr-o luna, doua sa fie gata in mare. Poze mai la final o sa pun.Deci: super motorul asta este disponibil la schimb cu unul de 2,2kw+diferenta, sau 2 motoare 2,2kw+1kw+dif.Mentionez ca are si suport pentru montare pe cnc.Valabil pentru cine cunoaste acest tip de motor de frezare. Link spre comentariu
Vizitator iselro Postat Septembrie 11, 2011 Partajează Postat Septembrie 11, 2011 Scuze sa te dezamagesc mincof, dar parerea mea este ca un echipament de care visezi tu (3 in 1) nu prea isi are rostul pentru ca nu va fi nici cal nici magar si nu vei putea obtine rezultate bune cu niciunul dintre capetele de lucru.Incepand de la constructie, unde pentru frezat ai nevoie de o masa rigida iar la plasma si laser o tava cu un gratar deasupra. Pentru frezare trebuie sa dimensionezi foarte mare batiul si axele (masa mare, inertie mare) ceea ce iti dauneaza mult la debitare unde viteza cat mai constanta de debitare este foarte importanta, in plus la debitare plasma+laser ai nevoie de un sistem adaptiv pt. compensarea axei Z (tabla se indoaie in timpul debitarii si tu trebuie sa pastrezi distanta intre capul de plasma si tabla constanta resp. distanta focala a laserului).Cu ce vrei sa actionezi axele? cu mpp? in ceea ce priveste timpul de executie, 2 luni este cam nerealist pt. asemenea echipament. am si eu o intrebare, de curiozitate, motorul tau de 7.5 kW, ce clasa de putere este, dupa mine max. S4 (max. 40% din timp la capacitate maxima), ce putere are in S1? (nu pare sa aiba peste 2 kW)spor la mesterit!alex Ce spune-ti de motorul asta?Tocmai am avut un noroc chior si l-am luat.M-am apucat sa construiesc noul cnc de 2m/2,5m. Voi utiliza motorul asta daca nu voi gasi sa fac un troc cu unul mai slab plus ceva diferenta.Va fi un cnc mai complicat construit, voi incerca sa-i dau o precizie cat mai spre zero. Si va fi astfel construit sa pot freza si aluminiu la marimea asta fara vibratii. Va avea in paralel si cap laser pentru taieri rapide, cat si cap plasma. Va fi un 3 in 1. Va fi numai cu suruburi cu bile, cu piulite rotative, si cu axe liniare combinate (ghidaj liniar plus bare rectificate). Barele rectificate vor fi in principal folosite pentru a opune rezistenta fortele actionate asupra profilului de aluminiu.Sper ca intr-o luna, doua sa fie gata in mare. Poze mai la final o sa pun.Deci: super motorul asta este disponibil la schimb cu unul de 2,2kw+diferenta, sau 2 motoare 2,2kw+1kw+dif.Mentionez ca are si suport pentru montare pe cnc.Valabil pentru cine cunoaste acest tip de motor de frezare. Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2011 Scuze sa te dezamagesc mincof, dar parerea mea este ca un echipament de care visezi tu (3 in 1) nu prea isi are rostul pentru ca nu va fi nici cal nici magar si nu vei putea obtine rezultate bune cu niciunul dintre capetele de lucru. Incepand de la constructie, unde pentru frezat ai nevoie de o masa rigida iar la plasma si laser o tava cu un gratar deasupra. Pentru frezare trebuie sa dimensionezi foarte mare batiul si axele (masa mare, inertie mare) ceea ce iti dauneaza mult la debitare unde viteza cat mai constanta de debitare este foarte importanta, in plus la debitare plasma+laser ai nevoie de un sistem adaptiv pt. compensarea axei Z (tabla se indoaie in timpul debitarii si tu trebuie sa pastrezi distanta intre capul de plasma si tabla constanta resp. distanta focala a laserului). Cu ce vrei sa actionezi axele? cu mpp? in ceea ce priveste timpul de executie, 2 luni este cam nerealist pt. asemenea echipament. am si eu o intrebare, de curiozitate, motorul tau de 7.5 kW, ce clasa de putere este, dupa mine max. S4 (max. 40% din timp la capacitate maxima), ce putere are in S1? (nu pare sa aiba peste 2 kW) spor la mesterit! alex Eu cand zic ca ma apuc de ceva ma apuc. Nu stiu cum faci tu calculele, dar iti povestesc ca eu le fac meserias. In primul rand sa termin cu motorul: Deci motorul are 10HP. Daca tu crezi ca cei de la Colombo se numesc Isel, te inseli. Deci acest motor are 10 cai putere nu in peak, continuu. Daca tu crezi ca un consum de 30,2A sau 17,5A in 3faze de 220/300hz inseamna 2,2 kw, atunci discutam degeaba. 2,2kw continuu daca vrei sa vezi ii scot cu un motor inrunner alimentat la 36v cu o turatie de 56000/2. Motorul asta l-am alimentat si spre surpriza mea este tatal motoarelor pe aici pe la noi. M-am jucat si cu motoare de frezare Isel, si nu pot sa zic la fel. Motorul asta are 400mm lungime totala si 150/150mm latime - grosime, 26kg. Motoarele de la Isel la marimile astea ce putere au (chiar si cele la 1000hz)? In al doilea rand sa vorbim de CNC-ul 3 intr-unul: Deci la adaptabilitatea intre freza - plasma si laser ma pricep foarte bine. Gandeste-te ca am facut vreo 12 ani trenuri de aterizare la BAC, plus restul care nu sunt asa importante. Deci un pic iti spun ca nu te pricepi, ai invatat in scoala ceva, si in fuga altceva. Distanta intre capul de plasma si tabla o pastrezi prin suportul care culiseaza intre tabla si capul de plasma si in momentul indoirii tablei, suportul se ridica sau coboara si compenseaza automat. Capul de plasma nu se va monta pe axa z, sau chiar daca se minteaza pe axa z, ea se regleaza la inceputul lucrarii si asa ramane pana la sfarsit. Treaba cu cadrul mesei, este normal ca va fi calculata pentru cnc (adica supradimensionata pentru plasma si laser). Treaba cu tava si gratarul, va fi asa: masa cnc-ului va fi demontabila, si gratarul se va aseza instantaneu, pentru ca nici macar nu trebuie prins. Link spre comentariu
Vizitator iselro Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Salut, nu am de gand sa intru in polemici cu tine si cu alti "mesteri" de pe forumuri. un motor de frezare ISEL de 3.6 kW cu S6 (40%) are dimensiuni ceva mai mari decat motorul laudat de tine si cam la fel de greu, probabil ca inginerii care l-au produs pe acela pe care il lauzi tu sunt putin mai inteligenti decat colegii nostri din Germania. Ai testat ISA 3600 (comparabil cu cel pe care il lauzi tu)? din cate stiu eu sunt doar cateva bucati in Ro, care stiu exact unde se afla, posibil sa fi importat careva direct de pe la ce stiu eu ce reprezentanta isel dar imi vine greu sa cred. In ceea ce priveste solutia ta de compensare a axei Z pt. plasma esti in evul mediu. La laser cum ai de gand sa faci? Ce sursa laser vrei sa pui? Tot nu ai raspuns cu ce vrei sa actionezi echipamentul? cu mpp? Cat despre experienta, e posibil sa fi construit mai multe echipamente decat toti de pe acest forum la un loc si crede-ma puteai fi si un super inginer la NASA dar cand te apuci de un CNC tot novice esti, nu conteaza ce background ai, daca nu e in domeniu. La fel as fi si eu daca as scrie acuma pe un forum culinar sau de imbracaminte..... Un sfat prietenesc: Ar fi bine sa lasi orgoliile personale si sa faci cate o masina dedicata pentru fiecare tehnologie in parte daca vrei calitate (ziceai precizie spre zero), performanta si fiabilitate, daca nu, o sa iti iasa o struto-camila care stie de toate si nimic bine (ca tot romanul). Pentru plasma mai documenteaza-te! (apropo, ce tip de generator vrei sa instalezi acolo?) Pentru laser mai documenteaza-te! Si nu te avanta cu capul inainte ca o sa te lovesti! Pentru mine subiectul e incheiat, incearca sa lasi orgoliile si sa faci treaba cat mai buna, mai bine un router bun sau o plasma buna decat toate si nimic bun. Documenteaza-te ca exista suficiente surse - incearca sa te inspiri de la producatori seriosi nu dupa ce spun unii si altii pe forumuri, unul mai "mester" decat celalalt. Si afla ca si eu si colegii mei invatam lucruri noi la fiecare proiect in parte, si de fiecare data gasim loc de imbunatatiri. Spor la mesterit! O sa urmaresc cu interes realizarile tale! Daca ai intrebari, nu ezita sa-mi trimiti pm. alex Scuze sa te dezamagesc mincof, dar parerea mea este ca un echipament de care visezi tu (3 in 1) nu prea isi are rostul pentru ca nu va fi nici cal nici magar si nu vei putea obtine rezultate bune cu niciunul dintre capetele de lucru. Incepand de la constructie, unde pentru frezat ai nevoie de o masa rigida iar la plasma si laser o tava cu un gratar deasupra. Pentru frezare trebuie sa dimensionezi foarte mare batiul si axele (masa mare, inertie mare) ceea ce iti dauneaza mult la debitare unde viteza cat mai constanta de debitare este foarte importanta, in plus la debitare plasma+laser ai nevoie de un sistem adaptiv pt. compensarea axei Z (tabla se indoaie in timpul debitarii si tu trebuie sa pastrezi distanta intre capul de plasma si tabla constanta resp. distanta focala a laserului). Cu ce vrei sa actionezi axele? cu mpp? in ceea ce priveste timpul de executie, 2 luni este cam nerealist pt. asemenea echipament. am si eu o intrebare, de curiozitate, motorul tau de 7.5 kW, ce clasa de putere este, dupa mine max. S4 (max. 40% din timp la capacitate maxima), ce putere are in S1? (nu pare sa aiba peste 2 kW) spor la mesterit! alex Eu cand zic ca ma apuc de ceva ma apuc. Nu stiu cum faci tu calculele, dar iti povestesc ca eu le fac meserias. In primul rand sa termin cu motorul: Deci motorul are 10HP. Daca tu crezi ca cei de la Colombo se numesc Isel, te inseli. Deci acest motor are 10 cai putere nu in peak, continuu. Daca tu crezi ca un consum de 30,2A sau 17,5A in 3faze de 220/300hz inseamna 2,2 kw, atunci discutam degeaba. 2,2kw continuu daca vrei sa vezi ii scot cu un motor inrunner alimentat la 36v cu o turatie de 56000/2. Motorul asta l-am alimentat si spre surpriza mea este tatal motoarelor pe aici pe la noi. M-am jucat si cu motoare de frezare Isel, si nu pot sa zic la fel. Motorul asta are 400mm lungime totala si 150/150mm latime - grosime, 26kg. Motoarele de la Isel la marimile astea ce putere au (chiar si cele la 1000hz)? In al doilea rand sa vorbim de CNC-ul 3 intr-unul: Deci la adaptabilitatea intre freza - plasma si laser ma pricep foarte bine. Gandeste-te ca am facut vreo 12 ani trenuri de aterizare la BAC, plus restul care nu sunt asa importante. Deci un pic iti spun ca nu te pricepi, ai invatat in scoala ceva, si in fuga altceva. Distanta intre capul de plasma si tabla o pastrezi prin suportul care culiseaza intre tabla si capul de plasma si in momentul indoirii tablei, suportul se ridica sau coboara si compenseaza automat. Capul de plasma nu se va monta pe axa z, sau chiar daca se minteaza pe axa z, ea se regleaza la inceputul lucrarii si asa ramane pana la sfarsit. Treaba cu cadrul mesei, este normal ca va fi calculata pentru cnc (adica supradimensionata pentru plasma si laser). Treaba cu tava si gratarul, va fi asa: masa cnc-ului va fi demontabila, si gratarul se va aseza instantaneu, pentru ca nici macar nu trebuie prins. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Nu mai cita la finalul postarii tale postarea anterioara pentru care ai raspuns, nu are rost. Folosesti citatul atunci cand doresti sa comentezi doar anumite pasaje din postare sau cand doresti sa raspunzi unei postari mai vechi. Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Salut, nu am de gand sa intru in polemici cu tine si cu alti "mesteri" de pe forumuri. un motor de frezare ISEL de 3.6 kW cu S6 (40%) are dimensiuni ceva mai mari decat motorul laudat de tine si cam la fel de greu, probabil ca inginerii care l-au produs pe acela pe care il lauzi tu sunt putin mai inteligenti decat colegii nostri din Germania. Ai testat ISA 3600 (comparabil cu cel pe care il lauzi tu)? din cate stiu eu sunt doar cateva bucati in Ro, care stiu exact unde se afla, posibil sa fi importat careva direct de pe la ce stiu eu ce reprezentanta isel dar imi vine greu sa cred. Daca tu compari Isel cu Giordano Colombo, atunci vorbim separat. Da, ISA3600 are cam aceleasi dimensiuni si greutate (datorita radiatorului facut in jurul statorului), dar Colombo cam consuma dublu fata de Isel, are cam 3,92Nm constant fata de 1,2 Isel. Si chiar ma intreb daca Isel este mai ok decat Colombo, de ce nu este acceptat la fel de bine pe pietele americane, canadiene, engleze? In Franta am observat pe unele site-uri ca sunt puse intre zona hobby si profi. Un motor de 2-3kw folosit Colombo pe ebay costa 4000-5000$ (cauta si vezi). Crezi ca americanul s-a nascut tampit sa dea atatia bani pe un motor de frezare daca nu avea performantele necesare? Am vazut cnc-urile voastre si in Politehnica si in Baicului (acum vreo 2 ani), chiar ne-am intalnit, si dupa cate imi amintesc, am facut cateva aprecieri unde ar trebui umblat. Dupa cate imi amintesc daca cauti la origini o sa ai surpriza sa vezi ca la Isel si-a adus contributia pe la inceput si inginerii mai slab pregatiti din Italia la motoarele de frezare (exact ca si la firmele mari de auto din Germania), au cam aceasi forma, nu ti se pare? Nu cred ca are rost sa-i jignesti pe cei din Italia, fiind cotati cam pe primul loc in lume la spindle (chiar si in fata Japoniei) la fiabilitate si calitate. Daca Isel este chiar asa cum zici, de ce nu este bagata alaturi de REXROTH, THK, NSK, TSUBAKI, KURODA la ghidaje liniare si suruburi (nu compari suruburile isel cu nici un surub de la firmele amintite mai sus)? Chiar si MPP-urile de la voi, parerea mea, sunt in zona semi profesionala (marime - putere - consum). De ce chiar si firmele private noi din vechea IMGB (care fac numai export) au motoare de frezare de precizie Colombo, si nu Isel? Sa nu-mi spui ca Isel este firma noua si nu au auzit de ea. Incerc sa cred ca nu te-ai documentat foarte bine in privinta motoarelor Giordano Colombo, si cred ca data viitoare cand ne mai intalnim pe forum,sa-i dai cezarului cei al lui. Este bine sa faci o analiza corecta, chiar daca reprezinti firma in cauza, si vrei sa o pui pe podium. Si eu am unele scule, nu chiar asa performante, dar la care stiu unde sa ma opresc cu aprecierea. Uite aici un test pus de un baiat "mester": Un cnc este la fel cu un cnc. Nu inventam roata. Nu ai ce sa inveti la fiecare lucrare, are tot axele alea, tot functiile alea. Conteaza ce bani ai de bagat in el (adica in piese), ca sa-l scoti cat mai precis si mai stabil. Aici inchei cu comentariile, deci Vasile stiu ca poate nu trebuia sa ma aprind asa, deci nu te mai grabi sa-mi dai mail de avertizare. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 12, 2011 Administratori Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Aici inchei cu comentariile, deci Vasile stiu ca poate nu trebuia sa ma aprind asa, deci nu te mai grabi sa-mi dai mail de avertizareNu ti-am dat mail de avertizare ci avertismentNu ti l-am dat ca te-ai aprins ci pentru tonul folosit Link spre comentariu
Vizitator iselro Postat Septembrie 12, 2011 Partajează Postat Septembrie 12, 2011 draga miniconf, dupa cum spuneam nu vreau sa intram in polemici despre care e mai bun decat care pentru ca nici colombo nici isel nu sunt cele mai bune, daca vrei un motor de frezare adevarat mergi la Jäger sau alte firme pe care nu are rost sa le amintesc aici doar ca va trebui sa scoti ceva mai multi bani din buzunar decat te astepti. In orice caz, nu pot sa cred ca motorul tau e de clasa S1 la 7,5 kW la dimensiunile alea din simplul motiv ca nu poti sa il racesti suficient de bine la puterea aia. Cos fi cat este la motorul tau? Si acum, ca sa nu te mai superi, motorul tau de frezare este ok dar mult prea mare pt. hobby probabil daca gasesti pe careva care vrea sa taie PAL sau MDF in regim industrial si cu avansuri mari. Spor la vanzare!Isel dupa cum ai observat produce o gramada de componente de la profile pana la axe liniare complete, axe de rotatie, motoare liniare, masini cu pana la 5 axe, aplicatii speciale, spindle-uri etc. Isel nu s-a plasat niciodata la nicio categorie in top in ceea ce priveste fortele sau puterile pentru ca nu se adreseaza clientilor care vor sa prelucreze materiale dure si foarte dure. La fel se pune problema si la ghidaje si suruburi cu bile. De ce sa nu ii lasam pe altii sa se bata acolo si noi sa fim suficient de buni pentru toti cei care vor sa prelucreze materiale moi, lemn, etc. In plus 99% din aplicatii nu au nevoie de precizie mai mare de 0,02 mm/300 mm si cei care viseaza microni in conditii hobby ar trebui sa se trezeasca din somn pentru ca 0,02 mm/300 mm e greu de obtinut in conditii industriale si cu echipamente bune. Oricum am observat ca la tine zona profesionala inseamna cat mai mare, afla ca ISEL nu vrea cat mai mare si totusi sunt in zona profesionala si cine zice ca mpp inseamna profesional pt. prelucrari prin aschiere sa se intoarca pe bancile scolii si sa mai invete putin. Mpp poti folosi la alte aplicatii dar pt. frezare nu sunt cea mai buna solutie. Dupa cum observi avem motoare mari DC Servo si AC Servo. La isel daca te uiti cu atentie nu exista echipamente serioase cu mpp, avem doua modele cu mpp pentru scoli si gravura si atat, oare de ce? si oare de ce niciun producator adevarat de cnc-uri nu foloseste mpp?.Cat despre afirmatia ta:"Un cnc este la fel cu un cnc. Nu inventam roata.Nu ai ce sa inveti la fiecare lucrare, are tot axele alea, tot functiile alea.Conteaza ce bani ai de bagat in el (adica in piese), ca sa-l scoti cat mai precis si mai stabil.[/color] "cred ca nu sunt singurul care te contrazice, in viata inveti cu fiecare proiect chiar daca nu iti dai seama. Nu conteaza doar componentele utilizate, conteaza tehnologia, proiectarea si multe altele, degeaba bagi multi bani in componente daca proiectul este prost sau nu este executat bine, banii sunt ca si aruncati pe fereastra. Si testele practice nu pot fi compensate de toate programele de proiectare din lume. Oare de ce ISEL, inainte sa lanseze o noua serie de masini (model nou) face 2-3 prototipuri pe care le tot imbunatateste? Oare de ce toti producatorii seriosi procedeaza la fel? Daca vrei sa vezi un CNC simplu (3 axe) dar construit bine, te invit miercuri in Baicului, poti vedea si un ISA 1500 si un ISA 3600. SPOR LA MESTERIT! Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2011 "daca vrei un motor de frezare adevarat mergi la Jäger" "nu pot sa cred ca motorul tau e de clasa S1 la 7,5 kW la dimensiunile alea din simplul motiv ca nu poti sa il racesti suficient de bine la puterea aia " Si acum, ca sa nu te mai superi, motorul tau de frezare este ok dar mult prea mare pt. hobby probabil daca gasesti pe careva care vrea sa taie PAL sau MDF in regim industrial si cu avansuri mari." "Mpp poti folosi la alte aplicatii dar pt. frezare nu sunt cea mai buna solutie. Dupa cum observi avem motoare mari DC Servo si AC Servo. La isel daca te uiti cu atentie nu exista echipamente serioase cu mpp, avem doua modele cu mpp pentru scoli si gravura si atat, oare de ce? si oare de ce niciun producator adevarat de cnc-uri nu foloseste mpp?." Eu nu o sa-ti pocesc numele ca nu-mi sta in caracter (asta inseamna ca esti deranjat rau, si dl doctor o sa se intrebe daca a angajat pe cine trebuie), dar sa-ti raspund: Acum o sa incerc sa-ti raspund in ordine: 1. - Cei de la Jager fac motoare de frezare pe 1000hz cu rotatii mari 30000-100000rot/min. Dar ce nu stii este ca ei fac majoritatea motoarelor pe 30-80v. Intr-adevar sunt motoare de precizie, cu rulmenti ceramici, dar cu putere mica pentru mecanica fina. I-a lasat pe altii sa se ocupe de motoare pe vfd puternice. 2.- Intr-adevar motorul meu este clasa S1 / 3,92NM (nu am vrut sa-ti spun ca sa te fac sa cauti pe net dupa el), iar daca erai atent observai la accesorii un sistem de racire foarte destept cu aruncarea aerului cald in lateral. 3. - Hobby? Pai gandeste-te ca eu bag intr-un cnc componente de precizie mai de calitate decat baga orice firma de cnc-uri. Eu nu fac rabat. De exemplu: La cnc-urile ISEL absolut toate ghidajele liniare, suruburile cu bile, axa z sunt montate pe profile de aluminiu. Nu am vazut vreun ghidaj sa fie ingropat in vreo piesa frezata. Pai tu vrei sa-mi spui ca acolo ai precizie, si eu bagandu-le in canale frezate sunt hobby? Adica tu imi spui ca daca prinzi o patina doar in cele 4 suruburi, si eu intai fac sant frezat la cota de -0,01 si bag fest patina dupa care o prind in suruburi sunt hobby? Cred ca este invers. Multi oameni care sunt pe forumul asta au vazut cam cum lucrez, si ar fi bine sa-i intrebi. Iti garantez eu care am facut componente aeronautice din dural si nu cnc-uri, ca nu o sa faci niciodata asemenea piese. Eu am curaj sa scot toate suruburile de la patine si sa functioneze cnc-ul o zi intreaga si nu gasesti o deviere. 4.- MPP- Pai hai sa-ti spun cum sta treaba: Servo AC si DC s-au inventat pentru viteza si nu putere ( cu encoder, bine-nteles). Orice servo este demultiplicat pentru ca nu are forta mpp-ului. Ce spui tu ca aici este precizie , este ok. Dar ce nu stii tu, este ca nu ai vazut mpp-uri cu encodere, care da clasa la servo ca putere/precizie. Cumpara un mpp cu encoder de vreo 10Nm, si joaca-te cu el (superior electric, fanuc mpp cu encoder, parker mpp cu encoder, etc). Poti sa obtii viteza la mpp cu multiplicare de viteza, pentru ca la puterea asta nu o sa ajungi usor cu un motor servo decat daca este cat o roaba. Ce este bine totusi , ca ai avut curajul sa recunosti (mai printre randuri) cam cum sta treaba cu isel si colombo. Sunt firme pentru diverse ramuri, dar nu poti sa arunci cu pietre public intr-o companie cu 50ani de premii. Sunt altii mai in masura ca noi sa faca comentarii. Tonul este calm, meseria este grea, iar domnii ingineri se intreaba de ce nu intra freza precum scrie creionul. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 12, 2011 Administratori Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Eu tot nu am inteles care-i treaba aici, mai precis care ce vreti sa demostrati. In vorbe toti suntem mari asa ca va astept pe fiecare dintre voi sa se bata in fapte si sa ne faca si noua cunoscute aici pe forum realizarile fiecaruia Asa ca va rog pe fiecare dintre voi sa postati cel mai de succes proiect pe care l-ati facut si atunci puteti sta de vorba, pana atunci tot ce vorbiti este "din carti" @mincof nu inseamna ca daca ai un motor de firma second hand te face imediat si mare specialist in domeniu Link spre comentariu
cnc_step Postat Septembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2011 Eu tot nu am inteles care-i treaba aici, mai precis care ce vreti sa demostrati. In vorbe toti suntem mari asa ca va astept pe fiecare dintre voi sa se bata in fapte si sa ne faca si noua cunoscute aici pe forum realizarile fiecaruia Asa ca va rog pe fiecare dintre voi sa postati cel mai de succes proiect pe care l-ati facut si atunci puteti sta de vorba, pana atunci tot ce vorbiti este "din carti" @mincof nu inseamna ca daca ai un motor de firma second hand te face imediat si mare specialist in domeniu Aici nu era vorba de motorul meu second (care de fapt este nou-nout). Si spre surpriza unora cred ca in domeniul proiectarii, citirii unui desen technic si muncii in domeniul asta sunt mare specialist. Nu stiu daca multa lume din forumul asta stie ce inseamna "structurist aeronave". Eu mi-am prezentat motorul nu ca ceva nemaivazut, doar cam ce am avut noroc sa-mi iau. Si spre norocul meu este ca am luat si o piesa de mare precizie si fiabilitate. Pe isel ( sau Alex) cred ca l-a deranjat aprecierea mea cu tatal motoarelor. El trebuie sa inteleaga ca lucreaza la o firma pe langa zona profi, si nu trebuie sa sara in sus ca motoarele lui sunt cele mai tari. Eu am un alt obiect de activitate pe compania mea, dar nu am uitat de unde am plecat, si stiu ce pot face. Majoritatea lucrarilor mele au plecat afara, acum o saptamana am dat si cnc-ul care era postat aici si s-a cam vazut lucratura. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum