Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imbunatatire amplificator

Postări Recomandate

Vizitator startstop

Ce observatie am facut eu si unde a ajuns discutia. :rade: Se pare ca nu vrei sa recunosti. :da

In functionare normala tu vrei sa spui ca diodele alea maresc tensiunea pe condensatorul ala la frecvente test mici (sub 50Hz) si oarecum cresc raspunsul amplificatorului la frecvente joase? ha, ha, ha ? To be or not to be. E si si, dar e mai bine sa fie cate doua grupuri a cate doua diode in serie si apoi montate antiparalel, decat numai doua diode montate antiparalel. Iar condensatorul ala de 100nF e mult mai important pe condensatorul ala de 100uF decat diodele alea.

Cat despre puterea scoasa de acea pereche de finali pe difuzorul ala de 4 Ohmi, tu chiar crezi ca e UrmsX Irms ? Tu ai masurat vreodata THD-ul curentului si ce aberati scoate un multimetru de ala cand, spre exemplu, THD_curent este 35%? Ha, ha, ha :rade:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 194
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Scuza-ma ca-ti spun, esti un dobitoc, fara minima intentie de a te jigni personal.Unde vezi tu acolo 35% THD? :ras: E vorba de semnal dat din generator sinusoidal, poate reteaua de 220V are 35% distorsiune, ori creierii tai au (mai mult ca sigur).Tu te-ai uitat ce este afisat de acel osciloscop?Te-ai uitat ca acel osciloscop este pus DIRECT pe bornele boxei?Te-ai uitat ca tensiunea RMS a fost de aproape 52Vrms, la un curent de 11,43A?Sau acum nici aparatele nu mai masoara bine, ca nu vrei tu sa recunosti ca puterea de acolo a fost de peste 550W rms?Te-ai uitat si la alte teste de-ale mele de exemplu la Crown sau Dynacord?Ia inlocuieste tu condensatorul ala de 100uF cu unul de 100nF si vezi ce se intimpla.O sa ai doar medii inalte fara diode.Si pe urma pune diodele in paralel pe el sa vezi cum revine bass-ul.Condensatorul acela cu cit este mai mare in capacitate cu atit amplificatorul va reda mai bine frecventele foarte joase si este de preferat sa fie bipolar, sau simulat din 2 electrolitici montati cu + comun (bipolar simulat), suntat de un condensator nepolarizat de citeva zeci / sute de nanofarazi, ce ar ajuta la linearitatea frecventelor inalte.De aia de multe ori, electroliticii de pe intrarile unor amplificatoare de calitate, au toti electroliticii de decuplare, suntati cu nepolarizati de 47-100nF.Hai fugi la somn, ca nu mai am chef de tine.

Link spre comentariu
Vizitator startstop

bai LECO, ma lesi, eu am zis ca exemplu acei 35%, nu ca aveai tu acel THD in testele tale. Vezi cum intelegi ca de-a boulea. :rade:

Si inca o chestie, pune mana pe carte si studiaza, se pare ca nu stii sa faci diferenta intre THD_curent si THD_tensiune ? Sunt doua chestii total diferite, dar la minta ta limitata, ce sa-i ceri?! Asa ca ciocul mic si mai lasa osciloscopul ala, mai pune mana pe carte, pentru ca la multe din masuratorile pe care le-ai facut le-ai dat o conotatie teoretica de te doare capul. De fapt chestia asta, daca mi-aduc bine aminte, ti-au spus-o si cativa colegi de forum, pe care i-ai contrat nejustificat. Deci, ciocul mic.

Si nu mai intoarce raspunsul de dragul de a arata cine e mai destept. Eu ti-am facut o observatie destul de clara pe care nu ai avut bunul simt macar sa recunosti ca ai gresit sau ca ai formulat-o gresit.

Gata, ma opresc aici in topicul asta. :aut:

Link spre comentariu

Sa ceri 350W in 4Ohm de la doar 2 perechi de tranzistori mi se pare cam mult, as sugera minim 3 perechi de tranzistori, cat despre acel radiator, pai vad ca ii creste destul de mult popularitatea, si desi are o lungime buna, ce te faci cu cei 2,5Cm ai asazisilor elementi care-s cam putin, si daca mai tai din ei vreo 3mm pentru talpa ramane si mai putin, concluzia? nu este suficient, trebuie cate 1 pentru fiecare modul ajutat neaparat de ventilatoare montate pe ele.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări