Vizitator esty_bun Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 salut eu ma un amplificator home made merge super facut dintr-un magnetogon kashtan am in el 5 condesatoare +/- am 2 iesiri si mia zis un prieten ca pota sa leg de pe fiecare condesator o iesire dar imi trebuie un mic puls de pe o iesire originala pe + iar pe minus o rezistenta deorece are peste 50v si ard toate boxele As vrea sa stiu daca e adevarat Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 As vrea sa stiu daca e adevaratE cam greu de inteles ce vrei sa intrebi atita timp cit exprimarea ta este destul de ambigua... Habar nu am ce inseamna "un mic puls..."Dar, sa fiu sigur ca nu te curentezi sau arzi ceva, raspunsul este nu. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 As vrea sa stiu daca e adevaratEste adevărat, lasă-te de electronică. Link spre comentariu
Angel-boy Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 sper sa nu fie off topic , am un onkyo a9211 , are finali a1940c5197pe acasa am 4 buc 2sa 1943 - 4 buc 2sc 5200, ma intereseaza daca ii pot pune in locul celor originali , intrucat astia sunt mai puternici . multumesc Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 am un onkyo a9211Daca ampliful a functionat ok pina acum nu vad sa fie o problema sa functioneze in continuare fara modificari - daca pui finali mai fortosi nu o sa obtii nimic in plus sau sa creasca puterea eliberata.Daca tranzistorii propusi sint chinezarii ordinare ai sanse sa fie "mai" rau decit "mai bine"! Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 am un onkyo a9211Reparatia preventiva nu-si are rostul daca-l folositi in scopul (casnic) pentru care a fost conceput. Daca-l folositi in mod continuu la puterea maxima si se incalzeste puternic radiatorul, atunci niste tranzistoare mai puternice pot fi utile (SOA mai bun, au rezerve mai mari la temperaturi mari). Intrebarea e, daca rezista transformatorul de retea la un asemenea regim. Mai simplu ar fi sa-i montati un ventilator controlat termic (sau mai multe legate in serie, in functie de tensiunea disponibila). Link spre comentariu
Angel-boy Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 modificarea am facuto , ca oricum asta avea 2 finali 1943 si 5200 . si 2 originali , asa iam pus pe toti la fel pentru ca avem 8 bucati 4 cu 4 prin casa noi . urmeaza sa vina comanda cu rezistentele de 5w 0.22 ohm , sa le schimbtotusi , am vazut ca exista 2 mufe ca de ventilator pe pcb . alea ce fac oare ?P506 si P505 onkyo_a9211_int_[ET].pdf Link spre comentariu
wally_gatter Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 e un circuit de protectie acolo dar mufa aia e pentru indicator, nicidecum nu se leaga ventilatoare acolo Link spre comentariu
Angel-boy Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 atunci ce se leaga acolo ? Link spre comentariu
Boxeru11 Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 e un circuit de protectie acolo dar mufa aia e pentru indicator, nicidecum nu se leaga ventilatoare acolo[/u] Link spre comentariu
Angel-boy Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 marim topicu aiurea , aia am inteles , se leaga un indicator , ce fel de indicator ? un led , un voltmetru , ce ? Link spre comentariu
Boxeru11 Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 marim topicu aiurea , aia am inteles , se leaga un indicator , ce fel de indicator ? un led , un voltmetru , ce ?Pai parerea mea daca se lega voltmetru de acolo il aveai pus....Cred ca vre un led si asta doar cat verifici daca e intrata in protectie sau nu, daca acolo e un circuit de protectie e logic ca acel led sa indice daca statia a intrat in protectie sau nu... Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 14, 2011 Partajează Postat Decembrie 14, 2011 Acolo se masoara caderea de tensiune pe rezistorul de emitor (proportionala cu curentul de repaus prin finali) in timpul reglajului. In productie se foloseste un conector prin care se leaga amplificatorul la sistemul de testare. Link spre comentariu
Angel-boy Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 cineva zicea ca se regleaza biasul la schimbarea oricaror finali , e valabil si la mine ? niciodata nu am stiut sa reglez . Link spre comentariu
wally_gatter Postat Decembrie 15, 2011 Partajează Postat Decembrie 15, 2011 cineva zicea ca se regleaza biasul la schimbarea oricaror finali , e valabil si la mine ? niciodata nu am stiut sa reglez . deoarece nici o pastila de siliciu dintr-un tranzistor nu e identica cu alta , si curentii strabatuti de ea vor fi diferiti.. deci este obligatoriu reglajul biasului la schimbarea tranzistorilor finali.. ideala era si imperecherea tranzistorilor finali Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum