radu8982 Postat Noiembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Am gresit sun la fel tensiunile era amplificatorul oprit si daia diferentele,am 500mv curent mers in gol.Sa fi ramas cumva bavuri la gaurile pentru tranzistori si de acea sa se incalzeasca. Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Daca se incalzeste tot radiatorul (nu numai tranzistoarele), inseamna ca aveti totusi contact termic bun. Ce tensiuni aveti pe rezistoarele de emitor (pe ambele canale)? Link spre comentariu
radu8982 Postat Noiembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Am gasit dece se incalzea era o baza la un tranzistor nelipita eu am doua radiatoare pe canal cu cate doua perechi trenzistori ,pe un radiator functiona doar o pereche iar celalat prelua sarcina si se incalzea. Link spre comentariu
radu8982 Postat Noiembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Rezista cele 4 perechi de tranzistori 2sa1943/2sc5200 pe canal la o sarcina de 4 ohmi la o alimentare a amplificatorului de maxim +-80v nu prea ma pricep cum sta treaba dar stiu ca are legatura cu soa.Ma intereseaza pentru ca mai am 4 perechi si as vrea sa mai fac un canal la amplif adica 2.1 ,daca nu sunt de ajuns cele 4perechi pentru cele doua canale am sa mai adaug cate doua. Link spre comentariu
radu8982 Postat Decembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Imi trebuie un filtru pasiv pentru intrarea audio astatiei care sa taie basul de la 60-70Hz in jos.Am facut unul cu un condensator si un rezistor dar nu sunt multumit nu merge bine,ma puteti ajuta. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 pune un condensator de 100nF pe intrare urmat de un rezistor de 1k Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 3, 2011 Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Schema cea mai simpla a unui filtru pasiv trece sus este constituita dintr-un condensator montat in serie pe linia de semnal urmat de o rezistenta in paralel cu linia (un pin la masa). Daca vrei o panta mai mare de dezaccentuare vei monta mai multe celule inseriate. Valorile componentelor depind de impedanta liniei de semnal si de frecventa de lucru aleasa. Link spre comentariu
radu8982 Postat Decembrie 4, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2011 Ce sigurante imi recomandati sa pun pe amplificator am 4perechi de tranzistori 2sa1943/2sc5200 pe canal alimentare cam +/-75A momentan am de 8A pe ramura sa pun de 6A. Link spre comentariu
radu8982 Postat Decembrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2011 Sunt in nedumerire cu filtru de mai jos il folosesc pe un canal pentru subwoofer si nu prea are bass fin are vreun defect filtrul Link spre comentariu
radu8982 Postat Decembrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Cineva ma sfatuit sai pun un condensator de 100n in reactia celui deal doilea op eu am pus si o rezistenta inseriata cu el ,merge sa maresc potentoimetru la 100k. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Potentiometrul modifica amplificarea montajului. Cu valoarea de 47K amplificarea maxima este x1 si cu el de 100K va fi x2. Link spre comentariu
radu8982 Postat Decembrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Cred ca il las asa de 47k o chestie pot sa scap de c1 si c2 din moment ce am pus un condensator si un rezistor pe reactia op-ului 2 ce efect va avea. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Ince arcas afolo sestisem nede punctuati esain telegsi eucevrei saspui. Link spre comentariu
radu8982 Postat Decembrie 9, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Eu vreau sa modific fitrul in urmatorul fel, sa am un bost sau crestere de cativa decibeli pe la 35-40hz si in rest sa fie semnalul curat.Mai vreau sa stiu cum este semnalul de iesire fata cel de intrare al filtrului inversat sau neinversat. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 sa am un bost sau crestere de cativa decibeli pe la 35-40hz si in rest sa fie semnalul curatAsta inseamna sa realizezi un filtru trece banda cu panta foarte accentuata si o latime de banda foarte mica. Aici vezi cum se realizeaza un filtru trece banda. Spor la calculat.http://www.indinf.pub.ro/catalinp/audio/ftb/ftb.htm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum