Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imbunatatire amplificator

Postări Recomandate

Marian, nu este vorba de inferioritate, sau superioritate.

Nu ma consider cu nimic mai presus de altcineva sau mai prejos, sint asa cum sint si urmatoarea chestie de mai jos, are ceva de zis.

Eu recunosc ca am o MARE PROBLEMA, si anume ca sint prea perfectionist in ceea ce fac.

Toti invatam zilnic cite ceva, nimeni nu s-a nascut invatat, si, bine a spus cine a zis, omul invata pina moare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 194
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator startstop

Imi cer scuze dar altfel nu pot sa fac,Starstop te rog sami dai cablajul care lam facut la crown,mi sa ars hardiskul si am ramas fara multe documente.

bai radu, chiar daca am pierdut mai mult de jumate din pariu, asta nu inseamna sa faci misto de mine?! Asa ca scuteste-ma, vorba lui leco, cine a spus cine a zis, omul invata pina moare. :da

eu cel putin recunosc o greseala fata de altii. ..... :nebun:

chestia e ca nu la toate schemele de amplificatoare audio merge schema aia de mute.

Link spre comentariu

Imi cer scuze dar altfel nu pot sa fac,Starstop te rog sami dai cablajul care lam facut la crown,mi sa ars hardiskul si am ramas fara multe documente.

bai radu, chiar daca am pierdut mai mult de jumate din pariu, asta nu inseamna sa faci misto de mine?! Asa ca scuteste-ma, vorba lui leco, cine a spus cine a zis, omul invata pina moare. :da

chestia e ca nu la toate schemele de amplificatoare audio merge schema aia de mute.

Ba, uite inca una cu idee asemenatoare, desi este cu bootstrap,are un softstart inteligent bazat pe acelasi principiu, cuplarea intirziiata a alimentarii etajului diferential, daca acolo scoti dioda D7 din circuit, amp-ul intra in mute, baza npn-ului Q13 comandat ,fiind polarizata negativ fata de emitor pina la incarcarea condensatorului de 2,2uF, tranzistorul nefiind in conductie pina cind tensinea intre B si E nu devine pozitiva, (B fata de E)la o valoare de min 0,7V:

Posted Image

Oricum, nu se supara nimeni, iar chestia cu pariul era doar asa , sa ne amuzam!

Mie unul imi pare bine ca, ai realizat si tu, ca, "omul cit traieste, invata" si nu stiu ce ti-a raspuns "donpetru" pe acel forum ca nu am urmarit subiectul, insa cred ca ti-a spus, ca Leco are dreptate.

Sincer din primele 2-5 sec cind pui ochii pe schema, iti dai seama cum lucreaza acel circuit.

Si inca o chestie, din toate schemele de manual service sau schema electronica, NU am gasit erori (greseli) la crown, ci doar upgrade-uri, care sint puse jos intr0un mic tabel, si documentul este semnat de cel putin unul din inginerii lor.

Ei raspund pentru inadvertente, nu e ca la noi scriem ca rezistenta Rxx are 4,7uF.

Hai, sanatate tuturor, si spor la lipituri! :rgtrwgtre

Link spre comentariu

Startstop mi cer scuze team confundat cu alt user,se mai intampla.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

am luat tot de acolo si eu , sunt fake-uri, dar fake-uri destul de reusite , am crapat mai multe bucati cu ciocanul si pastila de siliciu nu era de 3x3mm cum am vazut in unele facaturi , ci mult mai mare de aprox 7x7mm ,aveam undeva pozele , scuze ca nu le am la indemana sa le postez.. eu am pus in loc de 2 perechi intr-un amplificator 3 perechi sa fiu sigur ca nu-mi crapa la 4 ohmi ( e vorba de o schema care debiteaza 100W in 8 ohmi la o alimentare de +/-50V ,mult dezbatuta acilea pe forum ), amplificatorul l-am folosit la cateva sonorizari si a rezistat cu brio , ba chiar am reusit sa sudez contactele unui releu de protectie din cauza subdimensionarii lui ,etc

Link spre comentariu

Cei de la miva vreau sai folosesc si eu la un amp la +/-50V il fac pentru cineva si am sa folosesc 2 perechi sper ca o sa reziste.Am mai avut finali de la miva la un amplificator(cate 2 perechi pe canal) la+/-70 sau +/-50V nu mai tin minte,dar cand il foloseam pe 2ohmi palpaia becul in camera si puteai sa faci mititei :smt103: pe radiator cum se zice.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări