Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imbunatatire amplificator

Postări Recomandate

Am un amplificator home made si vreau sai fac un upgrade,schema de pe care am facut amplificatorul este cam obosita asa ca mam gandit sa folosesc schema de mai jos.In primul rand vreau sa stiu daca e functionala,sa nu aibe cumva greseli strecurate.La constructie am sa folosesc alti tranzistori pt ca nu i gasesc 2SA872 - 2N5401BF423 - 2N5401BF422 - 2N5551 MJE5731A - MJE350/bd244cTIP50 - MJE340/BD243CMJ15025 - 2SA1943MJ15024 - 2SC5200Daca nu sunt buni tranzistorii spunetimi cu ce sai inlocuiesc :nas:Alimentarea amplificatorului am so fac la +/-75v

post-21854-139829302386_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 194
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pt ca sa nu iti dai batai mari de cap ai putea sa shimbi etajul final in triplu darlington.Dupa AO-ul de jos pune un tranzistor cu un led in colector ca sa iti lumineze ledul cand ampliful intra in distorsiuni.Ai putea sa pui o oglinda de curent in primul diferential, dar nu cred ca merita efortul.Daca vrei sa pui piese cu vce max mic in etajul de intrare atunci pune o cascoda peste ele.Vezi la av400 cum e facut etajul de intrare si faci la fel.Tensiunea pe cascoda o lasi mare, nu o reduci chiar la 5V.

Link spre comentariu

Nu cred ca am sa modific schema,am facut o cautare pe google si am gasit si tranzistorii BF.. si 2SA.. si am mai gasit urmatorii tranzistori

2STA2121-2STC5949 STM

Tranzistori complementari imperecheati:

2STA2121 (Si-P 250V 17A 220W TO264)

2STC5949 (Si-N 250V 17A 220W TO264)

echivalent cu parametri superiori pt perechea 2SA1943 TOS - 2SC5200 TOS

Pret: 24 RON

Or fi buni de ceva??

post-21854-13982930242_thumb.jpg

Link spre comentariu

Mai bine studiaz-o pe urmatoarea.........Cu tranzistorii MJ ( MJL ) la +/- 50V scoti cu o singura pereche de finali bine racita minim garantat 100W / 8 ohmi , 154W / 4 ohmi si 16W / 2 ohmi ( actioneaza SOA ) . Dar vei putea folosi doar sarcini de 8 ohmi , pentru distorsiuni minime.......Este o schema veche de origine Luxman , din care a derivat AVxxx ( prin adaugarea unor finali FET , la inceput laterali , apoi verticali......s-a dus dreku calitatea redarii cu verticalii , dar pulimea nu intelege si nu accepta , ei vor in continuare doar cu verticali , sa fie numai la ei.......) de medie calitate dupa standardele de azi . :ras: :ras: :ras: :ras: :ras:Nu poti obtine putere mai mare fara complicatii .........sunt putini cei care pot controla toti parametri unui amplificator de mare putere , vezi experienta lui Leco !Consider ca este buna dpdv didactic sau pentru auditie la nivele normale , in casa .

Link spre comentariu

De ce postezi aici ? Nu ai ce face ? Citeste regulamentul ! Daca nu intelegi cum functioneaza circuitul de mute , crezi ca poti duce la bun sfarsit un amplificator de complexitatea celui descris de tine ? Pierzi vremea si banii , mai gandeste-te.......Degeaba iti doresti sa construiesti amplificatoare de mare putere , nu vei reusi ! Mai intai incepe cu scheme didactice , de mica putere . Incepe cu dreptul !Posteaza la sectiunea incepatorilor , daca ai noroc vei primi raspuns........

Link spre comentariu

Tranzistorii prezentati in poza de tine, SINT ORIGINALI 100%De ce nu mergi tu pe MJ15024+MJ15025 care au 250W PdTot? Nu ai radiatoare TO3? Sau nu ai sursa de MJ originale?Crezi ca, ei au mers pe acei tranzistori, asa ca sa se afle in treaba?Etajul de mutting se bazeaza pe intreruperea alimentarii etajului de intrare.

Link spre comentariu

Leco, radiatoare pentru TO3 mai babane dar care sa arate si bine nu prea gasesti. Un incepator mai greu reuseste sa monteze pe radiator o capsula TO3. TO3 sunt mai bune doar daca sunt montate bine pe radiator. Asa el poate folosi pad-uri din silicon care sunt mai indicate pentru un incepator.

Pentru tine nu-i o problema o capsula TO3 dar pentru multi este o piatra de incercare.

Link spre comentariu

Nu recomand pad-uri de silicon decit pt puteri mici disipate.Mica+vaselina siliconica, sint sfinte.Daca nu incerci, niciodata nu vei reusi cu capsula TO3.Asemeni, TO3, sint sfinte la contact termic.

Link spre comentariu
:rade: ... asa trec chinezii mai usor de criza, facind economie de material!Un defect din procesul de fabricatie. Daca tranzistorul este bun poti prelungi acel terminal, fiind foarte atent cind il lipesti in montaj, sa nu se dezlipeasca de la imbinare.Sau le poti returna firmei de unde le-ai cumparat, cu rugamintea de a le inlocui.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări